Waar ben je naar opzoek?

Buitenspeelgoed voor kinderen van 10 jaar

5 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Buitenspeelgoed voor kinderen van 10 jaar

In dit blog de vijf leukste buitenspeelgoed tips voor kinderen van 10 jaar. Met de zomer in aantocht en zonnige dagen in het verschiet is het heerlijk weer voor de kinderen om buiten te spelen. Maar zoals het met kinderen gaat; soms vermaken ze zich goed, maar van tijd tot tijd slaat de verveling toe en is het fijn als ze iets hebben waar mee gespeeld kan worden.

Jaarlijkse Buitenspeeldag

Om het buitenspelen van kinderen te stimuleren wordt er ook elk jaar in Nederland en België een Buitenspeeldag georganiseerd.

Eind jaren zestig kwamen er steeds meer zorgen over het buitenspelen van kinderen. Nederland werd volgebouwd met beton voor massale woningbouw. De speelruimte van kinderen werd steeds minder. Dit was de aanleiding voor de oprichting van de stichting Jantje Beton. Deze stichting is er voor het belang van het buitenspelende kind. Sindsdien is er meer aandacht voor speelplekken voor kinderen gekomen.

Vele jaren verder is het gemiddeld aantal uren wat een kind buiten speelt gestaag gedaald. De oorzaak daarvan is niet dat er minder speelplekken zijn maar de sociale hindernissen zijn de oorzaak. Ouders worden steeds voorzichtiger, het wordt gevaarlijker voor kinderen om alleen buiten te spelen en kinderen zitten meer achter een scherm. De vraag is ook met welke leeftijd kan een kind alleen buiten spelen?

Buiten spelen stimuleren

Het kan helemaal geen kwaad om je kind extra te stimuleren om buiten te spelen. Ik verplicht mijn kinderen heel vaak om naar buiten te gaan. Ik doe nog net niet de deur op slot en zeg dat ze zich het eerste uur niet binnen hoeven te melden. Het komt heel vaak voor dat ze zo lekker aan het buitenspelen zijn dat ik ze in de wijk op moet zoeken.

Ik ben van mening dat je buiten spelen zeker kunt stimuleren en dat jij als ouder hier ook een aandeel in hebt. Schermen achter slot en grendel, buitenspeelgoed naar buiten en ravotten maar.

Andere blogs met tips buitenspeelgoed:

10 jaar en buiten spelen

Rond deze leeftijd, 10 jaar, zie je dat kinderen net iets meer uitdaging nodig hebben. Een beetje ‘spanning’ om het leven leuker te maken. Bloemetjes plukken of op de wipwappen volstaat niet meer, want de wereld wordt groter, mooier en met heel veel om te ontdekken en vooral: om uit te proberen. Leuk buitenspeelgoed voor kinderen vanaf 10 jaar is dus speelgoed wat de fantasie prikkelt, wat stimuleert om op avontuur te gaan en natuurlijk zorgt voor eindeloos plezier. Iets waar ieder kind warm voor draait.

5x het leukste buitenspeelgoed 10 jaar

Tips voor buitenspeelgoed voor kinderen van 10 jaar geven wij hieronder. Veel buiten speel plezier!

Rolschaatsen en skeelers

Rolschaatsen en skeelers doen het goed bij eigenlijk iedere leeftijd. Vanaf 10 jaar is het echter zo dat kinderen hier motorisch gezien iets meer bedreven in raken en skates en skeelers een leuke, actieve vorm zijn van buitenspeelgoed. Wat is er nou leuker dan rondjes door de wijk skeeleren of om met vrienden een skate tochtje plannen? Tenslotte is dat iets wat menig volwassene ook nog met groot plezier zal doen.

Let er wel op dat je kind (zeker als deze net leert om te skaten) voorzien is van de juiste bescherming. Een helm, knie- pols en elleboogbeschermers zijn geen overbodige luxe. Voor mijn eigen kinderen heb ik de Nijdam skates; betaalbaar en degelijk spul!

De elektrische step

De hype op het gebied van buitenspeelgoed voor kinderen in 2020. Een elektrische step. Niet iedere step is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, maar modellen zoals de Razor Electric Power Core E90 bijvoorbeeld weer wel. Deze step haalt een maximumsnelheid van 14 kilometer per uur en werkt op een kickstart motor. Zo blijven ze toch nog een beetje in beweging. En… ook nog leuk voor papa en mama!

NERF

NERF is bekend onder zowel jongere, als de oudere kinderen. De NERF Fortnite Blaster is een van de modellen die leuk is voor gamers in ons midden. Achter de spelcomputer vandaan en naar buiten om de favoriete game van de afgelopen jaren na te bootsen met vriendjes en vriendinnetjes. Deze NERF is geautomatiseerd en genomineerd als speelgoed van het jaar 2019.

Lees verder onder de afbeelding!

NERF buitenspeelgoed

Mandala Stoepkrijt

Stoepkrijt is sowieso een must-have voor in ieder huishouden met kinderen, maar als de doedels op de tegels hun charme verliezen dan is er heuse Mandala Art waar je kind zich mee bezig kan houden. Met de Crayola Mandala Art set maakt je zoon of dochter de mooiste ontwerpen op het speelplein. Uitdagend, weer even wat anders en leuk om te doen!

Lees verder onder de afbeelding!

buitenspeelgoed 10 jaar

Sport & spel spelletjes

Een beetje speelplein is natuurlijk niets zonder het ouderwetse speelplezier. Hiervoor kan je meerdere leuke sportsets krijgen die je uit kan stallen voor samen of zelfs met een grotere groep kinderen. Tijdens de zomeravonden een groot succes. Met de mama’s en papa’s op een bankje met een wijntje. Genieten!

Wist je dat Decathlon ook super leuk sport en spel speelgoed voor kinderen verkoopt en nog eens betaalbaar ook! Onze favorieten zijn:

Badmintonnet Easy Set 3M

Dit badmintonnet, in een handomdraai opgezet en weer afgebroken, is de ideale manier om badminton te ontdekken, met het gezin of onder vrienden. De set wordt verkocht met 2 rackets en 2 shuttles.

Tafeltennisset

Om free tafeltennis te spelen op je eigen tafel thuis. Reële speelhoogte (10 cm). 2 batjes en 2 ballen.

Dit netje installeer je in minder dan 10 seconden op de meeste eet- of salontafels tot 90 cm breed en 5 cm dik. Compleet met 2 bats en 2 ballen zodat je overal kunt spelen!

Elektronisch dartbord

Geschikt voor beginnende darters op zoek naar een eenvoudig en interactief elektronisch dartbord met opbergmogelijkheid.

Ben je op zoek naar een elektronisch dartbord dat in je interieur past? De ED 310 heeft opbergdeurtjes, waarin je na een partijtje gemakkelijk je pijltjes kunt opbergen.

Betaalbaar buitenspeelgoed voor kinderen van 10

Wij hebben al veel buitenspeelgoed van BS Toys gehad. Dit speelgoed is ook leuk voor oudere kinderen én het is degelijk en betaalbaar. Ook leuk om te gebruiken op kinderfeestjes.

De favorieten hier zijn: ringwegen, blikgooien, de diabolo en het damspel voor buiten.

BS Toys wil kinderen en hun ouders enthousiasmeren om naar buiten te gaan, maar vooral te ontdekken, creativiteit te ontwikkelen, samen te spelen, plezier te hebben en nieuwe dingen te leren. Play, move, learn!

Gratis buitenspelletjes

Dit zijn de 10 leukste (ouderwetse) buitenspelletjes die wij vroeger ook speelden:

 • Stand in de mand
 • Balletje over
 • Roof de vlag
 • Stoepranden
 • Lummelen
 • Plaatjesvoetbal
 • De tikploeg
 • Kat en muis
 • Ballon omhoog houden
 • Kat en muis

Weet je nog hoe je deze spelletjes speelt? Als je het niet meer weet vind je hier de uitleg.

Het leukste buitenspeelgoed voor kinderen 10 jaar

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen