Waar ben je naar opzoek?

Snel zwanger worden? 7 natuurlijke tips!

5 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Snel zwanger worden? 7 natuurlijke tips!

Wanneer je als stel besluit om aan kinderen te beginnen, dan is dit natuurlijk een heugelijk moment en iets waar je het liefst gelijk mee aan de slag gaat. Toch zijn er maar weinig koppels waarbij het direct ‘raak’ is. Dit is aanvankelijk geen reden tot zorg. Het is zelfs normaal om zeker een jaar bezig te zijn met zwanger worden. Dit klinkt lang en als je echt heel graag kinderen wil, dan voelt dit ook zo. Wil je snel zwanger worden? Met deze tips kun je een zwangerschap op een natuurlijke manier ondersteunen.

Snel zwanger worden?

Zwanger worden lijkt geen ‘hogere wiskunde’, maar toch is het een ingewikkeld proces waarbij veel van je lichaam wordt gevraagd. Om te beginnen heb je een gezonde ei- en zaadcel nodig om zwanger te kunnen raken, maar dat is niet alles! Er komt een ingewikkelde mix aan hormonen, pH-waarden en overige factoren bij kijken om de bevruchting en zwangerschap succesvol te laten verlopen. Die kans neemt toe als je de weet hoe je dit het beste kan ondersteunen. 

Snel zwanger worden zit er bij veel stellen niet in. In de meeste gevallen is het niet bij de eerste keer raak. Hoe langer het duurt, hoe stressvoller het kan zijn. Ben jij op zoek naar een natuurlijk steuntje in de rug in deze spannende periode? Dan kan Bachbloesem mix je daarbij helpen. Het helpt je bij:

 • Helpt in de spannende periode van zwanger worden
 • Rust in je hoofd
 • Geduld
 • Rust en vertrouwen
 • Minder last van irritaties en jaloezie
 • De moed niet opgeven, minder angstig
 • Gratis verzending en snel thuisbezorgd

1: Snel zwanger worden? Eet gezond en beweeg voldoende! 

Je lichamelijke gezondheid is onwijs belangrijk wanneer je bezig bent om zwanger te raken. Dit valt en staat met gezonde voeding en voldoende, lichamelijke beweging. Een gezonde levensstijl is niet alleen belangrijk voor wanneer je zwanger bent, maar heeft ook effect op je ovulatie. Om zeker te weten dat je alle benodigde vitaminen binnenkrijgt kan je ook alvast beginnen met het slikken van foliumzuur, vitamine B en omega. Vergeet ook niet om voldoende water te drinken. Een gehydrateerd lichaam is minder stressgevoelig. Daarnaast heb je voldoende water nodig om gezond te blijven. 

Op basis van deze data staat Nederland aan de vooravond van een babyboom!

Wat is de staat na ruim een jaar (met een tussenpauze) in lockdown? Is er een babyboom opkomst of vallen deze cijfers mee? Wij van Love2BeMama hebben in samenwerking met TIC Online Marketing onderzoek gedaan naar het aantal geboortes en…

 • Love2BeMama

2: Niet roken en beperk alcoholgebruik 

Roken en alcohol drinken is not done als je zwanger bent, maar het werkt ook niet bevorderlijk voor je vruchtbaarheid. Dit geldt overigens niet alleen voor de vrouw, maar ook voor haar partner. Roken en drinken zorgt ervoor dat de kwaliteit van de zaad- en eicellen afneemt. In heftige gevallen kan drinken en roken zelfs zorgen voor een hormonale disbalans. 

3: Kans op zwangerschap verhogen door vruchtbare dagen te berekenen 

Tijdens de gehele menstruatiecyclus ben je maar een kleine periode echt vruchtbaar. Tijdens deze periode vindt je ovulatie plaats. Je kan je meest vruchtbare periode berekenen aan de hand van jouw menstruatiecyclus. In de dagen voor en na je eisprong ben je met meest vruchtbaar. Je eisprong krijg je ongeveer 14 dagen na de eerste dag van je laatste menstruatie. Dit is gebaseerd op een cyclus van 28 dagen. Is je cyclus langer of korter? Dan kan je rond deze periode met ovulatietesten op zoek naar je LH-piek. Deze piek geeft aan dat je gaat ovuleren. Zo kan je vaststellen wanneer voor jou de meest vruchtbare periode is. 

4: Seks

Je hebt seks nodig om zwanger te worden en het is natuurlijk wel de bedoeling dat dit zo ongedwongen en ontspannen mogelijk gaat. Toch zijn er een paar kleine dingen die je kan doen om de kans op bevruchting te vergroten. Maak gebruik van de zwaartekracht door als vrouw onderop te liggen. Standjes waarbij er diepe penetratie plaatsvindt (zoals doggystyle) zijn ook zeer geschikt als je zwanger wil raken.

Gebruik daarnaast geen normaal glijmiddel. De meeste glijmiddelen verstoren de natuurlijke pH-waarde van je vagina. Rond je vruchtbare periode is dit zo afgestemd dat het klimaat van je vagina uitermate geschikt is om zaadcellen in leven te houden. Standaard glijmiddel kan zelfs een zaaddodend effect hebben en dit is dus het laatste wat je wil. Heb je toch glijmiddel nodig? Er zijn speciale glijmiddelen te verkrijgen die geen kwaad kunnen voor je vruchtbaarheid. 

5: Na de seks

Blijf na de seks nog even liggen en plaats een kussen onder je billen om het sperma zo lang mogelijk ‘binnen te houden’. Je hoeft niet de hele avond op je rug te blijven liggen, maar een kwartiertje is aan te raden om alle zaadcellen de kans te geven om de baarmoedermond te bereiken. 

6. Medicijngebruik

Als je een kinderwens hebt dan kan je het beste zo min mogelijk medicijnen gebruiken. Toch heb je het op dit gebied niet altijd voor het zeggen. Bespreek je kinderwens met je huisarts en controleer of je medicijngebruik een eventuele zwangerschap niet in de weg zal staan. Gebruik in geen enkel geval drugs, maar dit lijkt ons logisch. 

7. Geen stress

Makkelijk gezegd dan gedaan! Dat weten we. Het is buitengewoon moeilijk om rustig te blijven als je keer op keer ongesteld blijft worden en je kinderwens maar niet vervuld wordt. Dit geldt overigens niet alleen voor de vrouw, maar ook voor de partner. Om het ontspannen te ondersteunen kan je Bachbloesemdruppels gebruiken. Deze zorgen voor extra rust tijdens deze stressvolle periode.

Snel zwanger worden: als zwanger worden niet lukt!

Stress is echter moordend voor de vruchtbaarheid, want wanneer je gestrest bent maak je het hormoon cortisol aan. Dit remt de aanmaak van progesteron. Het hormoon wat je weer nodig hebt om een eisprong te krijgen. Er zijn een tal van natuurlijke manieren om stress aan te pakken. Denk aan mindfullness, yoga en Bach bloesemdruppels. Je kan hier veel aan hebben.

Het laatstgenoemde is een homeopathisch middel om je te helpen omgaan met de spanningen die komen kijken een sterke kinderwens, zoals jaloezie angst en ongeduldigheid. Allemaal emoties die ervoor zorgen dat je gestrest en prikkelbaar kan worden. Het is en blijft een spannende tijd. Maar Bach bloesemmix kan je hierbij helpen. Door het gebruik hiervan kan je veel beter omgaan met de stressklachten.

De Bachbloesemdruppels van Greetje zijn uniek en precies afgestemd op de persoon. Aan de hand van een korte vragenlijst wordt de Bachbloesemmix klaargemaakt. Zo zijn de druppels precies afgestemd op de gevoelens waar die een kinderwens in de weg kunnen staan.

Dit is een gesponsorde blogpost.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 2 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen