Waar ben je naar opzoek?

Buitenspeelgoed 8 jaar: dit is leuk voor kinderen!

5 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Buitenspeelgoed 8 jaar: dit is leuk voor kinderen!

Buitenspeelgoed 8 jaar: wat is leuk? Het zonnetje lacht de lucht is blauw… Kortom: de kinderen kunnen weer lekker en volop buitenspelen. Heerlijk actief bezig zijn met vriendjes, vriendinnetjes of alleen. Als je een jonger kind hebt dan ben je hier zelf waarschijnlijk nog regelmatig bij, maar als je kind wat ouder wordt dan leert hij of zij om zichzelf te vermaken. De verveling slaat dan ook iets sneller toe. Gelukkig is er genoeg speelgoed waar je kind buiten mee kan spelen. Het leukste buitenspeelgoed zochten we voor je uit.

In dit blog vind je nog leuke tips voor binnen- en buitenspeelgoed voor jongere kinderen.

Buitenspeelgoed 8 jaar

Sowieso kent ieder seizoen zijn eigen ‘hype’. op het gebied van buitenspeelgoed voor kinderen van 8 jaar en ouder. Denk aan de krakkemikkige aluminium stepjes uit onze tijd. Iedereen moest er een hebben en iedereen is er weleens keihard mee op zijn plaat gegaan. Anno 2020 is dat niet anders. Nog altijd is er speelgoed wat ‘in’ is en elk kind eigenlijk wil hebben. Gelukkig zijn er ook tijdloze alternatieven waar je kind zich prima mee kan vermaken.

Buitenspeelgoed voor kinderen

Buiten kunnen kinderen lekker ravotten met vriendjes en vriendinnetjes en op een gezonde manier hun energie kwijt. Voor elke leeftijd is er het leukste buitenspeelgoed beschikbaar. Van zandbak tot trampoline (een misthave in elke tuin!) en een zwembad voor bij warm weer en een vakantie in Tuinesia.

33 toffe cadeaus voor jongens vanaf 8 jaar

Ben je op zoek naar leuke (originele) cadeaus voor jongens? Op internet is er genoeg te vinden voor jonge kinderen maar voor de oudere kinderen, en vooral jongens, is er weinig te vinden. Omdat ik het voor jongens altijd lastiger…

  • Linda Bosscher

Een voetbal

Leuk buitenspeelgoed 8 jaar? Voetballen is altijd een goed idee! Een voetbal is tijdloos en garant voor urenlang speelplezier. Je kind hoeft geen voetbalfanaat te zijn om hier mee overweg te kunnen. Ook buitenspelletjes zoals busjetrap, trefbal en watervoetbal zijn onwijs populair onder zowel de jongere, als oudere kinderen. Kortom: een (voet)bal is een musthave voor in ieder gezin met buitenspelende kinderen. Leuk voor de sport en spel in de tuin.

Wie een lekker partijtje wil voetballen heeft natuurlijk ook een voetbaldoel nodig. Wil je een voetbaldoel aanschaffen? Let dan op van welk materiaal het doel gemaakt is, zodat het een stevig doel is. Let ook op het formaat zodat hij in ieder geval in je tuin past! Kun je niet kiezen? Laat je inspireren door de top 10 voetbaldoelen.

NERF

NERF is al jarenlang een van het populairste speelgoed voor zowel jongens als meisjes. De pistolen met pijltjes van schuim zijn er in verschillende varianten. Van kleine, simpele handguns. Tot een complete Nerf Laser Ops Pro Alphapoint Two Pack voor echte lasergevechten. Daarnaast heeft NERF ook een lijn met waterpistolen. Leuk voor tijdens de warme dagen!

Stoepkrijt

Nog zoiets eigenlijk ieder kind altijd wel leuk vindt: stoepkrijt! Ook leuk buitenspeelgoed voor 8 jarige kinderen. Of het nu is om hele straattekeningen te maken of om een speurtocht uit te zetten. Een doosje krijt mag niet ontbreken in een huis waar kinderen lekker kunnen buitenspelen. Crayola heeft heel fijn stoepkrijt waar ze hier thuis graag mee spelen.

Wil je weten welk stoepkrijt populair is en vaak wordt verkocht? Bekijk Top 10 stoepkrijt!

Een hoverboard

Super leuk buitenspeelgoed voor kinderen van 8 is een hoverboard. Een hype, dat is waar, maar tot heen die al enkele jaren bezig is. Een hoverboard is een soort van elektrisch aangedreven ‘skateboard’, maar toch anders. Je staat namelijk in de breedte en moet je balans bewaren op het bord dat door twee wielen wordt aangedreven. De borden zijn meestal voorzien van leuke kleurtjes en lichtjes. Iets wat het gemiddelde kind prachtig vindt. Ouders iets minder, want je kind het zien doen is iets heel anders dan wanneer je zelf op dat bord probeert te staan.

Nieuw is de hoverkart. Hiermee kan je een hoverboard omtoveren tot kart.

De step

We hadden het al over de aluminium steps uit ‘onze’ tijd. Deze kun je nog steeds krijgen en ze zijn nu veel steviger. Ze gaan met hun tijd mee! Je hebt ook stuntstep, leuk voor de oudere kinderen. Stuntsteps zijn kleine stapjes gemaakt voor stunts. Je hebt stuntsteps met een voetrem, een stapje met verstelbaar stuur of een step zonder extra opties. De top 10 stuntsteps vind je hier!

Een nog ‘stoerder’ zusje van de step is de electrische kinderstep en natuurlijk de welbekende spacescooter. Een step die je aandrijft door op het bord te bewegen in plaats van door te steppen. Kortom: voor ieder wat wils. Ben je er nog niet uit welke je wil kopen? Laat je inspireren door de top 10 kindersteps. Eén ding is zeker; koop je een goede degelijke step en je hebt er jarenlang plezier van.

Kubb familiespel

Ben je op zoek naar een leuk buitenspel? Een vang- en werpspel voor tijdens het buitenspelen? Het Kubb familiespel is een echt familiespel wat afkomstig is uit Zweden. Kubb is een spel voor buiten en wordt gespeeld op een vlak speelveld. Uiteindelijk wint het team wat de koning om gooit. Leuk voor de zomer en om mee te nemen op vakantie.

Buitenspeelgoed 8 jaar

7 Tips buitenspeelgoed voor binnen

Nu we veel samen zijn en thuis zitten merk ik dat Arya best snel verveeld raakt. Met het mooie weer van de afgelopen dagen en die mooie dagen wat in het vooruitzicht ligt, ben ik gaan kijken wat haar interesses…

  • Cindy Waagmeester

Bellenblaas

Welk kind is er niet dol op bellenblazen? Bellenblazen wordt anno 2020 nog leuker met alle leuke dingen die je erbij kan kopen. Een bellenblaasmachine, bellenblaaspistolen of mega bellen. De leukste bellenblaas shop je hier.

Skaten en boarden

Skaten en boarden… Lekker naar buiten met rolschaatsen, skates of een skateboard. Net als vroeger maar dan nu wel met extra bescherming want je kunt hard vallen. Dat hoort er natuurlijk bij en drukt de pret niet. Iets wat vroeger al leuk was is nu nog steeds leuk voor onze eigen kinderen.

nostalgie

Ken je de Lolo bal nog van vroeger? Dit stukje buitenspeelgoed stond garant voor urenlang speelplezier (al dan niet frustratie), want wie kon het langst blijven springen? Ook de Lolo Bal is nog te verkrijgen net zoals de T-ball. Wat ongeveer hetzelfde idee had als de Lolo Bal, maar dit speelgoed leek meer op een soort van springstok, maar in plaats van een springveer moest je dit doen met een grote bal aan de onderkant.

Buitenspeelgoed voor kinderen van 8 jaar

Genoeg inspiratie voor buitenspeelgoed voor kinderen 8 jaar en ouder. Laat kinderen heerlijk buitenspelen en kind zijn. Laat ze genieten van de ruimte om zich heen!

Buitenspeelgoed voor kinderen van 8 jaar

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen