Waar ben je naar opzoek?

Een verre reis maken met kinderen is goed te doen. Inmiddels hebben wij al wat ervaring. Ongeveer één of twee keer per jaar maken wij een korte vliegreis naar familie in Italië en we gaan regelmatig naar een verre bestemming. Curaçao, Bonaire en Gran Canaria zijn verre bestemmingen waar we de afgelopen jaren zijn geweest. Met kinderen! Als je kinderen hebt is het niet zo dat je nergens meer kunt komen. Het vraagt wel om een goede voorbereiding maar het is mogelijk om naar verre landen af te reizen. Dit jaar gingen wij op vakantie; een vakantie Curacao met kinderen. 

Wonen op Curacao

Deze blog is een aantal jaar geleden geschreven maar wordt up to date gehouden. Inmiddels zijn wij al een aantal keer met onze kinderen op Curacao geweest. In februari 2021 zijn we hier nog naartoe gegaan en in augustus 2021 zijn we hier voor minimaal 6 maanden gaan wonen. De blogs van ons avontuur, voorbereidingen en het wonen op Curacao kun je hier vinden. Je kan onze avonturen ook volgen op Instagram.

Wonen op Curacao: wij gaan een half jaar weg!

Als je mij volgt op Instagram heb je hét nieuws misschien al voorbij zien komen: wij gaan wonen op Curacao. Een paar weken geleden hebben wij deze beslissing genomen. Afgelopen week waren wij op Curacao voor vakantie maar ook om…

 • Linda Bosscher

Vakantie Curacao met kinderen

Curaçao behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders die richting de Caribbean vliegen. Een vakantie Curacao met kinderen is erg geschikt om te doen. De combinatie van warm weer, prachtige stranden en natuur en een stukje Nederlandse geschiedenis zijn de ingrediënten voor een vakantie Curaçao met kinderen. Tijdens de schoolvakanties zitten de vliegtuigen vol Nederlandse gezinnen met kinderen. Wil je niet onder de Nederlanders zijn boek dan een vakantie naar een andere bestemming.

Een vakantie Curacao met kinderen boeken

Om te beginnen boeken wij de vakantie bij het reisbureau. Waarom niet via internet? Internet is niet veel goedkoper en ik vertrouw het niet om zo’n grote reis via internet te boeken. Met kinderen op vakantie gaan naar Curaçao, of wat voor ver land dan ook, betekent dat je je goed moet voorbereiden. Wij komen altijd bij hetzelfde reisbureau en inmiddels kennen ze onze eisen en kunnen ze ons goed helpen en adviseren.

Wij gaan tot nu toe altijd in februari richting het Caribisch gebied. Het regenseizoen is dan net voorbij en wij vinden het een heerlijke tijd om de kou in Nederland te ontvluchten en de warmte van het Caribisch gebied op te zoeken. Puntje van aandacht is het tijdverschil. Kinderen hebben wel even de tijd nodig om te wennen.

De vliegreis

De vliegreis duurt ongeveer 12 uur en dan vinden wij het wel fijn om comfortabel te zitten. Dit jaar kreeg onze jongste dochter nog geen stoel dus die moest 12 uur lang op schoot zitten. Een hele uitdaging! Stilzitten deed ze trouwens vooral niet.

Om de reis toch zo comfortabel mogelijk te maken boeken wij altijd Comfort class. Je hebt meer beenruimte en de stoelen staan wat verder van elkaar af. De stoelen zijn niet veel duurder dan de Economy stoelen. Het is zeker de moeite waard om de prijzen met elkaar te vergelijken. Mocht je toch Economy class willen vliegen probeer dan stoelen op de eerste rij te krijgen. Maar als je met kinderen vliegt kun je ook niet zomaar elke stoel boeken. Alleen daarom vind ik het al fijn dat dit allemaal via het reisbureau loopt. Zo voorkom je dat je niet weet wat voor stoel je hebt geboekt en waar je komt te zitten.

Tip: bij sommige vliegtuigmaatschappijen kun je voor een klein bedrag de stoel naast je erbij boeken. Als de stoel niet geboekt wordt door een andere klant is hij ‘voor jou’. Je hebt dan extra ruimte. Wordt de stoel wel geboekt? Dan heb je pech, je krijgt je geld terug.

De accommodatie op CuraCao: resorts in de Jan Thiel baai

Bij een vakantie Curacao met kinderen hoort natuurlijk ook een accommodatie. De accommodatie is ook erg belangrijk: heb je een kindvriendelijke accommodatie en op welke plek van het eiland zit je? De Jan Thiel baai is zeker geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zitten grotere resorts waar je kunt verblijven en die erg kindvriendelijk zijn.

De Jan Thiel baai is een vrij toegankelijk strand dat is aangelegd door de nabijgelegen resorts. Het is het enige strand op Curaçao dat voor een groot deel is aangelegd. Het bestaat voor een groot deel uit een enorme betonnen bak in de zee met daarop okerkleurig fijn zand dat vrijwel geheel kiezel- en schelpvrij is. De stukken strand naast de betonnen bak bestaan uit opgespoten zand.

Vijf jaar geleden kwamen wij voor het eerst op Curaçao. De Jan Thiel baai is sinds vorig jaar flink uitgebreid. Met een nieuwe hotel en winkels waaronder een Albert Heijn. Op loopafstand van de vele resorts kun je heel makkelijk je boodschappen halen. Dat vind ik een groot pluspunt van de Jan Thiel baai.

Let op: De Jan Thiel baai is momenteel alleen gratis toegankelijk voor de vakantiegangers van de nabijgelegen resorts; de Chogogo Resort, de Livingstone Resort en de Papagayo Resort. Kom je een dagje naar het strand? Dan betaal je entree en je betaald voor het huren van de bedjes. Het strand is luxe ingericht en ze willen zich met name richten op de ‘rijkere’ toerist. Er zijn vele faciliteiten aanwezig maar je kunt zelf de keuze maken of je daar gebruik van wil maken.

Ons verblijf: Papagayo Resort

Voor de tweede keer zijn wij naar Papagayo Beach Resort geweest in de Jan Thielbaai. Sinds vorig jaar hebben ze zich uitgebreid met een Design Hotel. Een prachtig hotel maar ik vind hem minder geschikt voor gezinnen met kinderen voor een vakantie Curacao met kinderen.

Wij zijn groot fan van Papagayo Beach Resort. Voor de tweede keer gingen we met mijn schoonfamilie op vakantie naar Curaçao. We proberen altijd met zijn allen in een groot huis te gaan. Dat wordt steeds moeilijker met alle kinderen die inmiddels zijn geboren. Het Papagayo Beach Resort biedt een groot familiehuis voor meerdere gezinnen; de Royal Suite Villa. Er zijn namelijk vier slaapkamers en drie badkamers en je hebt een eigen zwembadje. Het voordeel van dit resort is dat je huis elke dag schoon wordt gemaakt en je schone handdoeken krijgt. Het zwembad is af te sluiten met een hek waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je kinderen erin verdrinken. Wel blijven opletten!

Inmiddels hebben wij ook al een paar keer een luxe vakantievilla gehuurd via Curacao Exclusief op Boca Gentl (ook Jan Thiel Baai).

Vakantie Curacao met kinderen
Vakantie Curacao met kinderen

Als je voor een Papagayo Villa gaat dan heb je geen eigen zwembad maar kun je gebruik maken van het grote zwembad op het resort.

Vakantie Curacao met kinderen

Mambo Beach

Mambo Beach is ook aan te raden voor gezinnen met kinderen. Mambo Beach is het langste strand van het eiland. Dit aangelegde zandstrand is geschikt voor kinderen. Er zijn verschillende resorts waar je met je gezin kunt verblijven. Een geschikte plek om met kinderen op vakantie naar Curaçao te gaan en daar te verblijven. Er zijn verschillende resorts die grenzen aan Mambo Beach.

Avila Beach Hotel

In september 2021 zijn wij een weekendje weg geweest in het Avila Beach Hotel. Dit hotel had ik wel eens voorbij zien komen maar we kenden het hotel nog niet. Wij wonen nu voor langere tijd op Curacao en dan ontdek je steeds weer nieuwe plekken. Zo ook dit hotel. Dit hotel is echt een aanrader voor gezinnen met kinderen: het ligt centraal en heeft twee privéstranden en prachtige kamers. Ik heb een blog geschreven over dit hotel, lees de blog hier.

Vakantie op Curacao - Privestranden Avila Beach Hotel

Vakantie Curacao met kinderen: Wat is er te doen voor kinderen?

Bij een vakantie Curacao met kinderen horen natuurlijk ook leuke activiteiten. Behalve de prachtige zandstranden bezoeken om te zwemmen en te genieten van de mooie natuur? Voor de wat oudere kinderen is het erg leuk en mooi om te snorkelen. Wil je weten welk strand geschikt is voor kinderen? Check dan deze site.

Vakantie Curacao met kinderen

De struisvogelfarm is ook populair. De loopvolgers worden hier gefokt en nadat ze geslacht zijn gebruikt voor allerlei doeleinden: het vlees wordt gegeten en de huid wordt verwerkt tot schoenen en tassen. Niet bezoeken dus als je dit zielig vindt. Op de struisvogelfarm krijgen kinderen een rondleiding en mogen ze de dieren voeren.

Landhuis Brakkeput is niet alleen heerlijk om te eten maar je kunt er ook midgetgolfen.

Op Curaçao lopen veel leguanen rond. Prachtige beesten! Zoek ze op met de kinderen in de buurt van water, rotsen of in de bossage. Raak de reptielen niet aan want ze kunnen bijten en ziektes met zich meedragen!

Een vakantie Curacao met kinderen? Vergeet niet naar het Sea Aquarium te gaan en de dolfijnen show te bezoeken. Onze kinderen zijn zelfs met ze op de foto gegaan! Je kunt ook met dolfijnen zwemmen en snorkelen. De onderwaterwereld is erg rustgevend en zoonlief stond er uren bij weg te dromen. Je kunt er ook flamingo’s spotten en haaien.

Zwemmen met dolfijnen
Zwemmen met dolfijnen
Vakantie Curacao met kinderen

Kindvriendelijkheid

Curaçao is een kindvriendelijk eiland en zoals ik al zei: ideaal voor een vakantie Curacao met kinderen. Tijdens de vliegreis is het personeel erg zorgzaam voor gezinnen met kinderen en zijn ze behulpzaam. Het eiland is een fijne plek voor gezinnen met kinderen. Je hebt er alle gemakken en er wordt Nederlands gepraat. Het eten is bijna hetzelfde als thuis en je kunt er uit de kraan drinken. Supermarkten verkopen vaak dezelfde merken als je supermarkt om de hoek.

Ben je van plan om naar het Caribisch gebied te vertrekken met je gezin dan raad ik je Curaçao aan. Sint Maarten is ook een geweldige plek trouwens. Nu ik twee keer dit eiland heb bezocht en één keer Bonaire ben ik benieuwd of Aruba net zo kindvriendelijk is.

Vakantie Curacao met kinderen

Meer lezen?

Ik ben ook benieuwd naar jullie tips voor een vakantie Curacao met kinderen. Laat je tip(s) in de comments achter.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Monique zei

  Hallo, wij gaan in eind januari voor 3 weken naar Curacao. Ik zit sws met een paar dingetjes…. Mijn zoontje zal dan 1 jaar en 3 maanden zijn. Hoe doen mensen dat als ze wat van het nacht leven willen zien en als ze bijvoorbeeld willen gaan snorkelen? Moet ik familie van mjjn vriend vragen om op te passen en is dat niet zielig? Is er toevallig eventueel soort van kinderdag verblijf/oppast vinden en ook waarvan ik weet dat ze betrouwbaar staan? Ook bwn ik benieuwd hoe we alles moeten doen kwa vervoer? Zijn er tax’s of goed openbaar vervoer? Ik heb ook gehoord dat als je een auto wil huren dat je dan een credit card nodig hebt en dat hebben wij niet….
  Al met al ben ik benieuwd wat ik kan doen met ons zoontje erbij en wat ik zeker moet meenemen voor hem.
  Misschien kunt u/jij mij daar een beetje wijzer in maken?

  Groetjes,
  Monique!

 • Karin zei

  Ik heb als kind op Curaçao gewoond en ben daarna nog vijf keer terug geweest, allemaal zonder kind. Zeker in de planning om er eens heen te gaan, maar omdat ik mijn baan verloor tijdens de zwangerschap en door complicaties in de Ziektewet kwam, gaan we dit jaar voor Caribisch Texel. Leuke blog, handige tips, alleen de vliegreis is 9 uur rechtstreeks.

 • JT zei

  helemaal eens met je artikel over curacao. We zijn net terug we waten met kerst op curacao en we zaten ook bij Papagayo resort! We zijn eerder daar geweest zonder kind en nu met kind. M’n dochter v 2,5 deed het fantastisch. Vliegen ook. Ze had haar iPad en een vtech computertje. Tevens kleurtjes, stickertjes enz meegenomen onderweg.
  Albertheijn zit inderdaad op loopafstand en dat is zo fijn met een lastige eter die alleen maar broodjes of beschuitjes wil met hagelslag of vlokken.
  Ook ideaal als je kind nog in de buggy past. Wij hadden er erg veel gemak van en de kleine liet zich lekker rijden!!☺️
  Kortom een aanrader voor een gezin met kinderen!!

 • Marjolein zei

  We zijn zelf al 2x naar curaçao geweest maar dan zonder kind. Komend jaar willen we weer gaan maar dan met kind en dan is onze accomodatie die we vorige keer hadden minder geschikt maar voor een resort betaal je 4x zoveel….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen