Doneer je trouwjurk voor kleertjes voor overleden baby’tjes

Voor de ouders is het een groot verdriet als hun baby’tje overlijdt. Het kindje is al in de baarmoeder overleden of heeft nog wel een paar daagjes geleefd. Vaak zijn ze te klein om in ‘gewone’ babykleertjes te passen. Stichting Floor-de-Lis zamelt (trouw)jurken in en maakt daarvan pakjes voor de engeltjes: van droomjurk naar Angel Gown.

De vrijwilligers van de stichting Floor-de-Lis maken van trouwjurken, galajurken en cocktailjurken kleertjes voor de overleden baby’tjes. Via hun website zamelen ze dit in. Daarnaast maken ze ook mutsjes, mandjes en slofjes.

Lees ook: Moeder eert overleden zoon op bijzondere manier

Doneer je jurk!

De stichting kan dit werk verrichten dankzij de vrijwilligers en de gedoneerde (trouw)jurken. Doe jij niks meer met je trouwjurk en hangt ‘ie in de kast te verstoffen? Denk er even over na (of niet) en doneer ‘m aan het goede doel. Denk aan hun kernzin:

Van droomjurk naar Angel Gown

Wil je ook meer betekenen voor moeders? Die bijvoorbeeld niet zoveel geld te besteden hebben? We hebben een speciale Facebookgroep aangemaakt: Love2BeMama Voor Elkaar. Ben jij al lid?

Bron: Stichting Floor-de-Lis

Marian Alons

Journalist, organisator, kinderwerker, een mensenmens (wat dat ook mag zijn) en liefhebber van paars, nagellak, de natuur en 'de kleine momentjes in het leven'.

9 reacties
  1. Ik heb nog een trouwjurk in de kast hangen die ik wil geven voor een doel. Ik vind dit heel mooi. Nemen jullie op dit moment jurken in?

    Groet, Lucia

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.