Waar ben je naar opzoek?

Verse tomatensoep met broodjes

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Verse tomatensoep met broodjes

Heb je weinig tijd om te koken maar wil je toch een gezonde maaltijd op tafel zetten? Je maakt in een handomdraai verse tomatensoep met broodjes. Makkelijk, snel én gezond. En de kinderen zullen het ook heerlijk vinden. Verse tomatensoep met broodjes is hier altijd een favoriete maaltijd! 

Verse tomatensoep

De verse tomatensoep kan binnen 30 minuten op tafel staan maar ik vind het lekkerder om hem een dag van te voren te maken, een avondje te laten staan en de volgende dag te serveren.

Ingrediënten verse tomatensoep voor 4-6 personen

750 gram romatomaten
1 ui
1 winterpeen
verse tijm
knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 rundvleesbouillonblokjes (of eigen gemaakte bouillon)

Aan de slag!

1. De tomaten snij je in vieren en verwijder het harde gedeelte van de tomaten. De ui en de winterpeen snij je ook in kleine stukjes. De tijm ris je van de takjes.

2. Maak de bouillon klaar in circa 0,75 liter heet water. Meestal gebruik ik 1 liter water en als ik de soep wat dikker wil maken voeg ik wat maïzena toe.

3. De (olijf)olie verhit je in een soeppan en je voegt de tomatenpuree toe en deze bak je 1 minuut. Het teentje knoflook pers je uit en je voegt de ui, winterpeen, peper en zout toe. Alles bak je al roerend circa 5 minuten mee totdat de ui zacht wordt.

4. Daarna voeg je de bouillon, de tomaten en de tijm toe in de soeppan en dit kook je 10 tot 15 minuten totdat de tomaten uiteen vallen. Ik laat het wat langer pruttelen op een laag vuurtje. Daarna laat ik het een nachtje staan en de volgende ochtend pureer ik het in de blender (of met een staafmixer).

Verse tomatensoep met broodjes

Alleen een kommetje verse tomatensoep is ook zo saai. Vandaag aten wij de verse tomatensoep met een schaal gevulde broodjes. Dat was smikkelen!

Verse tomatensoep met broodjes

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Buitenspelen

Speelbos Drenthe: De leukste speelbossen

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Hoe Duplo schoonmaken? Dit is zo gepiept!

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

1e schooldag kleuters: dit kun je verwachten

  • 5 dagen geleden
  • 2 minuten lezen