Waar ben je naar opzoek?

De Sprookjescamping is echt een sprookjesvakantie!

3 minuten lezen denise Denise Meijer
De Sprookjescamping is echt een sprookjesvakantie!

Een tourcaravan!? Dit was mijn eerste gedachte toen ik mezelf wat meer in ging lezen over onze aanstaande accommodatie op de Sprookjescamping de Vechtstreken. Niet dat ik geen ervaring had met een dergelijke verblijfplaats tijdens een vakantie, maar ‘kamperen’ an sich leek mij niet bepaald ‘mijn ding’.

Ik houd het maar op een vertekend beeld, want eenmaal aangekomen bleken de splinternieuwe tourcaravans op de Sprookjescamping ook direct één van de meest luxe sleepwagens te zijn die er maar bestaan. MET ruime voortent om het af te maken, uiteraard. Al had ik met mijn veroordelende blik meer een Kip Caravan in gedachten.

Naar de Sprookjescamping

Het oergevoel van de man

Mijn man ontwikkelde zich per direct als een ware holbewoner (dat kan natuurlijk, veilig binnen de muren van een hypermoderne camper) en was in staat om zich met barbecue en al op het ruime veld voor onze staanplaats te installeren. Mijn zoon, de belangrijkste recensent op deze vakantie, dook direct in het speeltuintje. Eveneens te vinden op het veld voor onze caravan.

Leuk feitje: de Sprookjescamping kent maar liefst acht verschillende speeltuintjes. Eén voor elk veld, en ook bij de staanplaatsen en bungalows. Zo kunnen de ouders kunnen ontspannen hun accommodatie, terwijl de kinderen zich vermaken met leeftijdsgenootjes.

Duo douches voor ouder én kind

Eén van ‘onze’ vooroordelen over een camping was onder ander het sanitair gebouw. Niet dat we graag met ons wc-rolletje over de camping bivakkeren, maar gelukkig was dit ook niet nodig met een eigen (chemisch) toilet in de caravan. Douchen deden we wel in het daarvoor bestemde pandje, centraal gelegen en makkelijk te bereiken voor de omliggende caravans, stacaravans en bungalows. Ik keek er niet naar uit: om het even zacht uit te drukken en ik zag in gedachten een rijtje aan Dixie-achtige, smoezelige douches voor me. Met meer haren in het putje dan ik zelf achterlaat tijdens mijn kraamperiode.

Ook dit vooroordeel werd ontkracht.. en hoe!

Het sanitair-gebouw was schoon, goed onderhouden en met voldoende ruimte. Daarnaast was deze ook nog een super mooi.

Zo werd het douchen toch een klein feestje. Vooral voor mijn zoon, die in de ‘kikkerpoel’ kon badderen terwijl hij voor mij op ooghoogte stond in een soortement van ‘commode’ achtige douchebak.

Voor de efficiënte ouders zijn er duo-douches te vinden. Eén hoge douchekop voor mama of papa en een lagere ernaast, speciaal voor de kinderen. Ideaal!

Het Sanitair gebouw

En… wat vindt mijn kind ervan?

Maar goed… Ik kan nu natuurlijk blijven wauwelen over hoe ideaal en schoon alles was (en dat was het echt, maar ik hou op… rustig maar! 🙂 ). Het belangrijkste is natuurlijk hoe mijn kind het heeft gehad tijdens dit weekend…

Ik kan een lang verhaal kort maken: hij vond het prachtig! En raad eens? Dit maakt voor ons een vakantie ervaring ook 100 keer zoveel leuker.

Jammer genoeg was het iets minder weer het weekend dat wij op de Sprookjescamping verbleven, want we hadden graag het buitenbad even aangedaan. Ondiep (een veilig idee voor panische moeders zoals ik) en vol met leuke glijbaantjes en dergelijke voor de kinderen om zichzelf mee te vermaken.

Plezier op de Sprookjescamping

In het kikkerbadje

Het binnenbad is van hetzelfde kaliber en (zoals bij ons dus het geval was) bij slecht weer prima voor de kinderen om zichzelf in te vermaken. Okéee! Ik geef het toe. Ik heb mezelf ook stiekem best een beetje vermaakt in het ‘kikkerbadje’. Animatie is overigens volop aanwezig op de camping en de sprookjesfiguren kunnen zomaar ineens op visite kunnen komen op de staplaatsen. En de speeltuinen… Och. De speeltuinen. Ik kan zeggen dat ik ze allemaal, uren heb kunnen bekijken, fotograferen en ervan heb kunnen genieten. Al was dit voor mama vooral ‘veilig’ vanaf de grond en niet vastgeklemd met mijn dikke kont tussen een peuterglijbaantje (en ja, dat is me echt ooit wel eens overkomen).

Plezier voor jong en ouders

De Sprookjescamping is dus letterlijk plezier voor jong & ouders. Een fijne, schone, ongedwongen omgeving waar magie en plezier voor kinderen centraal staat. Ik ben persoonlijk nog nooit met een grote lach op mijn gezicht thuisgekomen van een vakantie. Niet omdat ik blij was dat ik daar weg was overigens, maar omdat ik zeker weet dat op dit de eerste, maar niet de laatste keer is geweest dat wij de Sprookjescamping hebben aangedaan.

>> Ben jij enthousiast geworden over de Sprookjescamping? Bekijk hun site en accomodaties!

Sprookjescamping weekendje weg

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen