Waar ben je naar opzoek?

Review Rollzies: Plah-Doh ijswafel set

2 minuten lezen britt Britt de Waard
Review Rollzies: Plah-Doh ijswafel set

Het is een herfs- en regenachtige dag. De kinderen hebben een vrije woensdagmiddag. Hoe ga ik vandaag de kinderen vermaken? Gelukkig ging om 11 uur de deurbel met een mooi pakketje van Play Doh wat wij vandaag eens mooi gaan uitproberen! Hierbij voor jullie de review Play-Doh Rollzies ijswafel set. Ik haat klei dus lees snel verder wat ik vond van deze set.

Ik haat klei!

Ik zal beginnen met melden dat ik normaal absoluut geen fan ben van klei; de kinderen spelen er een kwartier mee en zijn het dan beu. Vervolgens sta ik nog een half uur klei van de tafel te schrapen, van de grond aan het peuteren en proberen het weer terug in het potje te krijgen. Toch kies ik ervoor om de klei te testen met de twee oudsten. Ik heb toch nog steeds liever dat ze iets creatiefs doen dan dat ze de hele middag op de bank tv kijken. Uit mijn perfectionistische modus dus en eens kijken wat deze middag ons brengt en aan de slag met de Plah-Doh Rollzies ijswafel set

Lekker kleien met de Plah-Doh ijswafel set

Complete set ijs maken

De kinderen waren al enthousiast bij het zien van de verpakking van de Plah-Doh Rollzies ijswafel set: “Lekker ijs maken!” Aldus onze middelste zoon Dani, die gek is op ijs. Als hij het wafelijzer heeft gespot kan zijn middag al niet meer stuk. De set zit vol met mooie kleuren klei wat best wel op echt ijs lijkt. Verder zitten er wat effen kleuren klei bij en allerlei mesjes en lepeltjes om leuke vormpjes mee te maken. Van de verpakking halen de kinderen genoeg inspiratie om aan de slag te gaan en eigenlijk hebben ze mijn hulp en uitleg niet eens nodig.  

Toveren met klei

De ijs-kleibollen veranderen van kleur zodra je er met een roller overheen gaat wat leidt tot leuke praatjes over welke kleur het nu eigenlijk is geworden en op welk eten het lijkt. De gekste kleuren combinaties van wafels komen voorbij en er worden aardbeien gemaakt die ze op de verpakking hebben gezien. Zelf neem ik normaal niet echt rust om met de kinderen te spelen, er ligt altijd nog wel huishouden op mij te wachten wat ik mooi kan doen als ze kinderen lekker bezig zijn, maar vandaag kan ik me ook niet inhouden en klei ik lekker mee (ja de moeder die klei haat!). Het is voor de verandering eens niet zo plakkerige klei. Groot verschil met de goedkopere varianten van klei. Hierdoor is het ook makkelijker om op te ruimen. 

Lees ook: Gratis Sinterklaas inpakpapier (download en print uit!)

Uren vermaak

De kinderen hebben uiteindelijk uren met de klei gespeeld. Van de mooie kleurcombinaties is helaas niet veel meer over maar ze hebben zich geamuseerd en tijdens het opruimen vroegen ze al of ze morgen weer mochten spelen met de klei. 

De klei was makkelijk op te zuigen wat het voor de ouders ook wel prettig maakt. Een geslaagd pakketje Plah-Doh Rollzies ijswafel set klei waar vele leeftijden zich mee kunnen vermaken.  

Ik zou het setje zeker aanbevelen; leuk voor de kinderen en makkelijk voor de ouders! Deze Play-Doh Rollzies ijswafel set kun je hier kopen en kost 19,95 euro. Leuk voor in Sinterklaas?

Plah-Doh ijswafel set

Britt de Waard

31-jarige moeder van 4 kids onder de 5 worstelend met haar eigen verleden en de wens om het anders te doen voor mijn gezin.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Een realistische dagplanning voor thuisonderwijs en thuiswerken

  • 1 dag geleden
  • 5 minuten lezen
Mama

Lieve moeders. Hou nog even vol!

  • 1 dag geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Door de lockdown kan mijn kind weer even kind zijn

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen