Waar ben je naar opzoek?

De leukste cadeaus voor meisjes van 6 jaar

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
De leukste cadeaus voor meisjes van 6 jaar

Wordt je eigen dochter of de dochter van familie of vrienden binnenkort 6 jaar?

Wordt je dochter binnenkort 6 jaar? Of is de dochter van familie of vrienden jarig? Dan wil je natuurlijk een leuk verjaardagscadeau geven. Maar waar maak je een 6-jarig meisje blij mee? Met de tips in dit artikel heb je binnen no-time een geschikt cadeau gevonden!

DE LEUKSTE CADEAUS VOOR MEISJES VAN 6 JAAR

Speelfiguren en speelpoppen

Speelfiguren en speelpoppen zijn ideaal speelgoed voor 6-jarige meisjes. Met behulp van hun fantasie beleven ze er allerlei avonturen mee. En door de vele accessoires die je er later bij kunt kopen blijft het leuk om ermee te spellen. Met de volgende drie suggesties haal je dus zeker een geschikt cadeau in huis:

My Little Pony

My Little Pony is al jarenlang populair onder meisjes, dus met een speelfiguur uit de serie of de film maak je ze zeker blij. Denk bijvoorbeeld aan Zeepony Pinkie Pie of Femke Fee met haar Eenhoorn.

Barbies

Sinds de introductie in 1959 zijn barbies niet meer weg te denken uit de speelgoedverzameling van jonge meiden. Ze kunnen helemaal op gaan in het aankleden, verzorgen en naspelen van situaties uit de echte wereld. Er zijn zelfs complete barbiepoppenhuizen te koop. Wil je het niet te duur maken? Dan kun je accessoires cadeau geven, bijvoorbeeld kleding of een set schoenen.

Frozen

De animatiefilms van Frozen waren een enorme hit en het speelgoed dat gebaseerd is op de karakters uit de films is dat ook. Naast speelpoppen heb je keuze uit een groot assortiment ander soort Frozen speelgoed. Denk aan lego, stickersets, puzzels en knutselsets.

Gezelschapsspellen

Op de 6-jarige leeftijd kunnen kinderen steeds meer gezelschapsspelen spelen. Een paar aanraders die niet in hun verzameling mogen ontbreken, zijn:

Monopoly Junior

Wie kent de klassieker Monopoly niet? Met Monopoly Junior is het gezelschapsspel ook voor kinderen te begrijpen. En door de aangepaste regels duurt een spelsessie niet veel langer dan 30 minuten. Zo blijft het leuk en spannend!

DE LEUKSTE CADEAUS VOOR MEISJES VAN 6 JAAR

Sshh maak papa niet wakker

In dit humoristische bordspel is het de bedoeling om bij de koelkast te komen terwijl papa ligt te slapen. Tijdens het spel kan er van alles gebeuren waardoor papa wakker schrikt en hij de spelers terug naar bed stuurt. De snurkgeluiden die papa maakt en de leuke gebeurtenissen zorgen voor veel speelplezier!

Squirrels go nuts

Squirrels go nuts is een schuifpuzzelspel waarbij het de bedoeling is om eekhoorns te helpen om hun nootjes te verstoppen. Het spel heeft 60 opdrachten die variëren van heel makkelijk tot heel moeilijk. Daarmee is het spel over een paar jaar ook nog leuk om te spelen. 

Houten speelgoed

Houten speelgoed is robuust waardoor het niet snel kapot gaat. Een ideale eigenschap als het om speelgoed voor kinderen gaat. Een paar leuke cadeausuggesties zijn:

Boerderij met dieren

Houdt de jarige van dieren? Dan is een houten boerderij met boerderijdieren een schot in de roos om als cadeau te geven. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar, grote en kleine, dus voor ieder budget is er een keuze.

Keuken van Little Dutch

Little Dutch heeft een leuke keuken in het roze gemaakt. Compleet met oven, spoelbak, kookplaat en keukengerei. Alles wat een kleine chef nodig heeft om een overheerlijke maaltijd op tafel te zetten.

KAPLA

Voor de creatievelingen is KAPLA het perfecte cadeau. Het is de bedoeling om met houten plankjes (200 stuks!) bouwwerken te maken. Dat kan met behulp van wat fantasie of met een inspiratieboek met 31 bouwvoorbeelden. Door de vele mogelijkheden biedt KAPLA eindeloos speelplezier!

Buitenspeelgoed

Soms lijkt het wel of kinderen oneindig energie hebben, dus een cadeau dat ze stimuleert om naar buiten te gaan is altijd goed. Je kunt natuurlijk groots uitpakken met een trampoline voor in de tuin of een fiets. Maar je kunt het ook wat goedkoper houden. Bijvoorbeeld met een paar verstelbare rolschaatsen. Vergeet in dat geval de knie- en elleboogbeschermers niet!

DE LEUKSTE CADEAUS VOOR MEISJES VAN 6 JAAR

Bel en leer smartphone

Kinderen krijgen steeds eerder hun eerste mobiel, dus deze K3 bel en leer smartphone is het ideale cadeau voor 6-jarige. Marthe, Hanne en Klaasje reageren op stemmen waardoor het voeren van een gesprek wordt aangemoedigd.

Wat is jouw cadeautip voor een 6-jarig meisje?

Dat waren mijn cadeautips alweer. Ik hoop dat je iets leuks hebt kunnen vinden! Heb je nu zelf nog een leuke cadeautip? Deel hem in de comments, dan plaatsen we jouw tip erbij.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar post@love2bemama.com.

Reacties
  • Quinne Wagenaar zei

    Hele goeie tips! Voor zes jarige meisjes kan het nogal lastig zijn om een origineel cadeau te kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen