Waar ben je naar opzoek?

Welke vitamine bij kinderwens? 5 tips voor ondersteuning

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Welke vitamine bij kinderwens? 5 tips voor ondersteuning

Wanneer je een kinderwens hebt. Dan zijn er een tal van dingen die je kan doen om de wens te ondersteunen. Zo is een gezonde levensstijl essentieel om zo gezond mogelijk zwanger te zijn. Zo kan je beter niet roken, niet drinken, kan je het best voldoende bewegen en goed eten. Er zijn ook vitamines op de markt waarmee je de wens voor een baby kan te ondersteunen, maar welke vitamine is het beste bij een kinderwens? 

Werk aan je gezondheid

Welke vitamine bij kinderwens? Gezond en gevarieerd eten is een van de basisadviezen als je graag zwanger wil worden. Een gezond lichaam is namelijk niet alleen sneller zwanger, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Daarom wordt tevens aangeraden om bepaalde slechte gewoonte, gedurende de kinderwens, achterwege te laten. Beperk je alcoholgebruik, stop met roken en blijf in beweging. Om je zwangerschapswens te verder te ondersteunen zijn er vitamine supplementen die je mag innemen.

Zwanger worden? Gebruik de FERTILILY Conceptie Cup

Gaat zwanger worden niet vanzelf? Dan is de FERTI∙LILY Conceptie Cup misschien wel wat voor jou. Tot vandaag kende ik de Cup niet maar bij het lezen van het persbericht was ik zo enthousiast dat ik jullie er graag meer…

  • Linda Bosscher

Welke vitamine heb je nodig bij een kinderwens?

Als je een kinderwens hebt en je graag zwanger wil worden, is het ook belangrijk dat het sperma van je partner van goede kwaliteit is. Voor een man is het teveel aan vitamine A niet goed omdat dit de spermakwaliteit kan verminderen. Voor de man is het goed om voldoende zink en vitamine C binnen te krijgen. Dit verbetert de kwaliteit van het sperma. Zink zit in vlees, vis en volkorenproducten. Vitamine C zit in groenten, fruit en aardappelen.

Foliumzuur

Foliumzuur wordt aangeraden vanaf het moment dat je probeert om zwanger te worden. Dit omdat je baby zich in de eerst weken van de zwangerschap snel ontwikkeld en extra foliumzuur bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van de baby. Foliumzuur gebruik je ter ondersteuning van het zwanger worden. Foliumzuur is goed voor de ontwikkeling van de baby.

Selenium

Selenium is goed voor de vruchtbaarheid van de man. Door deze vitamine neemt de kwaliteit van het sperma toe. 

Zink

Nog zo een vitamine voor de man bij een kinderwens: Zink. Zink zorgt voor de beweeglijkheid en productie van zaadcellen. 

Vitamine B6

Vitamine B6 is goed voor de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen. Zo helpt B6 bij de aanmaak van eicellen en de voorbereiding van de baarmoeder op een zwangerschap. Deze vitamine is tevens goed voor de aanmaak van zaadcellen. 

B6 krijg je meestal al voldoende binnen door middel van gezond en gevarieerd eten. Eet je genoeg eieren, vis, aardappelen, zuivel en vlees? Dan hoef je hier geen aparte vitaminepil voor te slikken.

Vitamine D

Vitamine D is nodig voor de opname van calcium. Dit belangrijk voor de botaanmaak van je baby. Daarom is het ook belangrijk om 10 mcg extra vitamine D te slikken als je een kinderwens hebt. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen heeft vitamine D een gunstig effect op de zaadcellen. Daarnaast heeft vitamine D een positief effect op het testosteron gehalte. 

Mama compleet Multivitamine

Davitamon Compleet Mama Omega-3 visolie is speciaal voor vrouwen met een zwangerschapswens, zwanger zijn of borstvoeding geven. Het unieke van dit product is onder andere dat het geen suikers, conserveermiddelen of aroma’s bevat. Deze capsules bevatten naast de vitamines en mineralen, extra foliumzuur, vitamine D3 en omega-3 vetzuur DHA. Vitamines en mineralen dragen bij aan het zwanger worden en aan het beging van de zwangerschap.

Zwangerschap multivitaminen

Prena Fem is een complete multivitamine voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, en vrouwen met een zwangerschapswens. De softgels bevatten vitamine D en foliumzuur.

Extra ijzer

IJzertekort is de meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede tijdens de zwangerschap. Juist als je zwanger bent heb je extra ijzer nodig. Je kans op een ijzertekort is groter. Floradix kan je ijzer(tekort) ondersteunen tijdens de zwangerschap.

Pas op met Vitamine A

Welke vitamine moet je mee oppassen bij een kinderwens? Dat is zeker vitamine A. Te veel vitamine A zorgt voor een verhoogde kans op aangeboren afwijkingen. Let dus op met leverproducten. Hier zit van nature veel vitamine A in. 

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen in je zoektocht welke vitamine bij kinderwens die je kunt slikken. Wanneer je zwanger bent; geniet ervan!

Haal jij de 22 weken prik voor zwangeren?

Vanaf maandag 16 december 2019 is de 22 weken prik voor zwangeren beschikbaar gemaakt voor alle zwangere vrouwen. De 22 weken prik voor zwangeren is de DKTP-, Difteri-, Kinkhoest- en Tetanus prik in één. De prik is met name bedoeld…

  • Linda Stevens

Photo by Kate on Unsplash

In deze blogpost staan affiliatelinks verwerkt.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Ik ben het zat om de huiself van het gezin te zijn

  • 14 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over baby’s en opvoeden

Beste Kruidvat luiers van 2020

  • 19 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

5 jaar na de stilgeboorte van Lina

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen