Waar ben je naar opzoek?

Waarom Valentijnsdag eigenlijk onzin is

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Waarom Valentijnsdag eigenlijk onzin is

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Een feestdag waarop in feite het leven van de Romeinse, Katholieke priester St. Valentine wordt gevierd. Een man die zijn leven wijdde aan het helpen van Romeinse soldaten die niet mochten trouwen en uiteindelijk ook medegevangen in nood. Het lijkt allemaal zo mooi. Een dag in het teken van de liefde, maar is dat ook zo? Of is het slechts een manier waarop winkeliers hun normaal zo onverkoopbare Valentijnsprul aan de man kunnen brengen. Hier zijn nog een paar redenen waarom Valentijnsdag onzin is.

Valentijnsdag is een grote ‘onzin feestdag’

Als je teruggrijpt naar de geschiedenis van Valentijnsdag, dan kom je er al snel achter dat de zogenaamde dag van de liefde vooral met religieuze doeleinden het leven is ingeroepen. Als je iets verder kijkt heeft het zelfs niets met liefde te maken, maar simpelweg met het uitbannen van Paganisme in het oude Rome. Natuurlijk heeft het Valentijnsverhaal en de dag zelf een romantisch laagje gekregen, maar dat neemt niet weg waarom Valentijnsdag gewoon een grote onzin dag is. Waarom Valentijnsdag onzin is? Je leest het hier!

Hoeveel rozen geven met Valentijnsdag?

Rozen en Valentijnsdag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een enkele of een hele bos rozen. Ieder jaar rond 14 februari neemt de verkoop van (rode) rozen toe. Het is dan ook niet vreemd dat deze prachtige bloemen symbool staan voor…

  • Denise Meijer

Valentijnsdag draait vooral om geld

Jup en het bewijs ligt ieder jaar, rond 14 februari, in de winkel. Het grote idee achter Valentijnsdag is namelijk niet dat je jouw geliefde laat blijken hoeveel van je van hem of haar houdt, maar dat je vooral veel geld moet uitgeven om deze liefde te verdienen. Dit doe je natuurlijk met het kopen van sieraden, bloemen, een luxe etentje of romantisch reisje voor twee. Dat de meeste mensen op Valentijnsdag tevreden zijn met een kaartje is dikke onzin. We willen vooral gepamperd worden! Het liefst door middel van een stapeltje ijskoude flappen. Duh!

Waarom Valentijnsdag onzin is? Iedere dag Valentijnsdag!

Waarom heb je als koppel, geheim aanbidder, vriend of familielid maar een dag nodig om iemand de liefde te verklaren? Dit doe je toch gewoon het hele jaar door? Is een blijk van liefde en waardering ineens minder waardevol als je dit op 12 december doet? Iedere dag Valentijnsdag vind ik persoonlijk ook weer onzin (wie heeft daar in hemelsnaam de tijd of centen nog voor), maar er is niets mee om je partner dagelijks te laten weten dat je blij met hem of haar bent. Al is het maar door een simpele ‘ik hou van je’ voor het slapengaan.

Een seksloos huwelijk is niet gezond…

Onlangs kwam er een artikel voorbij: één keer per week seks is genoeg in een goede relatie. Een slaak van opluchting ging er door Nederland. Alle hardwerkende moeders die ploeterend proberen naast moeder ook een geweldige vriendin, super huisvrouw én…

  • Love2BeMama

Het is onwijs afgezaagd

Een huwelijksaanzoek doen op Valentijnsdag? Dat is toch onwijs afgezaagd? Is het sowieso romantisch om ten huwelijk gevraagd te worden op de executie datum van een Oud-Romeinse priester? Niet te vergeten dat deze man alleen maar als heilige is verklaard om een heersend geloof uit Rome te kunnen verbannen. Je partner ten huwelijk vragen op Valentijnsdag is natuurlijk gewoon dikke onzin. Doe dit lekker op een dag die wel een romantische betekenis heeft voor jullie beiden. In plaats van een hypercommerciele dag in februari, die alleen maar bestaat om winkeliers van hun overtollige cadeaus van voor de feestdagen af te helpen. Doei!

P.S. waarom valentijnsdag geen onzin is!

Ik ben natuurlijk absoluut niet zo cynisch als ik lijk. Als je het (stiekem net zoals ik) heerlijk vindt om Valentijnsdag te vieren dan is dit geen onzin, maar iets waar je gewoon heerlijk van moet genieten. I know i will! Veel plezier. Dit zijn mijn redenen waarom Valentijnsdag onzin is. Wat zijn die van jou?

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen