Waar ben je naar opzoek?

Wat moet ik doen met Valentijnsdag voor kinderen? 5 tips!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Wat moet ik doen met Valentijnsdag voor kinderen? 5 tips!

Als je aan Valentijnsdag denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een romantisch onderonsje met de partner. Nu hoeft dit natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Steeds vaker pakken ook scholen de feestdag op en maken de kinderen iets leuks voor de ouders. Dit jaar (2021) valt de dag van de liefde op een zondag en dat betekent dan ook dat de kinderen vrij zijn. Een uitsproken gelegenheid om wat te doen met Valentijnsdag met de kinderen.

Wat doen met Valentijnsdag tijdens corona?

Wat te doen met Valentijnsdag? Door corona hebben we een beetje een gebrek aan iets leuks om naar uit te kijken. Valentijnsdag is dus een van de dagen dat je iets leuks en speciaal kan plannen om te doen, misschien juist wel met de kinderen. Het is misschien niet zo ‘romantisch’ als je in gedachten hebt, maar goed: het heeft ook wel weer speciaals om juist deze dag door te brengen als gezin. Tenslotte zijn dat ook echt je grote liefdes.

5x Wat te doen met Valentijnsdag met de kinderen

Als je besluit om Valentijnsdag met de kinderen te vieren, dan zijn er een tal van dingen die je kan doen. Dit maakt het sowieso een stuk makkelijker om er een leuke dag van te maken. Ook al zitten we momenteel met beperkingen. Als je verlegen zit om ideetjes over wat te doen met je kinderen op deze dag, dan kan je hier wat inspiratie opdoen!

Hoeveel rozen geven met Valentijnsdag?

Rozen en Valentijnsdag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een enkele of een hele bos rozen. Ieder jaar rond 14 februari neemt de verkoop van (rode) rozen toe. Het is dan ook niet vreemd dat deze prachtige bloemen symbool staan voor…

  • Denise Meijer

Tip 1: Knutselen

Best voor de hand liggen voor een leuke Valentijnsdag met kinderen. Knutselen in liefdesthema! Dit kan variëren van hartjes, tot rozen, tot een schattige teddybeer. Of nog leuker: laat je kind iets knutselen wat hij of zij wil en sla zelf ook aan het knippen en plakken. Als jullie klaar zijn wisselen jullie de zelfgemaakte cadeautjes of kaarten uit. Gegarandeerd het mooiste Valentijnscadeau ooit!

Tip 2: Filmmarathon

Houd een filmmarathon met de kinderen op Valentijnsdag. Nu zijn de kleintjes waarschijnlijk niet bepaald te porren voor een ‘romcom’, maar goed: het hoeft ook niet allemaal zo zoetsappig te zijn. Het is in ieder geval een heerlijk moment om door te brengen met het hele gezin. Met popcorn en misschien zelfs snoepgoed in de vorm van hartjes (om toch in het thema te blijven).

Tip 3: Gezamenlijk ontbijten

Samen eten of ontbijten is leuk! En maak hier ook echt een ‘dingetje’ van. Laat jezelf gaan met een rood tafelkleed, rozen op tafel en servetjes met hartjes. Hoe beter het bij Valentijnsdag past hoe beter. Als je het extra speciaal wil maken dan breng je niet je partner, maar de kinderen eens een ontbijt op bed. Dit zullen ze zeker nooit vergeten!

Tip 4: Zet een Valentijns speurtocht uit

Oké, dit kost een beetje moeite, maar het is het waard. Maak een schatkaart met daarop de weg naar diverse cadeautjes. Samen met de kinderen gaan jullie op zoek om de presentjes te verzamelen. Als je het extra spannend wil maken dan kan je ook nog leuke opdrachten toevoegen aan deze uitdaging. Een Valentijnsdag vol plezier is gegarandeerd. Plus: je krijgt wat extra beweging. Heel handig als je kijkt naar het volgende punt.

Tip 5: Lekker eten

Een van de leukere dingen aan Valentijnsdag is natuurlijk het eten. Als je samen met de kinderen eet, dan is het maal waarschijnlijk niet zoals je gewend bent op deze dag voor jou en je partner. Dit maakt het echter niet minder leuk. Ga bijvoorbeeld samen gourmetten of haal McDonalds. Als je het toch een romantisch tintje wil geven dan trek je gewoon de Valentijnsspullen van het ontbijt weer uit de kast voor ronde twee. Tip voor bij het gourmetten: kijk of je ergens een chocoladefontein kan lenen. Met wat aardbeien, marshmallows en lange vingers voelen de kinderen zich de koning te rijk. Je kan de fontein altijd nog even te voorschijn halen als de kinderen naar bed zijn. Veel plezier!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen