Waar ben je naar opzoek?

Dagje weg met jonge kinderen: Wat kan je doen?

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Dagje weg met jonge kinderen: Wat kan je doen?

De zomervakantie staat bijna voor de deur. Heb jij er ook al zin in? De zomervakantie is natuurlijk hét moment om lekker met je kids op pad te gaan. Zeker nu er weer veel dingen mogelijk zijn. Oudere kinderen zijn blij met een pretpark of waterpark, als er maar een klein beetje actie in zit dan zit je wel goed. Maar wat doen we met de kleinste kinderen? Wat is een leuk dagje weg met jonge kinderen? Wij hebben de leukste tips voor jou uitgezocht.

Als je een dagje weg gaat met de kleintjes dan let je op heel andere dingen dan wanneer je met oudere kinderen op pad gaat. Zo is Walibi natuurlijk geweldig voor kinderen die in de meeste achtbanen kunnen, maar met een peuter of kleuter loop je hier het risico om je stierlijk te vervelen. Gelukkig is er ook genoeg keus voor de allerkleinsten onder ons. Leuke dagjes weg voor met jonge kinderen waar zowel je kind, als jullie als ouders het onwijs naar je zin gaan hebben.

Dagje weg met jonge kinderen: Waar moet je op letten?

We hadden het net al over Walibi als voorbeeld. Als je op zoek bent naar een leuk uitje voor met je jongere kind, dan is het belangrijk om te kijken wat er op de locatie te vinden is. Is er een speeltuin geschikt voor kleintjes? Zijn er genoeg toffe familieattracties? Is er daarentegen ook genoeg vertier voor eventueel oudere broertjes en zusjes? Een van de meest belangrijke dingen is dat jullie het onwijs naar jullie zin gaan hebben. En misschien zelfs een klein beetje kunnen ontspannen terwijl de kleintjes rondrennen? Een attractiepark hoeft het trouwens niet te zijn. Er zijn echt een tal van leuke dingen die je met je jonge kinderen kan ondernemen.

26 tips: de leukste speelplekken in Nederland

Wat zijn de leukste speelplekken in Nederland om te bezoeken? Het is zomervakantie en prachtig weer. Blijf je thuis in Nederland of zoek je gewoon een leuk dagje uit? Dan ben je in deze blog op het juiste adres. Ik vertel…

  • Linda Bosscher

Dagje weg met jonge kinderen: Leuke tips voor de kleintjes

Op zoek naar een leuk dagje weg met jonge kinderen? Dan heb je vast wel wat aan onderstaande tips!

Attractiepark Drievliet

Drievliet is een superleuk pretpark in Den Haag. Het park is niet bizar groot, maar heeft maar liefst 11 attracties voor de (aller)kleinsten en 11 attracties waar je kleintje onder begeleiding van een volwassene in mag. Voor kinderen tot 1 meter betaal je geen entree voor het park.

Diergaarde Blijdorp

Fair enough: Als echte Rotterdammer hoort dit uitje natuurlijk op het lijstje, maar ook voor als je buiten Rotterdam komt is Blijdorp een onwijs leuk dagje weg met jonge kinderen. In het Oceanium kijken zelfs de allerkleinsten hun oogjes uit en er zijn drie speeltuinen waar je de kinderen even ‘los kan laten’ terwijl je zelf onder het genot van een kopje koffie de boel in de gaten houdt.

Geitenboerderij Het Geertje

Ik kom hier al met beide kids sinds ze eigenlijk net een jaar oud zijn. Het is een leuk (en gratis) uitje voor met kleine kinderen. In het voorjaar is het hier het leukst, omdat er dan heel veel pasgeboren geitjes zijn. Ook in de herfst en winter worden en een tal van leuke activiteiten georganiseerd. De kinderen kunnen op Het Geertje hun geluk niet op als ze met een flesje een babygeitje wat melk mogen geven. In de speeltuin hebben ze immens veel plezier tussen de loslopende kippen. Zelfs mijn zoon van bijna negen heeft het hier nog altijd onwijs naar zijn zin.

Bootje varen

Nog zo een daverend succes en zeker tijdens warme dagen: bootje varen. Wij hebben hebben Botenverhuur Van Vliet waar we graag een beroep op doen, maar dergelijke verhuurbedrijven kan je door heel Nederland vinden. Zwemvest aan, wat lekkers mee en varen maar! Onderweg kom je van alles tegen waar je kind heel veel over wil weten. Watervogels, bruggen en ga zo maar verder… Je houd het gemakkelijk een goede dag vol op het water. Het is oprecht heerlijk dagje weg met jonge kinderen!

Indoor Speeltuin

Persoonlijk ben ik niet gek op indoor speeltuinen. Zeker niet met hele kleine kinderen. Het ‘peutergedeelte’ wordt hier namelijk nog iets te vaak overlopen met grotere kinderen. Echt ontspannen spelen zit er dus niet bij. Maar goed: mijn kinderen zijn er daarentegen wel weer gek op. Ja, ook al vanaf kleins af aan! Dus ik slik mijn zorgen in en slof er zelf een beetje verslagen achteraan. Pluspunt: dit uitje is ideaal voor als het minder weer is. Plus: je kan er in iedere regio wel eentje vinden.

Dagje weg met jonge kinderen? Dit is ook leuk!

Uiteindelijk is het belangrijk ook belangrijk om te kijken wat je kind leuk vindt als je een leuk dagje weg organiseert voor met je jonge kinderen. Het spoorwegmuseum is natuurlijk een hit bij de kleine treinliefhebbers en zoiets als vliegtuig spotten kan een kleuter urenlang vermaken. Het is dus een beetje uitzoeken, maar gegarandeerd dat je een leuk uitje vindt wat bij jullie (en de kinderen) past. Op de website Mamablogger staan ook de leukste low budget en gratis uitjes met jonge kinderen. Hier zit ook vast wel wat tussen!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen