Waar ben je naar opzoek?

Voordelen wonen op Curacao als gezin

8 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Voordelen wonen op Curacao als gezin

In 2009 kwamen wij voor het eerst op het eiland Curacao. Ik was zwanger van onze oudste. Daarna zijn we hier nog een paar keer met kinderen op vakantie geweest. Niet wetende dat wij hier in 2021 een huis zouden kopen en voor langere tijd blijven wonen. Curacao voelt bij ons altijd als thuiskomen. Het is letterlijk een tweede huis voor ons waar wij nu al 3 maanden wonen en ook blijven wonen. Maar wat maakt het wonen op Curacao dan zo fijn? Wat zijn de voordelen wonen op Curacao als gezin? Je leest het in mijn blog!

Nieuw avontuur: wonen op Curacao

Vanaf het moment dat wij in januari 2021 het avontuurlijke plan hadden om voor een half jaar op Curacao te gaan wonen en de tickets hadden geboekt keken we allemaal erg uit naar dit avontuur. Dat jaar daarvoor hadden we net een camper gekocht, ook dat was super leuk en fijn maar deze hebben we voor ons vertrek weer verkocht omdat we het idee hadden dat we nog wel eens wat langer op Curacao konden blijven.

Lees verder onder de afbeelding!

Voordelen wonen op Curacao St. Jorisbaai

Waarom wonen op Curacao?

Waarom we juist hebben gekozen voor Curacao kun je lezen in mijn eerder geschreven blogs. Hoe dichterbij ons avontuur naderde, hoe meer wij dachten dat het wel mogelijk zou zijn dat we hier langer zouden blijven wonen. Met het pakken van de koffers en het ‘achterlaten’ van ons huis in Nederland hebben we hier dan ook wel rekening mee gehouden. We hebben ons huis zo achtergelaten dat we wel even weg konden blijven. Op dit moment hebben we een hele fijne oppas in ons huis, dus die is in goede handen. Een fijn idee!

Op Curacao wonen: dit moet je regelen!

Twee maanden geleden deelde ik met jullie in een blog dat wij op Curacao gaan wonen. De tijd tikt voorbij en we zijn nu nog 12 weken verwijderd van onze emigratie naar Curacao. Zo ver weg als het nog leek…

 • Linda Bosscher

Huis gekocht

Wij wonen nu 3 maanden op Curacao en inmiddels weten we dat ons verblijf hier wat langer wordt. We hebben hier een huis gekocht en we blijven hier voorlopig wonen. Ondanks dat het niet persé makkelijk is om te zeggen ‘we besluiten hier langer te blijven’ en er ook wel heimwee gevoelens de kop opsteken, heeft het voor ons veel meerwaarde om op Curacao te wonen. Zeker voor ons als gezin brengt het wonen op Curacao ons erg veel.

Via Google komen er veel mensen op mijn blog die zich voor langere tijd op Curacao willen (gaan) vestigen. Ik vind het leuk om met deze mensen en gezinnen in contact te komen. Regelmatig krijg ik mailtjes en privé berichten over het wonen op Curacao en de voordelen van wonen op Curacao als gezin. Ik wil graag een eerlijk inkijkje geven in ons leven en het wonen op Curacao. Ik schrijf over de voordelen maar ook vertel ik eerlijk over de minder leuke kanten aan het wonen op Curacao.

Wil je meer weten over de voordelen wonen op Curacao als gezin? Lees mijn blogs en op Instagram kun je ons avontuur dagelijks volgen! Heb je een vraag? Stuur me gerust een privé berichtje op Instagram of een mailtje.

Voordelen wonen op Curacao als gezin

Wat zijn de voordelen van wonen op Curacao als gezin?

Lees verder onder de afbeelding!

Voordelen wonen op Curacao Flamingo's

Weinig afleiding

Curacao is een eiland en er is hier weinig afleiding. Ondanks dat er genoeg te doen is, ervaren wij hier meer rust. Uit de rat race en in een rustig tempo leven. Onze weekenden zien er hier ook heel anders uit dan in Nederland. We gaan veel als gezin op pad, verkennen het eiland en als we zin hebben chillen we op het strand of bij het huis.

Veel tijd als gezin

Een van de grote voordelen van wonen op Curacao: gezinstijd! Doordat onze agenda’s hier zo goed als leeg zijn hebben we veel meer tijd met elkaar als gezin. Ook kom je als gezin dichterbij elkaar te staan als je besluit om een groot avontuur zoals dit aan te gaan. Wij merken echt dat we dichterbij elkaar komen als gezin. Zijn veel samen en doen veel samen. Neemt niet weg dat af en toe wat ruimte voor jezelf ook heel fijn is. Dat doen we als de kinderen op school zitten. De school begint hier om 7:00 uur en om half 1 zijn ze vrij. De ochtenden hebben we voor onszelf en in de middag kunnen we doen waar we zin in hebben.

Het gevoel hebben dat je leeft

Doordat je hier veel buiten bent, veel activiteiten doet en vroeg opstaat, hebben we meer het gevoel dat we ‘leven’. Ons leven speelt zich buiten af en we gaan veel op pad. Je hebt hier op het eiland altijd een vakantiegevoel. Ook hier gaan de dagelijkse dingen gewoon door; werk, huishouden en school maar als het ‘werk gedaan is’ dan heb je het gevoel dat je vakantie hebt.

Je leert jezelf kennen

Het proces van emigreren is ook een innerlijk proces. Je komt jezelf behoorlijk tegen en stapt letterlijk uit je comfortzone. Door te emigreren of langere tijd ‘van huis te gaan’ kies je niet perse voor de makkelijkste weg. Dit is niet altijd leuk en we hebben allemaal wel eens een moment van heimwee, maar ook hier leren we allemaal erg veel van. De kunst is om je elke dag ‘goed te voelen’. Dan mis je Nederland een stuk minder. Je moet dus elke dag aan jezelf werken. En de dagen dat het even niet gaat, mogen er ook gewoon zijn.

Je moet ook wennen aan een nieuwe cultuur, een ander land en loopt tegen dingen aan. Dat is logisch. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend als dat het in Nederland was. Maar ook hier leer je ontzettend veel van.

Altijd mooi weer

Voordelen wonen op Curacao; op Curacao is het altijd mooi weer. De zomermaanden zijn hier wel erg warm, we vielen met onze neus in de boter, maar nu de hitte weg is en het weer lekker waait, is het goed vertoeven hier. Je moet ook echt wel wennen aan de warmte maar elke dag mooi weer is heerlijk. Al kan ik de donkere en grijze dagen in Nederland ook wel missen.

Lees verder onder de afbeelding!

Altijd mooi weer op Curacao

Genieten van een regendag

En als het dan een dag regent, kun je er ook extra van genieten. Dan is het net of je in Nederland bent. Kaarsjes aan, kopje thee erbij en lekker een film kijken.

Het voelt vertrouwd

Ondanks dat Curacao zo’n 9000 kilometer vanaf Nederland ligt, kun je hier wel het gevoel hebben dat je ‘thuis’ bent. Ik kan er enorm van genieten om even lekker door de Albert Heijn te struinen, of naar het Kabouterbos te gaan. Ohja, ik heb ook ontdekt dat de Albert Heijn hier gewoon bezorgd tot aan je deur 🤩.

En straks als we ons huis hebben, met onze eigen spullen, krijg je ook veel meer een ‘thuis’ gevoel. Het voelt ook vertrouwd doordat ze hier Nederlands praten en op school kom je in een Nederlandse gemeenschap terecht. Er wordt hier ook Sinterklaas gevierd, je kan hier een frikandel speciaal halen en je lievelingsboeken bestellen bij de Bruna. Af en toe is dat gewoon zo fijn en voelt het als thuis.

Inmiddels leren we hier ook al meer Nederlanders kennen en het is fijn af en toe te praten over Nederland, heimwee en het leven hier.

Je kan snel naar ‘huis’

Als je zou willen dan kun je met 12 uur in Nederland zijn. Dat is net zolang reizen als je met de auto naar Italië rijdt. Curacao lijkt mijlenver maar als het nodig zou zijn ben je zo thuis. Je boekt een ticket en gaat terug. Elke dag gaan er vluchten van Curacao naar Nederland dus beide landen zijn goed bereikbaar.

Wij vinden het wel heel fijn dat we ons huis in Nederland ook nog hebben. Eén van ons of met kids kunnen naar Nederland gaan als we willen. Daar wacht ook een ‘thuis’ op ons.

Niet zoveel regeltjes

Op Curacao zijn er niet zoveel regeltjes. Dat kan soms lastig zijn want er zijn verkeerslichten die al weken niet werken en iedereen zit te bellen achter het stuur, maar het kan ook voordelen hebben dat er minder regeltjes zijn dan in Nederland.

Altijd iets te doen

Men vraagt zich wel eens af; wat moet je toch op zo’n eiland? Nou; er is altijd wel wat te doen. Er is nog zoveel wat we hier niet hebben gezien en gedaan. Elke dag ontdekt ik wel weer wat nieuws en ontdekken we weer een nieuw restaurantje, strandje of leuke winkel.

De wereld ontdekken

Voor ons voordelen van wonen op Curacao; de wereld ontdekken. We hopen dat we vanuit Curacao een ander deel van de wereld kunnen gaan ontdekken: Colombia, Costa Rica, Mexico en Amerika staan hoog op het lijstje. Als het mogelijk is willen we in de vakanties afreizen naar verschillende landen.

Lees verder onder de afbeelding!

Wonen Curacao

Het onderwijs

Je zou het niet zeggen maar wij vinden het onderwijs hier ook een groot voordeel. Onze kinderen zitten op een privéschool, dat kost wel geld maar wij hebben dat er graag voor over en zijn erg tevreden. Ik ben mij ervan bewust dat dit niet voor iedereen mogelijk is, staar je daar ook niet blind op als je op Curacao wil gaan wonen. Er zijn hier meer scholen! Verdiep je goed in het onderwijs op Curacao.

De klassen zijn klein, er zijn veel activiteiten en ze ondernemen veel met de kinderen. Onze oudste gaat volgend jaar naar het voorgezet onderwijs. Die school zit tegenover de basisschool en hanteert dezelfde tijden. Kinderen moeten binnen het hek blijven, er is geen lesuitval (wordt opgevangen indien nodig) en ze hebben geen tussenuren. Elke middag zijn de kinderen vrij! Ook hier zijn de klassen en de school een stuk kleiner dan in Nederland.

Zoals je leest ervaren wij veel voordelen van wonen op Curacao als gezin. Voorlopig blijven we hier en zal ik veel meer gaan bloggen over het wonen op Curacao.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Lindé zei

  Hallo.. Wat een leuk blogverhaal.. Mijn interesse is ook gewekt. Wij zijn 3 jaar geleden teruggeremigreerd naar Ned. uit Centraal America waar mijn zoon geboren is. En het lukt ons gewoon niet om hier te aardden.. Curacao krijgen we vaak via vrienden over te horen. Alleen heb ik dus niet het inkomen om een huis te kopen of mijn zoon op een priveschool te zetten. Hie goed is het publieke voortgezet onderwijs? Hoe zijn de huren voor “normale” inkomens?.. Enig advies? 😁Dank 🤩

 • Judith zei

  Ow wat heerlijk zeg! Ik heb ooit voor mijn stage een aantal maanden op Bonaire gewoond, mooiste tijd uit mijn leven! Ik ga je volgen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen