Waar ben je naar opzoek?

Speelbos Drenthe: De leukste speelbossen

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Speelbos Drenthe: De leukste speelbossen

Er gaat niets boven lekker ravotten in de natuur. Zeker in een tijd dat ‘schermpjes’ en ‘gamen’ een prominente rol innemen in het leven van onze kinderen. Drenthe kent meerdere, gave speelbossen waar je kind zich heerlijk in kan uitleven. Dit is tijdens ieder seizoen een succes. In de zomer geniet je van het subtiele zonnetje tussen de bomen, waar je jezelf in de herfst kan uitleven met de gevallen blaadjes en typische sfeer van een speelbos in Drenthe.

Klimmen, kleuteren, touwslingeren en over slootjes springen… Kinderen hebben maar weinig zoveel plezier als wanneer ze in de vrije natuur hun gang kunnen gaan. Je moet natuurlijk niet vies zijn van een beetje modder, maar goed: daar hebben we een wasmachine voor. Wil je graag naar een speelbos in Drenthe? Dit zijn een paar van de leukste alternatieven.

Zoek je een leuke speelplek in Nederland? Kijk dan even hier! En heb je geen idee wat leuk is om te doen (een dagje weg) met jonge kinderen? Check dan dit lijstje even.

Lees verder onder de afbeelding!

Speelbos in Drenthe: De leukste speelbossen uit de omgeving

Nieuwsgierig waar je in Drenthe de leukste speelbossen kan vinden? Hier vind je een leuk overzicht. Wanneer gaan jullie richting een speelbos in Drenthe? Laat ons vooral even weten waar je bent geweest of tag ons in een foto op Social Media.

Herfstvakantie 2021: 25+ gratis uitjes

Misschien wil je nog niet aan de herfstvakantie 2021 denken maar het duurt niet lang meer of de kids hebben vakantie. Wij wonen nu op Curacao en daar kennen ze natuurlijk niet echt de herfst maar wij hebben volgende week…

  • Linda Bosscher

Speelbos in Drenthe: speelbos Lorken

Speelboos Lorken ligt vlakbij het Buitencentrum Boomkroonpad. Hier kunnen je kinderen onverstoord klauteren, klimmen en hutten bouwen. Je vindt hier ook natuurlijke speeltoestellen. Het is dan een van de bekendste speelbos uit Drenthe.

Gratis uitjes in Nederland voor het hele gezin!

Hebben de kinderen een dagje vrij, vakantie of ben je op zoek naar een leuk uitje voor in het weekend? Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis! Een uitstapje naar een pretpark kan ook flink in…

  • Love2BeMama

Belevingsbos Kerkeveld

Speelbos Kerkenveld in Drenthe is een speel-, wandel-, belevings- en dolbos. Hier hebben je kinderen gegarandeerd urenlang speelplezier in de vrije natuur!

Het Boomkroonpad

In dit speelbos in Drenthe valt er genoeg te geven. Je kan hier een spannende tocht volgen door de worteltunnel, klimmen in de bomen en spelen op de Bosweide. In het Lorkenspeelbos ga je daarna gewoon nog even door. Rondom het Boomkroonpad kan je ook huttyenbouwen en/of lekkere broodjes bakken. Geniet hier met je kinderen van de optimale ervaring in de natuur. Wedden dat ze er geen genoeg van krijgen?

Met bas de nas

Door de poort te openen en het pad van Bas de Das te volgen, maken kinderen kennis met verschillende huisjes en verstopplekken van de dieren in het Reestdal. De takkenril van de Egel, een insectenmuur, de libellen en kikkerpoel, klimmen in het huisje van de Specht en ervaar hoe het is om in een levensgrote Koolmezenkast te zitten. Aan het eind, op de speelplek, kunnen kinderen naar hartenlust spelen, klimmen, klauteren, sjouwen, hutten bouwen; het mag en kan allemaal!

Houten pad van Theodoor

Dit is niet alleen speelbos, maar het vertelt tevens een leuk verhaal. Theodoor is namelijk een avontuurlijk klein varkentje. In dit speelbos in Drenthe worden kinderen dan ook uitgedaagd om de sporen van Theodoor te volgen. Je kan hier varkens horen knorren, schapen horen blaten en vogels fluiten. Weet jij waar Theodoor is gebleven?

Speelbos Roekpad Echten

Dit speelbos in Echten, Drenthe is niet heel groot, maar ook zeker niet te klein. Het is een super leuk belevingsbos. Vooral voor de kinderen, maar ook de ouders kijken hier hun ogen uit. Je vindt hier heel veel natuurlijke speeltoestellen en zelfs een kabelbaan.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen