Waar ben je naar opzoek?

Hoe Duplo schoonmaken? Dit is zo gepiept!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Hoe Duplo schoonmaken? Dit is zo gepiept!

Lego of Duplo schoonmaken. Laat ik het zo zeggen: er zijn dingen die ik leuker vind om te doen. In het begin stond ik dan ook met een (mega) bak Duplo, een tandenborstel en mijn laatste beetje zinnig verstand de boel te boenen. Het is dan ook geen verrassing dat het me uren heeft gekost om alles schoon, droog en weer opgeborgen te krijgen. Dat moet toch makkelijker kunnen? Dat klopt, want hoe kan je duplo het snelste schoonmaken? Ik vond wat handige (en bovenal: effectieve) hacks over ‘hoe duplo schoonmaken?’.

Eén manier is dus om de steentjes gewoon te laten weken. Je moet ze echter nog wel afdrogen en vervolgens ook nog eens laten drogen in de buitenlucht. Nogmaals: dit kan sneller. Hier zijn een paar handige tips over hoe je duplo snel kan schoonmaken. Lees maar verder! Ohja en wil je weten hoe je huis schoon en fris ruikt? Lees dan dit blog 🙂

Lees verder onder de afbeelding!

Tips hoe duplo schoonmaken?

Hoe Duplo snel schoonmaken? De wasmachine!

Een van de tips die ik tegenkwam over het schoonmaken van duplo is: de wasmachine. Het idee is simpel; je gooit de steentjes in een kussensloop, legt hier een stevige knoop in en wassen maar. De steentjes kan je laten drogen in de buitenlucht. Een kind kan de (Duplo) was doen!

In de vaatwasser

Een ander idee wat me wel aansprak was de vaatwasser. Je kan de steentjes gewoon in de rekken kiepen en de vaatwasser aanzetten. De steentjes droog je in de buitenlucht. Een nadeel: je moet ze wel een beetje goed indelen om geen volgelopen steentjes uit de vaatwasser te trekken. Zo heb je onbedoeld en alsnog een natte kliederboel.

4 tips voor een frisse geur in huis

Iedere dag hou er van als mijn huis schoon en fris ruikt. Sowieso vind ik het fijn als mijn huis schoon is. In een huis moet geleefd worden maar aan het eind van de dag zuig ik met liefde bergen zand…

  • Linda Bosscher

Duplo en Overig speelgoed schoonmaken

Duplo is echter niet het enige soort speelgoed dat lastig schoon te maken is. Zeker in het geval van peuters en kleuters kom je erachter dat het voor hen niet vies genoeg kan. Niet handig, aangezien ze op die leeftijd nog weleens wat in hun mond stoppen. Om het je wat makkelijker te maken dus niet alleen hoe je duplo schoonmaken, maar ook andere soorten speelgoed:

Houten speelgoed reinigen

Dit is dus weer een soort speelgoed dat je (in tegenstelling tot duplo) niet in de vaatwasser of wasmachine kan schoonmaken. Hout is best kwetsbaar, dus houten speelgoed reinig je het best met een beetje milde zeep en een doekje. Vergeet niet om het hout daarna goed droog te maken.

Lees verder onder de afbeelding!

Houten speelgoed en hoe duplo schoonmaken?

Plastic speelgoed

Zitten er geen batterijen in? Dan kan je plastic speelgoed op dezelfde manier schoonmaken als hoe je met duplo doet. In de vaatwasser dus. Speelgoed met batterijen reinig je met een beetje zeep en een vochtige doek. Dit geldt overigens ook voor de echt grote stukken speelgoed. Deze passen veelal niet in de vaatwasser, dus die moet je even met de hand schoonmaken. Maar goed: dat is na al dat gemakkelijke gedoe geen moeite meer toch?

Poppen schoonmaken

Poppen kan je weer niet in de vaatwasser of wasmachine doen. Hier is het materiaal nu eenmaal niet voor gemaakt. Je wil tenslotte geen risico lopen dat je kind zijn of haar favoriete Baby Born ineens een gesmolten gezichtje heeft. Poppen reinig je dus het beste met water en wat milde zeep. Vergeet niet om de mondjes en ogen ook goed schoon te maken. Hier gaat vaak het meeste vuil in zitten. Een voordeel van Baby Born’s: Je kan ze doorspoelen. Spuit een beetje water in het mondje. Door op de buik te drukken komt het er via de andere kant weer uit. Wees wel alert op schimmel.

Ben je op zoek naar nog meer handige schoonmaaktips? Oma weet sowieso altijd raad!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen