Waar ben je naar opzoek?

Aanvragen misgelopen kinderopvangtoeslag 2012

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Aanvragen misgelopen kinderopvangtoeslag 2012

Ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag, kunnen hun toeslag over 2012 met terugwerkende kracht aanvragen. Zij dienen dat te doen vóór 1 september aanstaande. Deze regel biedt uitkomst aan ouders die kinderopvangtoeslag over 2012 zijn misgelopen doordat zij het te laat hebben aangevraagd.

Kinderopvangtoeslag is een inkomensafhankelijke tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Ouders hebben recht op deze toeslag als ze werken of een opleiding, een traject naar werk of een inburgeringscursus volgen bij een gecertificeerde instelling. Een tweede voorwaarde is dat hun kind naar een geregistreerde kinderopvang gaat. Over 2012 is de kinderopvangtoeslag met terugwerkende kracht aan te vragen. De deadline daarvoor is 1 september 2013. Ouders die hun toeslag over 2012 destijds te laat hebben aangevraagd, krijgen hiermee alsnog de kans de tegemoetkoming te ontvangen.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ouders krijgen, hangt af van een aantal aspecten. Zoals van hun inkomen, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren waarvoor ouders recht hebben opvang.

Het aanvragen van de kinderopvangtoeslag en andere toeslagen verloopt via www.toeslagen.nl, een website van de Belastingdienst.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 4 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 6 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Zomerse activiteiten

Waarom de zomer zoveel beter is nu kinderen ouder zijn

  • 1 week geleden
  • 6 minuten lezen