Waar ben je naar opzoek?

Nachtje weg met kinderen: Waarheen en wat doen?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Nachtje weg met kinderen: Waarheen en wat doen?

Soms (en zeker in deze coronaperiode) heb je gewoon de behoefte aan een beetje verandering van omgeving. Een nachtje weg met kinderen is dan een leuke optie. Een dag gaat tenslotte al zo snel voorbij en door er een nachtje aan vast te plakken, verleng je als het ware de ervaring.

Nu zijn de mogelijkheden redelijk beperkt. Zeker als het aankomt op waar je naartoe kan en wat je verder ook kan doen, maar goed: Corona blijft niet voor eeuwig de baas en er komen ook dagen dat je gewoon weer naar hartelust kan genieten van (een beetje meer) vrijheid. We hebben om deze reden een paar leuke plekken voor je een rijtje gezet. Leuke locaties waar je een nachtje weg kan met de kinderen. Zowel voor nu, als na de coronaperiode.

Nachtje weg met de kinderen. Waar kan je heen en wat kan je nog doen?

Het is nu even zoeken naar leuke plekjes waar je een dagje en nachtje weg met kinderen bent en ook nog eens iets kan doen om jezelf (en de kinderen) te vermaken. Pretparken, restaurants en hotelfaceliteiten zijn beperkt open. Gelukkig is er, met een beetje creativiteit echt wel iets leuks te maken van een nachtje weg. Via de volgende sites en locaties kan je er toch nog iets leuks van maken en bovenal: er even op uit gaan. Iets waar we allemaal wel behoefte aan hebben. Een nachtje weg met kinderen is echt een aanrader en niet zo lastig als je denkt!

Bijzonder Plekje

Zoek je een origineel nachtje weg met kinderen? Op de website Bijzonder Plekje vind je een tal van leuke plekken. Je kan een weekendje, of nachtje weg met de kinderen boeken. Ze zijn niet allemaal even ‘vanzelfsprekend’, maar dat maakt het alleen maar leuker. Op deze manier kom je op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel naartoe zou gaan en dat voor een nachtje.

De Sprookjescamping

Wij zijn enkele jaren geleden naar de Sprookjescamping geweest en zelfs ondanks mijn eeuwige aversie tegen kamperen. Hebben we het hier onwijs naar ons zin gehad. Vraag even naar de mogelijkheden op deze camping en wat er nu geopend is. Er ligt echter wel een leuk natuurgebied naast de camping, dus je kan heerlijk wandelen of fietsen als je er toch een nachtje weg wil met de kinderen. Wil je toch iets meer te doen hebben als je een (extra) minivakantie boekt? Dan is dit zeker een plek die je in gedachten moet houden voor als de coronaregels weer versoepeld worden.

Hup Hotel voor een nachtje weg met kinderen

Hup Hotel is met rechts het sportiefste hotel van Nederland. Ook Love2BeMama is hier al meermaals geweest en het is echt een onwijs leuke plek om een nachtje weg te gaan met de kinderen. Naast alle (sportieve) activiteiten die je hier kan doen, zijn er ook plekken in het hotel waar je heerlijk kan eten en relaxen. Een beetje voor je kind en een beetje voor mama en papa. Zo hoort het!

Preston Palace

Dit all in hotel mag natuurlijk ook niet ontbreken. Met een zwembad, kermis, onbeperkt ijs, drinken en nog meer lekkers is dit een waar paradijs voor kinderen. Heb je als ouder even geen zin om met krijsende kinderen aan de eettafel te zitten? Dan zit er vlak naast het restaurant een mini indoor speeltuin waar de kleintjes worden vermaakt door het animatieteam. Na het eten kunnen jullie gezellig gaan bowlen of minigolven. Zonder dat je er extra voor hoeft te betalen, uiteraard! Een heerlijk nachtje weg voor gezinnen met kinderen. En papa kan na een bepaalde tijd nog even de barstreet in. Ook leuk!

Een stacaravan huren

Wat ook leuk is voor een nachtje weg met kinderen is een stacarvan huren. Er zijn heel veel particulieren die hun stacaravan voor weekendjes of nachtjes verhuren en dit is dan ook onwijs leuk om eens te doen met de kinderen. Je kan via Facebook of Marktplaats een tal van caravans vinden. Variërend van op de Veluwe, tot in Brabant en meestal liggen deze campings in een prachtig natuurgebied. Leuk als je een dagje wil wandelen of fietsen, maar geen zin hebt in een lange autorit terug naar huis.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen