Waar ben je naar opzoek?

Waarom een tablet in huis onmisbaar is

3 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Waarom een tablet in huis onmisbaar is

Met een telefoon, computer, laptop, televisie en spelcomputer zou je kunnen zeggen dat een tablet eigenlijk nog maar weinig toe te voegen heeft. Niet dus. Een tablet heeft wel degelijk nut in een toch al redelijk voorzien ‘schermhuishouden’. Althans: daar ben ik dus achter gekomen. Sterker nog een tablet in huis is ronduit onmisbaar, maar waarom? Ik ga je vertellen waarom een tablet onmisbaar is en jij deze juist wél in je huis wil hebben.

Waarom een tablet in huis onmisbaar is?

Ik moet in één adem toegeven dat de meeste schermen hier in huis, strikt voor de volwassenen zijn bedoeld. Mijn telefoon bijvoorbeeld. Helaas ben ik door schade (vooral dit) en schande wijs geworden dat een kwetsbare smartphone en kinderhandjes gewoon niet samengaan. De laptop hier in huis is zo traag als dikke poep en de computer is voor het werk bestemd. Dat laat ons achter met een televisie en een spelcomputer op twee (!) kinderen. Veilig om te stellen dat dit niet altijd voor de gezelligste situaties zorgt.

Tablet als oppas

Dus toen kwam er een tablet. Tegen mijn ‘teveel-scherm-is-zo-niet-oke-‘principes in. Maar goed: ik ben dus ook zo’nn ouder die de tablet weleens als oppas gebruikt. En zeker als het baggerweer is dan is het toch wel fijn om iets in huis te hebben waarmee de kinderen zich kunnen vermaken en ik tegelijkertijd mijn werk even kan doen. Het werd de Samsung Galaxy Tab S6 Lite. Een nieuw ‘gezinslid’ die zichzelf in korte tijd als onmisbaar heeft bewezen. Zeker in een gezin met kinderen.

100+ binnenactiviteiten voor kinderen van de basisschool

Daar zitten we dan; de komende drie weken in en om huis met de kinderen. Geen zwembad, indoor speelparadijs of dierentuin waar we naartoe kunnen. Als je pech hebt moet je ook nog thuiswerken mét kinderen. Hoe ga jij deze…

  • Linda Bosscher

Waarom een tablet in huis onmisbaar is

De Samsung Galaxy Tab S6 Lite is er echter niet alleen voor de kinderen. Ook wij (mama en papa) kunnen er fijn mee overweg. Met een draadloos toetsenbord (zelf aangeschaft) kan ik de tablet makkelijk meenemen en elders wat werk doen. Scheelt in ieder geval een hoop gesjouw, want zo een laptop weegt nogal wat. En ook kan ik hem als extra scherm bij mijn computer gebruiken. De tablet is trouwens ook al mee geweest op vakantie, ook onmisbaar toen.

Waarom een tablet in huis onmisbaar is!

Maar dan nu: de voordelen in het gebruik door kinderen

Een van de belangrijkste dingen vind ik dat mijn kinderen de tablet veilig kunnen gebruiken. Zelfs ogenschijnlijk, onschuldige apps zoals TikTok kunnen schadelijke filmpjes laten zien en dit is iets waar ik mezelf liever geen zorgen om wil maken. Natuurlijk houd je als ouder zijnde altijd toezicht op het internetgedrag van je kinderen (toch?), maar je kan nooit alles voor zijn.

De Samsung tablets bevatten een Kids stand. Vanuit deze stand kan je als ouder zijnde controleren hoelang je kinderen spelen en kunnen ze strikt kindvriendelijke apps downloaden en spelen. Noem me maar een meut, maar het is een geruststellende gedachte dat de kinderen in een veilige omgeving kunnen internetten. Je weet namelijk maar nooit wat er ineens online kan opduiken… Van nare mensen die in contact proberen te komen met je kind, tot filmpjes waarvan je liever niet hebt dat ze deze zien. Gelukkig hoef je jezelf daar met de Kids stand geen zorgen om te maken.

Waarom een tablet in huis onmisbaar is!

Conclusie

Waarom een tablet in huis onmisbaar is? Of je de Samsung Galaxy Tab S6 Lite nu gebruikt voor het hele gezin of puur als kindertablet in huis haalt; het is een geschikt apparaat voor eigenlijk iedereen. Ik zocht persoonlijk naar een apparaat waar de kinderen veilig en prettig Squla en andere spelletjes op konden spelen, maar vind mezelf steeds vaker met de tablet in de tas omdat het zo lekker makkelijk mee te nemen is. Of even lekker een filmpje in bed kijken.

Nog een tip: zoek voor een fijne hoes als je kinderen er mee spelen. Nog zoiets waarmee ik door schade (nogmaals) en schande wijzer door ben geworden.

In deze blogpost staan affiliatelinks. De tablet hebben we gekregen om te reviewen!
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 1 week geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen