Waar ben je naar opzoek?

Elektrische step kind vanaf 2023 legaal in Nederland

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Elektrische step kind vanaf 2023 legaal in Nederland

Ze zijn razend populair en je ziet ze steeds vaker rijden, de elektrische steps. Dat terwijl je met de meeste e-steps niet eens de weg op mag. Althans, nog niet. De elektrische steps worden namelijk in 2023 legaal. Zoek jij een elektrische step voor je kind? Lees dan eerst even deze informatie!

Hoe de regels er uit gaan zien

Vanaf 2023 mag je met een e-step op de weg rijden. Wel moet hij dan voldoen aan alle regels. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de nieuwe regels voor elektrische voertuigen, waar de e-steps onder vallen zojuist bekend gemaakt. 

Aan deze regels moet je voldoen om met een e-step de weg op te mogen:

 • Je mag alleen rijden op een goedgekeurde e-step.
 • De step moet een kentekenplaatje hebben.
 • Voor bestuurders van een e-step is er een minimumleeftijd van 16 jaar.
 • De elektrische step heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur.
 • De bestuurder van de step moet verzekerd zijn.
 • Een rijbewijs of helm is niet verplicht.

Nederland is het laatste land waar de e-step nog niet legaal is in de Europese Unie. Dit is natuurlijk erg jammer, Nederland heeft een hoop mooie wegen en is hier goed voor ingericht. Op deze site vind je meer informatie over de legalisering van elektrische steps in Nederland.

Buitenspeelgoed voor kinderen van 10 jaar

In dit blog de vijf leukste buitenspeelgoed tips voor kinderen van 10 jaar. Met de zomer in aantocht en zonnige dagen in het verschiet is het heerlijk weer voor de kinderen om buiten te spelen. Maar zoals het met kinderen…

 • Denise Meijer

Elektrische step kind enorm populair

Bijna 1,5% van alle Nederlanders heeft een elektrische step, dit komt neer op 167.000 stepjes. Wat natuurlijk een enorm getal is aangezien je met de meeste stepjes niet officieel de weg op mag. Elektrische steps zijn vooral bij de kids erg populair, maar ook bij volwassenen.

E-steps kan je natuurlijk makkelijk meenemen. Inklappen en gaan, hij past makkelijk in de kofferbak van de auto of je kan hem meenemen in het openbaar vervoer. Vooral in drukke steden is het ideaal. Zo kan je voor de lange afstanden het openbaar vervoer of de auto gebruiken en het laatste stukje met de e-step. Op deze manier hoef je niet in de file te staan en hoef je ook geen parkeerkosten te betalen.

Welke elektrische step past bij mij?

Er zijn een hele hoop verschillende e-steps te verkrijgen. Maar hoe weet je nou welke geschikt is voor jou? Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je een elektrische step gaat aanschaffen. 

Allereerst is het verstandig om goed op te letten welk merk step je koopt. Hier bedoel ik niet mee, koop alleen de dure merken. Maar zoek een step uit van een betrouwbaar merk. Er worden namelijk veel klonen verkocht. Deze kan je beter vermijden. 

Een paar betrouwbare merken voor elektrische step kind zijn:

Kijk dan vervolgens naar de actieradius, dit is hoe ver je kan komen met de step zonder hem op te laden. Ook niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de maximale snelheid, hoe hard wil je gaan met de step? 

Een van de best verkochte merken van elektrische steps kind zijn de steps van Xiaomi. Deze staan bekend om hun hele goede prijs kwaliteitsverhouding. Vanaf ongeveer € 250 heb je al een Xiaomi step, het duurste model kost € 500. 

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar post@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen