Waar ben je naar opzoek?

In de klas maken wij veel gebruik van gadgets en de nieuwe digitale leermiddelen. Kinderen vinden dit fantastisch en kijken vaak hun ogen uit. In deze blog zet ik de leerzaamste gadgets voor je op een rij en laat ik je 9 leerzame gadgets voor thuis zien! Een gadget is iets cools, tofs, vaak technisch, maar bovenal moet het een Wow factor hebben. Leerzaam is het natuurlijk wanneer je kind er iets van opsteekt.

Deze blog heeft een update gekregen op 12 oktober 2021.

Het laten zien van deze gadgets aan de rest van de familie is op eigen risico. In deze blog staan 9 leerzame gadgets voor thuis. Super leuk maar ook verantwoord dus.

Onze gastblogger Meester Sander heeft weer een leuke blog geschreven. Hij neemt je mee in de wereld van de leerzame gadgets voor thuis. Wil je weten hoe je omgaat met de media opvoeding van je kind? Deze site geeft je meer informatie!

1. Leuke leerzame gadgets voor thuis: Marbotic Numbers

Wow factor: 🙀🙀🙀
Prijs: 💰
Leerdoel: Cijfers herkennen, sommen maken en het honderdveld
Leeftijd: 4 t/m 8 jaar

Houten cijfers die werken op een tablet. De Franse makers van Marbotic combineren oud met nieuw. Door de zachte nopjes op de achterkant van de cijfers herkent de tablet het cijfer. Er zijn 3 verschillende apps bij deze cijfers. Een app om de cijfers te leren kennen, een app om sommen tot 20 mee te oefenen en een app om het honderdveld te ontdekken.

leerzame gadgets voor thuis

2. Lego Boost

Wow factor: 🙀🙀🙀🙀🙀
Prijs: 💰💰💰
Leerdoel: Programmeren
Leeftijd: 7+

Lego Boost maakt programmeren mogelijk met gewone legostenen. Bouw een robot, kat of gitaar en programmeer deze in de bijbehorende app. Er komt geen papieren handleiding meer bij kijken. Alle instructies worden gegeven via de app. Bekijk wel eerst of je tablet geschikt is voor de app. Dit is echt één van de leukste leerzame gadgets voor thuis. Wij hebben hem ook in huis!

leerzame gadgets voor thuis - LEGO Boost

3. Play Osmo tangram

Wow factor: 🙀🙀🙀🙀
Prijs: 💰💰💰
Leerdoel: Ruimtelijk inzicht
Leeftijd: 4+

Zet de iPad in een standaard en laat de iPad opdrachten geven. Dat is het simpele idee van de Osmo. Het idee is nog beter geworden doordat de iPad ook kan zien wat je voor het scherm doet. Op de iPad staat een spiegeltje die precies kan zien wat er voor de iPad op tafel gebeurt. Er zijn verschillende spellen, maar het basispakket heb je nodig om te starten.

Ook weer een top tip voor leerzame gadgets voor thuis. Deze set hebben wij ook en nog enkele uitbreidingen ervan.

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

Kinderen en schermpjes. Menig ouder heeft er toch wel grijze haren van. Zeker tijdens vakanties. Als ze veel thuiszitten en het liefst hele dagen doorbrengen achter de tablet of spelcomputer. Natuurlijk zien we onze kinderen het liefste buiten, maar als…

  • Denise Meijer

4. Noppentape voor Lego-blokjes

Wow factor: 🙀🙀🙀🙀🙀
Prijs: 💰
Leerdoel: Ruimtelijk inzicht
Leeftijd: 4+

Een gadget hoeft helemaal niet digitaal te zijn. Dat bewijst Noppentape voor Lego-blokjes. Plak het tape waar je maar wilt en jij kunt er gaan bouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Had ik dit maar gehad als kind…

5. Dash en dot

Wow factor: 🙀🙀🙀🙀🙀
Prijs: 💰💰💰💰
Leerdoel: Programmeren
Leeftijd: 4+

Mijn favoriete robots zijn Dash en Dot. In de klas zijn ze niet meer weg te denken, maar voor thuis zijn ze ook zeker geschikt. Met de bijbehorende apps kun je heel eenvoudig kennis maken met programmeren. In de spellen zitten verschillende levels en daardoor is het uitdagend voor jong en oud. Helemaal omdat Apple er ook een speciale Swift Playground omgeving bij heeft gemaakt. Met deze omgeving leer je echt programmeren in de programmeer taal van Apple: Swift. Deze robots zijn dus zeker geschikt voor alle leeftijden.

6. Bee-Bot vloerrobot, oplaadbaar

Wow factor: 🙀🙀🙀🙀
Prijs: 💰💰
Leerdoel: Programmeren
Leeftijd: 3 t/m 6 jaar

De Bee-Bot is een kindvriendelijke robot én behoort tot de leuke leerzame gadgets voor thuis, in de vorm van een bij. Kinderen kunnen de robot bedienen met de zeven knoppen op zijn rug. Om van punt A naar punt B te komen moet hij de Bee-Bot van tevoren de juiste commando’s geven. Bijvoorbeeld twee stappen vooruit, een keer naar rechtsdraaien en dan weer een stap vooruit. De robot onthoudt tot veertig stappen en kan zo uiteenlopende opdrachten uitvoeren. Leuk ook met een speelmat erbij.

33 toffe cadeaus voor jongens vanaf 8 jaar

Ben je op zoek naar leuke (originele) cadeaus voor jongens? Op internet is er genoeg te vinden voor jonge kinderen maar voor de oudere kinderen, en vooral jongens, is er weinig te vinden. Omdat ik het voor jongens altijd lastiger…

  • Linda Bosscher

7. Tiptoi Mysterie van het getalleneiland

Wow factor: 🙀🙀🙀
Prijs: 💰💰
Leerdoel: Leren tellen en rekenen
Leeftijd: 5 t/m 10 jaar

Nog een leuke tip leerzame gadgets voor thuis: een interactief spel met getallen en sommen. Door de interactieve TipToi stift kunnen kinderen dit zelfstandig spelen. Vooral het spelelement trekt mij aan in dit spel. Kinderen zijn actief bezig met rekenen en oefenen zo eindeloos de verschillende sommen.

leerzame gadgets voor thuis Tip Toi

8. Little Bits Rule your home kit

Wow factor: 🙀🙀🙀🙀🙀
Prijs: 💰💰💰
Leerdoel: Programmeren
Leeftijd: 8+

Een stroomkring maken is natuurlijk leuk, maar met Little Bits ook nog eens heel eenvoudig en veilig. Kinderen voelen zich een echte uitvinder en ontdekken hoe een stroomkring werkt, hoe je een motor maakt, een propeller laten draaien of maak je eigen zoemer. Wat vooral leuk is met deze set is dat kinderen echte ontwerpen kunnen maken. Beveilig je dagboek, spaarpot of computer met deze set. Wil je deze leerzame gadgets voor thuis ook proberen? Tip: leuk om te geven met Sint of Kerst.

leerzame gadgets voor thuis - Little Bits

9. Stikbot Zanimation Studio

Wow factor: 🙀🙀🙀
Prijs: 💰
Leerdoel: Maak je eigen film
Leeftijd: 8+

Ik ben groot fan van Stopmotion filmpjes. Stopmotion is een techniek om van een heleboel foto’s een filmpje te maken. Met deze starterskit kunnen kinderen eenvoudig hun eigen filmpjes maken in hun eigen mini studio met greenscreen effect. Hierdoor kan jezelf bepalen waar de poppetjes zich begeven. Ook erg leuk om LEGO of Playmobil toe te voegen aan deze studio voor nog langer speelplezier. Deze behoort ook tot de leuke leerzame gadgets voor thuis.

leerzame gadgets voor thuis - Stikbot

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen