Waar ben je naar opzoek?

Het is herfst! Ik vind het heerlijk. De kou in de ochtend, een frisse neus halen, wind, af en toe regen, storm. Maar ook de zon die door de gekleurde bomen schijnt. Ik omarm de herfst. Al hou ik er niet van als het dagen achter elkaar regent. Het gaat om de afwisseling! En wanneer de kinderen thuis zijn is het heerlijk om te chillen en leuke kinderfilms te kijken. Hierbij 20 leuke kinderfilms voor de herfst op Netflix zodat je niet uren hoeft te zoeken.

Opgelet: onderaan deze blog verklap ik een geheimpje waarmee je echt ALLES op Netflix kunt bekijken.

Deze blog is ge-update op 9 oktober 2021.

Leuke kinderfilms herfst op Netflix

Ondanks dat het herfst is spelen mijn kinderen nog veel buiten. Maar op een regenachtige dag is het fijn om bij elkaar binnen te zitten met de kaarsjes aan, wat lekkers op tafel en een leuke film op Netflix. Maar daar zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Wat is leuk om te kijken? Om je eindeloos gezoek te besparen: hierbij de leukste kinderfilms voor de herfst op een rijtje. Om samen met je kids te kijken!

Op zoek naar meer leuke films, docu’s en series? Check onze rubriek met de leukste tips!

The Good Dinosaur - Kinderfilms herfst

1. The Good Dinosaur
Ooit leefden mensen en dino’s samen op aarde. Ze werden zelfs vriendjes en beleefden dolle avonturen. Zoals deze wel heel erg kleine dino en dit jongetje.

2. Hotel Transsylvanië
Eigenaar van het hotel, Dracula, doet dubbel werk als overbezorgde vader wanneer een ongewenste aanbidder interesse toont voor zijn tienerdochter.

3. Pietje Bell: de jacht op de tsarenkroon
Wie kent hem niet: Pietje Bell. Pietje Bell en zijn bende van de Zwarte Hand nemen het op tegen de boef Stark als die samen met twee handlangers een koninklijke kroon wil stelen.

4. Ciske de Rat
Danny de Munk schittert als Ciske, een jongetje met een grote mond en een klein hart. Zijn vader is een echte schipper en is dus nooit thuis, en zijn moeder is een kreng.

5. Chimpanzee
Deze natuurfilm van Disney vertelt het verhaal van een ‘weefaap’ met de naam Oscar die een thuis probeert te vinden.

Nog meer leuke kinderfilms voor de herfst (vakantie)

6. Merlijn de Tovenaar
Een ‘ouderwetse Disneyfilm’ vanuit je eigen jeugd. Enkel een eervolle ridder maakt aanspraak op de Engelse troon door het zwaard uit de steen te trekken. Het is dus onwaarschijnlijk dat het de jonge Wart lukt. Of niet?

7. Home Alone
Heerlijk om te kijken voor de Kerstdagen. Home Alone blijft leuk!

8. Bambi 2
Ook zo’n heerlijk ‘goude oude’. Ik vind het een ‘rustgevende’ film door al die rustige beelden. Heerlijk om naar te kijken. In het vervolg van Bambi 2 moet het levenslustige jonge hertje omgaan met de dood van zijn moeder en probeert hij een band te krijgen met zijn vader.

9. The Polar Express
In deze hartelijke film wordt het geloof van een jongen in de kerstgeest weer nieuw leven ingeblazen als hij op kerstavond met een trein op de noordpool terecht komt.

10. Paniek op de prairie
Als een hebzuchtige veedief de boerderij ‘Het Stukje van de Hemel’ wil inpikken, bundelen de dieren hun krachten om de boerderij te redden.

Herfstvakantie 2021: 25+ gratis uitjes

Misschien wil je nog niet aan de herfstvakantie 2021 denken maar het duurt niet lang meer of de kids hebben vakantie. Wij wonen nu op Curacao en daar kennen ze natuurlijk niet echt de herfst maar wij hebben volgende week…

 • Linda Bosscher

Oude films zijn weer in

Films die wij vroeger keken zijn nu bij onze kinderen weer populair. Zoek op Netflix naar films die jij vroeger keek. Heerlijk ook om erbij te gaan zitten als de kids een ‘gouwe ouwe’ op Netflix hebben gevonden.

11. De kleine Zeemeermin 2
Deze halve zeemeermin, half mens kan niet aan de lokroep van de zee weerstaan. Hoe gevaarlijk het ook kan zijn…

12. Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked
Wanneer Alvin en de Chipmunks op een cruise gaan, komen ze natuurlijk in de problemen en spoelen ze als schipbreukelingen aan op een onbewoond eiland.

13. Mary Poppins
Deze moet je gewoon gezien hebben. ‘Mary Poppins’ is een echte Disney-klassieker die niet van het scherm weg te denken is. Zing met de film mee!

14. Problem Child
Ben en Flo willen dolgraag een kind, maar adopteren helaas een zeer irritante jongen die zelfs nog niet is gewenst door de nonnen in het weeshuis. Dat wordt wat…

15. Cheaper by the Dozen
12 kinderen, 2 carrières , 1 verhuizing en een scharrel van 2 pubers en je hebt een heksenketel waar je dubbel van ziet.

16. Stuart Little (jaar: 1999)
Geliefd zijn bij zijn nieuwe familie, maar gehaat worden door hun kat. Zo belandt een koppig muisje in wilde avonturen en problemen.

17. Mees Kees op kamp
Het strenge schoolhoofd Dreus krijgt op de eerste dag van het schoolkamp last van haar rug. De lieve meester Kees moet nu de herrieschoppers van klas 6B in toom houden. Gaat hem dat lukken?

18. Space Jam
Basketballegende Michael Jordan, Bugs Bunny en andere Looney Tunes figuren maken er een potje van in deze avontuurlijke combinatie van liveactie en animatie.

Halloween 2021: een griezelig kidsproof Halloween feestje

Halloween 2021; niet iedereen is er weg van. De ene avond jaag je nog de spoken onder het bed van je kind vandaan, en de andere dag is er een dunne lijn tussen spookachtig en legitiem eng. Hoe enger hoe…

 • Love2BeMama

19. Annie
Vroeger was dit mijn favoriete film. In deze bewerking van de Broadwaymusical wordt een pittig pleegkind onder de vleugels genomen van een politieke speler. Zij veranderen elkaars leven.

20. Hotel Transsylvania 3

Dracula heeft het beredruk met het runnen een luxe resort in Transsylvanië. Daarom trakteert zijn dochter Mavis hem op een cruise met de hele familie, zodat hij zelf ook eens op vakantie kan. Dracula valt voor de mysterieuze kapitein Ericka.

Nog meer leuke kinderfilms om te kijken in de herfst

21. Coco

Coco wil dolgraag muziek maken maar mag dit niet van zijn familie. Tijdens zijn zoektocht naar de reden hiervan, komt hij – op de Mexicaanse Dag van de Doden – terecht in het Land van de Doden. Daar begint het avontuur pas echt.

22. Free Willy

Jesse is een straatjongen die doet waar hij zin in heeft. Als taakstraf neemt hij Willy, een orca van drie ton, onder zijn hoede en leert hem allerlei kunstjes. Maar al gauw ontdekt Jesse dat de directeur van het park van Willy af wil en hij doet er alles aan om het dier te redden.

23. Yes Day

Een moeder en een vader, die meestal ‘nee’ zeggen, besluiten nu de hele dag ‘ja’ te zeggen. Ze gaan in op de gekste wensen van de kinderen.

24. Spijt

Jochem zit in de tweede klas maar is daar alles behalve gelukkig. De klassenleraar grijpt ook niet als Jochem weer eens gepest wordt. Op een ochtend krijgt de klas te horen dat Jochem niet is thuisgekomen. David en een vriendin voelen zich schuldig en gaan naar hem op zoek.

Nieuwe films op Netflix herfst 2021

LOL de movie

In dit unieke en magische avontuur maken de prachtige poppenzusjes Queen Bee en Royal Bee met hulp van hun modieuze vriendinnen hun allereerste film.

Pokemon the Movie: geheimen van de jungle

Koko groeit samen met een eenzame Zarude op in de jungle. Als hij Ash en Pikachu ontmoet, ontdekt hij de mensenwereld en een plot dat zijn thuis in gevaar brengt!

Dora en de verdwenen gouden stad

Dora, een verkenner, leidt haar vrienden mee op avontuur om haar ouders te redden en het mysterie achter een verloren stad van goud op te lossen.

Wist je dat: Bij Zappbios kun je ook regelmatig leuke kinderfilms zien. Hier zie je hun filmprogramma.

Nieuwe kinderfilms herfst 2021 bioscoop

Deze nieuwe kinderfilms in de herfst kunnen we verwachten in het najaar van 2021: 

Berend Botje

Vanaf eind september is Berend Botje in de bioscoop te bekijken.

 • 6 oktober: De grote Sinterklaasfilm, trammelant in Spanje
 • 6 oktober: The Adams Family 2
 • 13 oktober: My sweet monster
 • 13 oktober: De club van Sinterklaas
 • 1 december: De Drekkies 
 • 8 december: Sing 2

Heb jij geen zin om naar de bioscoop te gaan maar wil jij lekker thuis kinderfilms kijken in de herfst (vakantie)? Maak dan een account aan op Pathe-Thuis.

Zo kijk je alle kinderfilms herfst op Netflix

En ik heb nog een extra tip voor je. De keuze op Netflix lijkt soms maar minimaal maar eigenlijk is Netflix ontzettend uitgebreid. Netflix heeft een verborgen wereld die bijna niemand kent. Ik heb een link voor je waarmee jij alles, wat Netflix aanbiedt, kunt zien. Je ziet met deze link gewoon ALLE titels en categorieën!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Anthea zei

  Hoi Linda, wat een handige blog! Op Squla proberen we een community op te starten waar ouders dit soort onderwerpen kunnen bespreken. Zijn er ook nog stoere Netflix series voor kleuters die je aanbeveelt? We zouden het heel erg waarderen als je een berichtje wil achterlaten op https://community.squla.nl/t/leuke-series-op-netflix-voor-kleuters/47 om onze community op gang te brengen. Hier zou je ons en andere moeders erg mee helpen!

 • Bernadette zei

  Hier zijn Sneeuwwitje, Finding Nemo, Brandweerman Sam & Mickey Mouse clubhuis grote favoriet op Netflix 🙂

 • Iris zei

  Ik heb samen mijn zoon (7jaar) afgelopen week “de groeten van Mike” en “Tony 10” gekeken. Zijn ook zeker aanraders! 🙂 bovenstaande lijst hebben we al helemaal gehad, zitten zeker erg leuke bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 4 weken geleden
 • 7 minuten lezen