Waar ben je naar opzoek?

Uitpakken met eten: waarom niet!?

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Uitpakken met eten: waarom niet!?

Uitpakken met eten? Waarom ook niet! Omdat de restaurants allemaal tijdelijk gesloten zijn, eten we tegenwoordig elke dag thuis. Uit eten gaan is natuurlijk hartstikke leuk, maar heb je er wel eens aan gedacht om thuis uitgebreid te gaan koken? Uren in de keuken aan de slag, om daarna anderen – en jezelf – te belonen met een heerlijk gerecht. Voordelen van thuis koken: het is goedkoper dan een diner in een restaurant en je hoeft geen rekening te houden met openingstijden en sluitingstijden. Ideaal! In dit artikel geven we je tips om uit te pakken met koken.

Uitpakken met eten: Maak een planning

Wil jij ook uitpakken met eten? Start met het maken van een planning voor je diner. Je maakt het voor jezelf gemakkelijk als je van tevoren bepaalde zaken opschrijft. Allereerst: hoeveel personen eten mee? En: op welke datum komen ze eten? Het is niet verstandig om na een hectische werkdag je etentje te plannen, omdat je dan niet veel tijd hebt om in de keuken te staan. Daarbij is het ook wat ongezellig voor je gasten als ze je de hele avond niet zien.

Als je gaat uitpakken met eten; bedenk natuurlijk ook wát je gaat eten. Op die manier kun je namelijk een goede planning maken voor bij het koken. Het zou onhandig zijn als je tijdens de voorbereiding van het toetje erachter komt dat een bepaald onderdeel een paar uur in de koelkast had moeten staan. Of je komt er tijdens de voorbereiding van het hoofdgerecht achter dat bepaalde kruiden uren hadden moeten intrekken. Schrijf dus per gerecht op hoe het gemaakt moet worden en maak naar aanleiding daarvan een planning. Dat scheelt een hoop werk en stress!

9 fun kitchen hacks: zo maak je koken leuk!

Ik ben nog steeds absoluut geen chef-kok of keukenprinses. Maar toch hou ik van koken! Huh? Hoe ik dat doe? Ik vertel je mijn tips: zo maak je koken leuk! Het lijkt allemaal zo makkelijk Dat is zeker niet altijd…

  • Love2BeMama

Maak een boodschappenlijst

Wil jij uitpakken met eten? Start op tijd met het maken van een boodschappenlijst. Zorg ervoor dat je een complete en gedetailleerde lijst maakt. Misschien lijken sommige ingrediënten logisch of zelfs overbodig, maar schrijf ze toch op. Het zou jammer zijn als er iets ontbreekt en je daardoor nog een keer naar de winkel moet. Kijk voor het gerecht ook goed wat voor pannen of andere materialen je nodig hebt. In een hapjespan kun je bijvoorbeeld veel gerechten maken, zoals sauzen, risotto, paella of roerbakschotels. Hapjespannen zijn er overigens in verschillende groottes: handig als je verschillende gerechten wilt gaan maken. Voor sommige gerechten bestaat er zelfs speciaal servies: zo heb je voor mosselen zelfs mosselbestek

Zorg voor een schone keuken

Voordat je begint met koken raden we je aan je keuken schoon te maken. Allereerst is een schone keuken natuurlijk hygiënisch. Je vermijdt dat er etensresten van de vorige keer gaan rotten of dat bacteriën zich gaan verspreiden. Ook is schoonmaken beter voor je eigen veiligheid, omdat je op een schone vloer niet kunt uitglijden over bijvoorbeeld een verdwaalde banenschil! Vergeet ook het psychologische effect van schoonmaken niet. Je kunt erg onrustig raken van rotzooi in je huis of in je keuken. Door je keuken netjes te maken én houden, haal je dat gevoel weg. Als je gaat koken in een schone keuken, kun je ook al je aandacht richten op het koken en word je niet afgeleid door troep of andere zaken. Dat werkt wel zo fijn en dan kun je nu… uitpakken met eten!

Maak van je tafel een feest

Bij uitpakken met eten hoort ook zeker het gezellig maken van het huis. Vergeet ook zeker niet aandacht te besteden aan het uiterlijk van je tafel. Zorg er allereerst voor dat je genoeg servies, bestek en glazen in huis hebt. Denk daarna ook aan je tafelversiering. Zet bijvoorbeeld eens verse bloemen op tafel, steek een paar kaarsjes aan , zet een gezellig muziekje op en zet een karaf met koud water op tafel. Je zult zien dat het eten daardoor nóg lekkerder smaakt!Veel plezier met koken! Hopelijk zet je door deze tips heerlijke gerechten op tafel. Eet smakelijk!

Dit is een samenwerking.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen