Waar ben je naar opzoek?

30 dagen zonder suiker; de eerste week

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
30 dagen zonder suiker; de eerste week

Wil je Mariëls uitdaging volgen? Haar voorgaande blogs lees je hier.

De vierde dag begin ik met wat lichte hoofdpijn. Ik heb echt nooit hoofdpijn dus wellicht dat het lichte afkickverschijnselen zijn. Maar wellicht is het ook een kwestie van wat meer drinken. De dagen erna heb ik hier overigens geen enkele last meer van gehad.

Mijn smoothies vind ik prima zonder extra zoet van stevia of honing wat ik voorheen altijd gebruikte. Ik ben dan ook van plan om dat na deze 30 dagen ook niet meer te gaan doen. Waarom zou ik?

Verse tomatensaus en een smoothie

Voor de lunch eet ik meestal een salade. Een flinke bak vol en altijd met iets van noten, pitten of zaden erbij door. Lekker vullend. Als dressing gebruik ik meestal olijfolie met wat peper en zout of ik maak zelf een dressing. Maar ook eieren staan regelmatig op het menu. Gebakken, gekookt of scrambled eggs, lekker met veel groente er door. Denk bij veel groente dan echt aan een paar tomaten, hele paprika, hele ui en flink wat champignons. Een flink bord vol dus.

Normaal gesproken ben ik een echte zoetkauw en ondanks dat ik nu al een paar dagen geen enkele suiker op heb ik geen enkele moeite om zoete dingen te laten staan. Normaal gesproken kon ik ook blijven eten, telkens kreeg ik weer trek. Nu ik geen enkele geraffineerde suiker meer eet en ook geen snelle koolhydraten is deze drang helemaal weg en daar ben ik erg blij mee!

Mijn eerste weekend van 30 dagen zonder suiker is me erg meegevallen. Beetje saai is het wel, zaterdagavond zonder een lekker koekje en wat chips. Er zijn overigens genoeg lekkere en gezonde alternatieven voor een hapje maar door drukte is het er niet van gekomen om hiervoor de boodschappen in huis te halen en de hapjes te bereiden. Dit staat dan ook voor volgend weekend op de planning.

Pompoensoep

Dag 7 hadden we een verjaardag en dat was dus een leuke uitdaging. Ik heb de taart laten staan, eigenlijk zonder enige moeite. De drang naar zoet was er gewoon niet. Als hapjes waren er ook plakjes komkommer en cherrytomaatjes dus hier heb ik lekker wat van genomen. Al met al prima gegaan dus dit feestje. Van te voren had ik verwacht dat ik er wal moeite mee zou hebben.

Verder heb ik keurig drie keer gewandeld in een stevig tempo en heb ik iedere dag mijn oefeningen gedaan. De spierpijn wordt minder en het lopen gaat me steeds makkelijker af.

Mijn broeken gaan al losser zitten dus ik ben eigenlijk heel nieuwsgierig wat ik nu weeg. Ik heb mezelf echter voorgenomen op pas na deze 30 dagen weer op de weegschaal te gaan staan, even geduld nog dus.

Al met al kan ik zeggen dat ik me fitter voel, vaster slaap en uitgerust wakker word. Daarnaast heb ik geen snaai aanvallen meer en voelt het heerlijk om zo gezond te eten.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Zomerse activiteiten

Waarom de zomer zoveel beter is nu kinderen ouder zijn

  • 6 dagen geleden
  • 6 minuten lezen