Waar ben je naar opzoek?

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

Kinderen en schermpjes. Menig ouder heeft er toch wel grijze haren van. Zeker tijdens vakanties. Als ze veel thuiszitten en het liefst hele dagen doorbrengen achter de tablet of spelcomputer. Natuurlijk zien we onze kinderen het liefste buiten, maar als ze op regenachtige dagen dan toch wat tijd doorbrengen achter een scherm met educatieve spelletjes op de iPad, dan kunnen we deze tijd maar beter optimaal benutten. Dit kan zonder enige vorm van schuldgevoel met de Osmo Genius Kit van Play Osmo. Een leuke aanvulling voor op je tablet, waar je kind nog wat van opsteekt ook.

Educatief speelgoed voor iPad

Ik denk niet dat ik de enige ouder ben die met enige regelmaat grijze haren krijgt van het ‘schermgedrag’ van mijn kinderen. De spelletjes en apps die er op de iPad voegen eigenlijk maar weinig toe op het gebied van de ontwikkeling. Sterker nog: er zijn zelfs apps die mijn kinderen dingen leren die ik liever buiten de deur houd. Maar er zijn ook toffe educatieve spelletjes voor de iPad. Daarover vertellen we je graag meer.

Te druk of saai 

Educatieve spelletjes voor de iPad zijn er natuurlijk genoeg. Geloof me: we hebben er tijdens de corona schoolsluiting gretig aftrek van genomen en de iPad was onmisbaar in huis. Toch is het tot op heden heel lastig gebleken om een educatief spel te vinden waar ze hun aandacht bij kunnen houden. De meeste apps en spelletjes zijn simpelweg te druk, te saai of lijken te veel op echt schoolwerk. Zo ongeveer het laatste wat ze willen tegenkomen als ze lekker op de iPad zitten.

Ik stond zelf dus ook een klein beetje sceptisch tegenover de Osmo Genius Kit. Ik zag het al gebeuren dat mijn 5-jarige dochter het misschien een keer zou uitproberen, het toch weer te saai zou vinden en de doos uiteindelijk zou laten versloffen in een donker hoekje van haar slaapkamer. Het is wel veilig om te stellen dat ik het fout had. Heel erg fout zelfs! 

Waarom een Nintendo Switch Lite een goede keuze is!

Je zal er als ouder waarschijnlijk ooit aan moeten geloven: een spelcomputer. En fair enough! Zo’n ding heeft in een huishouden met kinderen ook echt zijn voordelen. Het is en blijft een bron van eindeloos vermaak. Zeker bij slecht weer…

  • Denise Meijer

Dit is de Osmo Genius Kit: educatieve spelletjes iPad

In de doos van de Osmo Genius Kit vind je een iPad Base, spiegeltje (deze plaats je bovenaan de tablet) en een paar doosjes met speelstukken voor de spellen: Tangram, Newton, Numbers en Creatief tekenen. Dankzij het spiegeltje dat je bovenaan de tablet plaatst, kan je kind zijn eigen bewegingen met de speelstukken volgen op de tablet. De software doet de rest van het werk en kijkt het ‘werk’ na. Is het goed? Dan gaat je kind verder naar het volgende niveau. Dit motiveert dusdanig dat je kind makkelijk urenlang bezig kan zijn met ‘leren’. Zonder dat ze het zelf echt doorhebben. Leuke educatieve spelletjes voor de iPad dus!

Actief en spelenderwijs leren 

De Osmo Genius Kit is allesbehalve saai of druk. Het wekt daarnaast op geen enkele manier de indruk dat je kind bezig is met leren, in plaats van een spelletje. Sterker nog: ik speel met enige regelmaat gezellig mee. Zo leuk is het om actief en interactief met het spel aan de slag te gaan.

En mijn kieskeurige dochter? Die kan er ook geen genoeg van krijgen. Dat ze in de tussentijd bezig is met het ontwikkelen van haar probleemoplossend vermogen, rekenen, taal en creativiteit, is voor mij een dikke plus. Het is schermtijd zonder schuldgevoel. Ideaal! Zeker aangezien de tablet hier toch regelmatig als oppas fungeert.

Tangram en Meesterwerk

Tangram puzzel en Meesterwerk zijn hier de absolute favorieten. De Tangram puzzel is als het ware een spel waarbij je puzzels maakt van diverse vormen. Meesterwerk is creatief tekenen. Je eigen ‘meesterwerk’ kan je daarna in highspeed terugkijken, want Osmo neemt het tekenproces op film. Leuk om te hebben of om te delen. Zeker als je kind graag creatief bezig is. 

Leuk voor Sinterklaas of Kerst! 

Het is misschien nog maar september, maar ik zal ook niet de enige ouder zijn die in haar hoofd bezig is met de verlanglijstjes voor de decembermaanden. Heb je de Osmo Genius Kit starterset nog niet in huis? Dan is dit spel zeker het overwegen waard én valt onder leuke educatieve spelletjes voor de iPad. Zeker als je het, net zoals ik, belangrijk vind dat je kind ook nog wat opsteekt van de uren die ze achter een schermpje doorbrengen. Wij hebbende starter kit wel, maar het leukste is: je bent nog lang niet klaar. Osmo heeft een tal van leuke spellen en uitbreidingsset om het speelplezier te vergroten. Hier staat de Osmo Creative Kit nog op het verlanglijstje en ik ben reuze benieuwd naar wat je daar nog extra mee kan. Het is een leuke aanvulling op het favoriete spel Meesterwerk van de starterskit. 

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen