Waar ben je naar opzoek?

Kerstcadeau familie: Hoe blijf je binnen het budget?

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Kerstcadeau familie: Hoe blijf je binnen het budget?

Ik vind kerstinkopen doen persoonlijk super leuk om te doen. Nu is het natuurlijk wel zo dat je dit jaar iets beperkt bent, omdat je het shoppen allemaal voor vijven in de avond moet gebeuren, want winkels dicht. Toch ga ik er ieder jaar weer op uit om het perfecte kerstcadeau voor mijn familie te vinden. En dat kan natuurlijk ook gewoon online. Maar hoe zorg ik ervoor dat deze ‘hobby’ betaalbaar blijft?

Dit doen we overigens niet ieder jaar. Verleden jaar hebben we bijvoorbeeld lootjes getrokken onder de volwassenen. Dit drukte de kosten een beetje. Let op: een beetje, want als ik een paar Happy Socks zie liggen die ik leuk vind voor mijn zusje, dan gaan ze ook gewoon mee. Ik vind het heerlijk om daarin uit te delen.

Kerst 2021: 10 tips thuis kerst vieren

Kerst is ook dit jaar helaas weer een sobere bedoeling. We moeten het wederom weer even doen zonder de volle eettafels, grote familievieringen en etentjes in een sjiek restaurant. Toch beschouwen we het glas graag als halfvol! Om deze reden…

  • Denise Meijer

Kerstcadeau voor je familie: Houd het binnen budget

Toch blijf ik daardoor ieder jaar tegen hetzelfde probleem aanlopen. Het gebrek aan een fatsoenlijk budget. Hoe kan je ervoor zorgen dat je na Kerst niet direct bankroet bent na het kopen van een kerstcadeau voor ieder lid van je familie? We hebben een paar toptips om te besparen op je cadeaus dit jaar (en ieder ander jaar dat nog gaat komen).

Tip 1: Kerstcadeau nodig voor familie? Dit kan het hele jaar door

Het is geen verrassing dat de prijzen van cadeauartikelen in december een stuk hoger uitpakken. Kerstcadeaus koop je dus het beste op een ander moment in het jaar. Weet jij al precies welk kerstcadeau perfect is voor een familie lid? Dan is er dus geen enkel bezwaar om deze al in januari te kopen. Je moet alleen proberen om het hele jaar je mond te houden en je moet het ergens op kunnen bergen.

Tip 2: Houd de aanbiedingen in de gaten

Ga je shoppen voor een kerstcadeau voor familie? Houd van zeker een of twee maanden van te voren al de aanbiedingen in de gaten. Voor kerst heb je ook periodes waarbij er langdurig meerdere artikelen met korting de deur uitgaan, zoals Black Friday. Zo kan je enigszins besparen op de kerstcadeaus.

Tip 3: Houd het bij een cadeau per familielid

Het is natuurlijk verleidelijk om met zakken vol cadeaus op te komen draven tijdens de kerstdagen, maar vriendelijk voor je portemonnee is het niet. Je kan beter een nuttig kerstcadeau uitzoeken voor je familie, dan met een hele tas aan ‘rommel’ aankomen. Daarnaast is het ook zo dat alle kleine cadeautjes sneller in de cijfers gaan lopen, omdat je al snel het overzicht verliest.

Tip 4: Lootjes trekken

Lootjes trekken is een leuke en voordelige manier van kerstmis vieren. Je hoeft tenslotte maar een kerstcadeau te kopen voor een iemand in je familie. De maximale prijs van het presentje wordt vooraf vastgesteld. Lekker makkelijk toch?

Tip 5: Zet vooraf je budget vast

Het kan helpen om vooraf te beslissen hoeveel je per kerstcadeau voor je familie wil uitgeven. Daarnaast is het ook nuttig om een algeheel budget vast te stellen, omdat je waarschijnlijk ook nog voor je kinderen, partner en dergelijke shopt. Probeer jezelf hier ook echt aan te houden. Dan maar een paar minder Happy Socks onder de boom. Je portemonnee is je er na de feestdagen dankbaar voor.

In deze blog staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen