Waar ben je naar opzoek?

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

Wanneer je een (iets) drukker kind hebt dan gemiddeld. Dan weet je net zoals ik dat dit nog weleens voor lastige situaties kan zorgen. Om te beginnen heb je vrienden, familie, kennissen en vreemden die te pas en te onpas benoemen hoe ‘hyper’ je kind wel niet is. Daarnaast kan onrustig of druk gedrag ook zorgen voor problemen om school. Het punt dat gewoon druk al snel ‘te druk’ wordt. Heb jij een ADHD kind? Zoek jij medicatie of ga jij voor een natuurlijke oplossing? Wij vertellen je in dit blog over de mogelijkheden voor een natuurlijke oplossing zoals Bachbloessem mix.

Moeder met een ADHD kind

Als een moeder van een onrustig kind (ik vind dit overigens veel aangenamer klinken dan druk) kan ik er als geen ander over meepraten hoe lastig dit soms wel niet kan zijn. Zo zijn de vermoedens over ADHD al meerdere keren uitgesproken, is het soms passen en meten bij wie we op visite gaan (want druk is voor sommigen gewoon lastig) en dan heb ik mezelf nog niet eens uitgesproken over hoe onrustig of druk gedrag werd ontvangen binnen de muren van de basisschool

Geen passend plekje voor ieder kind op school

Het is dweilen met de kraan open; zo voel ik me inmiddels. Wat mij écht nog wanhopiger maakt is als ik mijzelf ga inleven in hoe hij zich moet voelen. Dat hij dadelijk misschien wel één van die kinderen is…

  • Denise Meijer

Veel prikkels 

Tenslotte werken grote klassen, met veel prikkels en een hoge werkdruk als een rode vlag als je kind al iets beweeglijker is. Je kind kan zich slecht concentreren, raakt hierop weer gefrustreerd en kan in het uiterste geval zelfs onwijs boos worden omdat het toch al drukke hoofdje op een bepaald punt gewoon overloopt. Dit is misschien nog wel het ergste: een ADHD kind met bewegingsonrust kan je enigszins inperken door je kind te bewegen, maar hoe ‘behandel’ je een druk hoofd bij een ADHD kind. Zeker aangezien je als ouder zijnde niet in dat koppie kan kijken. Al wil je dat onrustige knopje graag even voor ze uitschakelen. Het gaat gewoon niet en daar slaat de onmacht voor jou als ouder toe. Je wil je kind helpen, probeert dit ook waar je kan, maar het lukt niet. De geestelijke onrust blijft. Met alle problemen en zorgen van dien. 

Concentreren en rust is heel belangrijk 

Afgelopen jaar ben ik ‘toch maar’ overstag gegaan. Jarenlang heb ik mezelf verzet tegen het label ADHD en alle stigma’s die hierbij komen kijken. Hoe rot ik het ook vind om te zeggen: ik denk dat mijn persoonlijke mening over labeltjes, de afkeer tegenover drukkere kinderen en hoge eisen van de basisscholen mijn kind vooral in de weg hebben gezeten. 

Erkennen waar het probleem zit is stap een. Toch was ik juist niet van plan om deze stap te zetten. Uit angst voor een label, uit angst voor vooroordelen, uit angst dat mijn kind nooit meer een normale basisschool tijd zou kunnen hebben. Niet wetende dat ik mijn kind al deze dingen in zijn toch al aanwezige rugzakje heb laten proppen. Juist omdat ik bang was voor de erkenning en hulp die hij met zijn probleem nodig had. Hij was niet alleen maar ‘druk’, maar ook nog eens onwijs onrustig. Zeker in de klas waar jezelf kunnen concentreren gewoon onwijs belangrijk is. 

Kenmerken van ADHD 

Door middel van een IQ-test en neuropsychologisch onderzoek kwam niet alleen naar voren dat mijn zoon wel degelijk kenmerken van ADHD vertoont, maar ook dat deze relatief simpel zijn te ondersteunen. Inmiddels had hij al de overstap gemaakt naar het SBO waar deze ‘maatregelen’ al vanzelfsprekend zijn, maar ergens was het kwaad al geschiedt. De onrustigheid, zijn onvermogen om zich te kunnen focussen en impulsiviteit hadden er al voor gezorgd dat hij geen idee meer had hoe hij het anders kon doen. Zelfs in een prikkelarme omgeving is hij geprikkeld. Weliswaar niet door zijn omgeving, maar door de onrustigheid in zijn hoofd. En wat doe je dan?

ADHD kind: medicatie de enige oplossing? 

Heb ik een ADHD kind? De officiële ADHD-test is nog niet afgenomen. Dit was volgens de kinderpsychologe nog niet echt nodig. Pas als alle externe handvaten geen hulp meer bieden, de middelbare school om de hoek komt kijken of de situatie onderhoudbaar wordt draagt zo een test iets bij. Maar nu dan het volgende angstpunt: want wat als er wordt verwacht dat mijn kind aan de ADHD-medicatie moet? Puur om zich te focussen op school, want thuis is hij nog altijd even vrolijk en gezellig als altijd. De onrustigheid bestaat daar niet. Is er dan geen ander, natuurlijk alternatief die minder heftig is dan sterke medicatie om mijn kind in de klas te kalmeren. Soms ook met alle bijwerkingen en gevolgen van dien.

Natuurlijke oplossing: Bachbloesem mix voor drukkere kinderen  

Gelukkig is ADHD-medicatie niet het enige wat je kan doen om je ADHD kind te ondersteunen in de concentratie. Geloof me: ik kan het weten, want als er een het internet heeft afgestruind om alternatieve oplossingen te vinden. Dan ben ik het! Sterker nog: Bachbloesem Mix wordt veelvuldig ingezet bij kinderen met ADHD. Je kind raakt er niet aan verslaafd, heeft geen gewenningsverschijnselen en is veilig om te gebruiken. Kortom: dit is iets wat je zonder zorgen kan uitproberen. Je kind heeft er baat bij. 

De Bachbloesem druppels van Greetje zijn uniek en precies afgestemd op het kind. Aan de hand van een korte vragenlijst wordt de Bachbloesem Mix klaargemaakt. Zo zijn de druppels precies afgestemd op de problemen waar je kind door ADHD tegenaan loopt en kan hij of zij een onbezorgde basisschool tijd tegemoet gaan. 

Dit is een gesponsorde blogpost.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen