Waar ben je naar opzoek?

5 tips voor in de slaapkamer voor ouders

5 minuten lezen denise Denise Meijer
5 tips voor in de slaapkamer voor ouders

Het is eigenlijk allemaal heel erg cliché. Jongen wordt verliefd op meisje, ze gaan samenwonen, trouwen en met een beetje geluk komen er binnen een bepaalde tijd ook kinderen bij kijken. Buiten dat het een cliché is, is het voor menig vrouw ook een ideaalbeeld. Haar ultieme doel. Daarom een blog voor jullie met tips voor in de slaapkamer. Heb jij tips voor in de slaapkamer nodig? Lees dan vooral verder!

Tips voor in de slaapkamer

Wat we allemaal weten, maar in deze tijd soms vergeten, is dat een kind voor een grote verandering gaat zorgen. Ineens is het huis kleiner, rommeliger en ook de privacy is het grootste deel van de tijd ver te zoeken. Dit kan soms in relaties voor wat problemen zorgen. Want waar jullie voorheen op elk willekeurig moment de kleren van elkaars lijf aan het scheuren waren moeten jullie nu zorgvuldig plannen en organiseren en dat kan een flinke moodkiller zijn. Met als gevolg dat de spanning ver te zoeken is en de welbekende sleur  gevaarlijk op de loer ligt.

Maar laten we realistisch zijn; ja, we zijn moeder. Vanaf het moment van bevruchting staat ons lichaam in dienst van ons kind en dat houdt niet op nadat hij of zij geboren is.  Buiten dat om zijn we ook gewoon nog vrouw en ook vrouwen hebben, ondanks dat ze met alle plezier de tijd en liefde die ze hebben investeren in hun kleine spruit, wel eens de behoefte aan wat actie tussen de lakens. Maar hoe doe je dat nu precies? Zo met één of meer kinderen die geen rekening houden met het fenomeen dat ‘volwassenentijd’ heet en het feit dat je na een x-aantal jaar wel weet waartoe je partner in staat is. Kortom; seks wordt lastig, tijdrovend en saai, maar wat doen we er aan?

Tips voor ouders

Denise gaat een serie blogs schrijven over seks na de komst van kinderen. Waarom is seks zo belangrijk, hoe houd je het spannend, hoe kun je het weer spannend maken en ze gaat bloggen over vrouwvriendelijke webshops. In deze eerste blog 5 tips hoe je het weer ‘spannend’ krijgt tussen jou en je partner. Het is tijd om je libido weer op te vijzelen! Doe je voordeel met de tips voor in de slaapkamer.

Tip 1: Delegeren

God heeft niet voor niks opa’s, oma’s, tantes, ooms en een oppasservice uitgevonden. Namelijk omdat papa’s en mama’s ook wel eens tijd nodig hebben voor zichzelf. Om gewoon man en vrouw te zijn dus. De mogelijkheid om een wijntje te kunnen drinken zonder er over na te denken wie de kleine spruit vanavond dan naar bed gaat brengen. Kan zelfs al lustopwekkend werken. The sky is the limit en de zorgen zijn letterlijk voor morgen. Durf dus te delegeren. Vraag aan een familielid, kennis, oppas of zij de kinderen een nachtje van je over kunnen nemen en vergeet tussen het gemis door vooral niet te genieten!

Lees ook: Een seksloos huwelijk is niet gezond…

Tip 2: Verleg je ‘grenzen’

Seks is voor in de slaapkamer. Wie heeft dat precies verzonnen? Want met een kind dat met enige regelmaat tussen mama en papa in komt liggen omdat hij een enge droom heeft kan het hele feestje wel eens knap lastig worden gemaakt. Oplossing? Letterlijke ‘grenzen verleggen’. Er zijn zoveel plaatsen binnen een huis waar het net zo leuk gemaakt kan worden en een aangename bijkomstigheid; het is een directe ontsnapping vanuit alles wat ‘gewoon’ is geworden. Wat is er spannender dan achteraf kunnen zeggen: “Goh schat, weet je nog, die ene keer op de keukentafel?” 

Tip 3: Communicatie, communicatie, communicatie

Nee, het is niet makkelijk om je man of vriend aan zijn haren te trekken en te vertellen dat je niet meer zo tevreden bent over alles wat hij probeert te presteren. Mannen zijn over het algemeen best wel slimme wezens, maar gedachtenlezen doen ze tot op heden nog niet. Subtiele hints zoals: “Goh, die handboeien zien er interessant uit,” zullen over het algemeen ook vrij weinig uithalen. Probeer dus (voorzichtig) aan te kaarten dat je het een beetje ‘saai’ vindt worden. Wie weet heeft je man hetzelfde gevoel en dan valt er makkelijk wat aan dat probleem te doen.

Tips 4: Verleg je ‘grenzen’ (deel 2)

De figuurlijke grenzen deze keer. De missionarispositie in combinatie met hier en daar wat ‘gefriemel’ kan heel erg lekker zijn. Maar niet als dit vaste prik aan het worden is. 

Kruip dus letterlijk uit je schulp en laat de innerlijke ‘seksgodin’ eens haar ding doen. Er was een tijd dat een konijn nog frigide leek ten overstaan van jullie en dat kan zomaar weer gebeuren. Het enige wat nodig is? Iets nieuws!

Nu bedoel ik niet dat je in en ‘Roodkapje-kostuum’ door het huis moet huppelen en de grote boze wolf op zijn lazer moet geven, maar soms zijn de meest simpele dingen al verfrissend  genoeg. Dat ene zwart, kanten setje waar je naar hebt zitten kijken op internet bijvoorbeeld. Of wat dacht je ervan om het assortiment speeltjes uit te breiden? Zelfs het bekijken van diverse ‘attributen’ kan als erotisch worden ervaren en als de plaatselijke seksshop net een iets te hoge drempel blijkt te zijn; niet getreurd. Tegenwoordig zijn er talloze, betrouwbare, erotische webwinkels te vinden die alles wat je bestelt zo discreet mogelijk verzenden. Zo hoeft de buurvrouw niet mee te genieten van jullie nieuwe, wilde plannen. Een geruststelling op zich.

Lees ook: Geen zin in seks: 3 tips om hier verandering in te brengen!

Tip 5: Houd van jezelf

Dat mannen regelmatig de hand aan hunzelf slaan is geen geheim. Masturberen is gezond! Dit geldt dus ook voor de dames. Er is niets mis mee om zo nu en dan een ‘momentje voor jezelf’ in te lassen om ‘het verborgen land’ te herontdekken. Houd je niet zo van ‘handenarbeid’? Dan zijn er talloze hulpmiddelen te vinden die het proces wat kunnen veraangenamen. Ook voor jou als vrouw alleen. 

Samen de slaapkamer in!

Uiteindelijk is het niet gek om jezelf zo nu en dan te verliezen in alles wat er op je af komt als je een nieuwe, of zelfs doorgewinterde ouder bent.  Sterker nog. Ik denk dat we er allemaal eens last van hebben. Maar vergeet vooral niet: gelukkige ouders maken gelukkige kinderen. Dus stap tussen de luiers, duplo, broodtrommels en snottebellen vandaan en ‘HOP’ de slaapkamer in jullie twee!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen