Waar ben je naar opzoek?

Wat te doen met Pasen? 8 leuke gratis tips!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Wat te doen met Pasen? 8 leuke gratis tips!

Pasen ziet er dit jaar beter uit dan vorig jaar in coronatijd. Gelukkig maar! We kunnen weer naar de woonboulevard en gezellig met de hele familie aan tafel. Vorig jaar heb je Pasen waarschijnlijk op een andere manier gevierd dan nu. Fijn dat er nu weer van alles mogelijk is. Dus op de vraag ‘Wat te doen met Pasen’ geven wij antwoord in dit blog.

Pasen vieren? Dit is onze traditie!

Wij gaan altijd met Pasen met het hele gezin naar de geitenboerderij in Zoetermeer. Eerst ontbijten, aankleden, geitjes melk geven, weer lekker eten, nog even lopen en weer naar huis om met de familie nog meer te eten. Afgelopen jaar konden we dit wel vergeten en was er geen familiediner. Nu kunnen wij de traditie gelukkig wel weer oppakken. Vorig jaar heb ik leuke alternatieven gezocht voor ‘wat te doen met Pasen’ en ondanks dat we weer samen kunnen komen, zijn deze ook erg leuk om te doen!

Wat te doen met pasen?

Vorig jaar vond ik het jammer dat we veel dingen niet konden doen. Toch vond ik het toen ook belangrijk om de ervaring voor mijn kinderen nog zo leuk mogelijk te houden, zodat zij er zo weinig mogelijk van zouden merken. Gelukkig kun je met Pasen best veel leuke dingen doen.

1: Paaseitjes zoeken. 2.0!

Ieder jaar zoeken we paaseitjes in huis of (afhankelijk van het weer) in de tuin, maar je kan het dit jaar natuurlijk ook gewoon allemaal iets spannender maken. Beperk je niet tot je huis of tuin, maar zet een leuke speurtocht uit. Met hints om de paaseieren (in de buurt of in een park) verstopt uiteindelijk te kunnen vinden. Het vergt wat aan voorbereiding, maar staat garant voor veel plezier met de kinderen.

Wanneer is het Pasen en hoe bereken je dit?

Dat Pasen meestal op een zondag valt, dat weten we wel. Toch heeft deze feestdag nooit een vaste datum. Verwarrend, als je niet weet. Zeker nu de paaseitjes eigenlijk al vanaf januari al in de winkel liggen. Er is nooit…

  • Denise Meijer

2: Ga kamperen

Als je een van de gelukkige mensen bent met een vaste stacaravan, dan ben je waarschijnlijk dit Paasweekend al de hort op. Toch kan je ook kamperen als je geen caravan- of camperbezitter bent. Wat dacht je er van om er een te huren voor een weekendje? Top tip voor tijdens het paasweekend: De Sprookjescamping. Voor kinderen een geweldige camping om de tijd door te brengen. Of ga kamperen in de tuin.

3: Paaspicknick

Hier moet het natuurlijk wel een beetje goed weer voor zijn, maar als je wat wil te doen wil hebben met Pasen dan is een picknick natuurlijk hartstikke leuk! Is het een beetje regenachtig? Verhuis de picknick dan naar de woonkamer of een overkapping in de tuin. Flesje champagne voor mama en papa erbij en genieten maar.

4: Filmmarathon

Leuk voor als het weer echt niets anders toelaat. Houd een filmmarathon voor het hele gezin! Leg matrassen voor de televisie, pak er lekker wat snacks bij en relaxen maar. Op Disney+ en Netflix heb je onwijs toffe filmreeksen om met het hele gezin te kijken. Dit kan je overigens ook prima doorpakken als de kinderen eenmaal op bed liggen, maar dan gezellig samen.

5: Spelletjesmiddag

Zijn jullie ook zo een gezin waar bordspelletjes meestal in een donker hoekje van de kast belanden? Tijdens een grijze paasdag kan je deze weer eens tevoorschijn halen. Hints, Monopoly (al weet ik niet of dit het beste idee is), Triviant… Ouderwets spelletjes spelen is altijd gezellig. Ook tijdens Pasen!

6: Knutselen

Ga gezellig met het gezin aan de knutsel. Eieren verven is natuurlijk een echte Paas-klassieker en mag natuurlijk niet ontbreken. Ook leuk: laat je kinderen hun eigen eierdop maken van een WC-rol of knutsel er een leuke paashaas van. Pinterest staat vol van de ideeën.

7: In huis aan de slag

Oke, we kunnen dit jaar niet met zijn allen naar de woonboulevard, maar dat betekent niet dat je niet alvast kan beginnen aan de voorjaarsschoonmaak? Wellicht niet het leukste om te doen, maar je zal zien: als je ‘s avonds in je schone, opgeruimde huis aan de Paastafel zit dan is het de moeite meer dan waard.

8: Support your locals

Laat de gourmet voor wat het is en bestel een lekkere paasmaaltijd bij een restaurantje in de buurt. Of ga lekker uit eten, dat heb je vorig jaar natuurlijk gemist! Zo helpen we de locale ondernemers ook weer.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen