Waar ben je naar opzoek?

Wat geef je met Valentijnsdag: Simpel en origineel!

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Wat geef je met Valentijnsdag: Simpel en origineel!

Als je een partner, geliefde of aanbidder hebt, dan bestaat er natuurlijk de kans dat je iets voor hem of haar wil kopen voor Valentijnsdag. Natuurlijk zijn er mensen die deze dag volstrekte onzin vinden, maar geef toe: een (extra) cadeautje krijgen is altijd leuk. Zeker als het een cadeautje is van iemand die belangrijk voor je is, maar wat geef je met Valentijnsdag? Wat is gebruikelijk en waar ga je zeker punten mee scoren?

De dag van liefde wordt per jaar populairder in Nederland. Valentijnsdag neemt steeds vaker de Amerikaanse vormen aan. Over the top en bizar commercieel. Steeds meer winkelier spelen in op 14 februari door bepaalde cadeaus voor koppels onder de aandacht te brengen of speciale Valentijns-producten en snoepgoed te verkopen. Het is dus niet zo gek als je niet meer weet wat je moet geven met Valentijnsdag, want je ziet letterlijk door de bomen het bos niet meer.

Cadeautjes Valentijnsdag voor hem

Het is bijna Valentijnsdag! Dus de hoogste tijd om op zoek te gaan naar het perfecte cadeautje voor je partner, maar wat zijn de leukste cadeautjes voor Valentijnsdag voor hem? Dat is nog best lastig om te bepalen. Gelukkig kunnen…

  • Denise Meijer

Wat geef je met Valentijnsdag?

Zijn al deze tierelantijntjes wel traditioneel om te geven met Valentijnsdag? Of ging het er vroeger toch anders aan toe? En voor hem shop je natuurlijk weer hele andere cadeaus.

De bloemen

Bloemen zijn al eeuwenlang het ‘go to’ cadeau tijdens Valentijnsdag. Deze traditie bestaat al eeuwenlang. Vroeger gaven mensen elkaar een enkele bloem, vaak een roos, om de liefde te verklaren op Valentijnsdag. Tegenwoordig gaan we voor een boeket. Natuurlijk ook voorzien van rozen, maar je kan ook kiezen voor madeliefjes, lelies of gewoon een gemixt boeket. Dan zit je zeker weten goed!

Zakdoek

Vroeger waren een-op-een momenten tussen (ongetrouwde) mannen en vrouwen een recept voor levenslange schade voor de vrouw en haar familie (kijk maar naar Bridgeton op Netflix). Wilde je als vrouw zijnde toch je interesse voor een man laten blijken? Dan liet je een zakdoek voor zijn voeten op de grond vallen. Dit was een, subtiel doch weinig subtiel, signaal dat een vrouw haar Valentijn wel zag zitten. Gelukkig is dit anno 2021 niet meer nodig. Als ik nu een pak Kleenex voor een man zijn voeten laat vallen, dan denkt hij op zijn minst dat ik corona heb. Dat moeten we niet hebben! Ik geef dus wel iets anders met Valentijnsdag. Ondanks de geschiedenis.

Iets lekkers

Deze traditie is natuurlijk geen eeuwen oud, maar als ik voor mezelf spreek dan is het een traditioneel cadeau en valt letterlijk altijd in de smaak. In ieder geval bij mij! Op Valentijnsdag geef je jouw geliefde wel weer iets speciaals de eten (of drinken). Denk aan wijn, chocolade (duh), kaas een taart of een leuke, romantisch opgemaakte fruitmand.

Een kleinigheidje geven op Valentijnsdag

Zo na de dure decembermaand is het helemaal niet gek als je misschien wel iets wil geven, maar niet te groot wil uitpakken. Gelukkig is dit ook helemaal niet nodig op Valentijnsdag en kan je gerust een leuk kleinigheidje geven. Tenslotte gaat het niet om het cadeau zelf, maar het feit dat je jouw partner, geheime liefde of misschien zelfs een vriendin of je kinderen ‘de liefde verklaard’.

Wat moet ik doen met Valentijnsdag voor kinderen? 5 tips!

Als je aan Valentijnsdag denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een romantisch onderonsje met de partner. Nu hoeft dit natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Steeds vaker pakken ook scholen de feestdag op en maken de kinderen iets leuks voor…

  • Denise Meijer

De valentijnskaart

Met een Valentijnskaart kan je nooit de plank mislaan. Het maakt niet uit of het een lief kaartje is voor iemand die belangrijk voor je is, of een anonieme kaart voor je geheime liefde. Een kaart wordt altijd met een glimlach ontvangen.

Geef een etentje voor Valentijnsdag

Oke, deze mogelijkheden zijn een beetje beperkt door corona. Je kan gelukkig nog wel een romantisch diner voor twee thuis organiseren. Laat deze bezorgen of nog beter: maak het zelf (of samen klaar).

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen