Waar ben je naar opzoek?

Hoeveel rozen geven met Valentijnsdag?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Hoeveel rozen geven met Valentijnsdag?

Rozen en Valentijnsdag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een enkele of een hele bos rozen. Ieder jaar rond 14 februari neemt de verkoop van (rode) rozen toe. Het is dan ook niet vreemd dat deze prachtige bloemen symbool staan voor liefde en passie. Hoeveel rozen geef je normaal gesproken met Valentijnsdag? En wat betekent het aantal rozen voor je geliefde? Ik kan je in ieder geval aanraden om dit jaar je boeket rozen op tijd te bestellen. Heb je die alvast in je broekzak!

Hoeveel rozen Valentijnsdag?

Iedere kleur roos heeft zo zijn eigen betekenis, maar wat veel mensen niet weten is dat het aantal rozen ook iets betekent. Meestal kopen we rond Valentijnsdag gewoon een mooi boeket. Zonder dat we precies kijken naar wat de bloemen eigenlijk zeggen. Dus wil je echt iets vertellen met je boeket? Dan is het fijn om te weten hoeveel rozen je moet geven met Valentijnsdag en natuurlijk: in welke kleur.

Valentijnsdag: hoeveel rozen geven?

Als je iemand rozen geeft op Valentijnsdag, dan doe je dit natuurlijk omdat je diegene lief vindt. Hoe lief? Dat is echter de vraag. De mate van affectie kan je namelijk uitdrukken in het aantal rozen om te geven. Heel veel mensen hebben geen idee dat er een dubbele boodschap zit achter het geven van bloemen, behalve: ‘Het is Valentijnsdag, ik vind je aardig en dus geef ik je een roos (of boeket)’. Wil je het echt goed doen dit jaar? Kijk dan vooral naar onderstaand lijstje met de betekenissen van het aantal rode rozen om te geven voor Valentijn.

1 Roos

Liefde op het eerste gezicht. Het maakt ook niet uit wat de kleur is. Een enkele roos geeft aan dat je als persoon alleen maar kan denken aan de persoon die je de bloem cadeau geeft.

2 Rozen

De gevoelens zijn wederzijds.

3 Rozen

Drie rozen voor Valentijnsdag staan voor: ‘Ik houd van je’.

5 Rozen

Ik houd heel veel van je. De officiële betekenis is eigenlijk het Engelse ‘I Love You Very Much’. Het aantal rozen is dus gelijk aan het aantal woorden van wat je met dit aantal wil zeggen. Romantisch! Is het niet?

7 Rozen

Je geeft zeven rozen als de persoon waarvoor ze bestemd zijn je ‘helemaal gek maakt’. Je bent smoorverliefd en kan aan niets anders meer denken.

10 Rozen

Je geeft iemand tien (rode) rozen voor Valentijnsdag om te laten zien dat je hem of haar aantrekkelijk vindt.

15 rozen

15 rozen geef je als je ergens spijt van hebt. Nu weten we waarom en man met een bos bloemen meestal iets goed te maken heeft.

20 rozen

Ik ben oprecht naar jou toe. Je geeft dit aantal rozen als je iemand wil laten blijken dat je niets anders dan goede bedoelingen met de persoon hebt. Je hebt het beste met diegene voor en doet nooit iets om hem of haar te kwetsen.

24 Rozen

Geef je iemand 24 rozen voor Valentijnsdag? Dan laat je diegene weten dat je 24 uur per dag met die persoon in gedachten loopt.

50 rozen

Je geeft je langdurige relatie 50 rozen voor Valentijnsdag. Dit staat voor een ietwat ‘rijpere liefde’, een serieuze relatie. Je bent nog altijd even blij dat je jouw leven met deze persoon mag doorbrengen.

100 rozen

Tot de dood ons scheidt. Met 100 rozen geef je aan dat de persoon die dit (relatief grote boeket) de enige voor je is en blijft voor de rest van je leven.

Met bovenstaande overzicht heb je meteen een antwoord op je vraag ‘Hoeveel rozen Valentijnsdag?’. Kies welk aantal bij de uiting van jouw liefde past!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen