Waar ben je naar opzoek?

9 Leerzame gadgets voor thuis – voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (en de rest van de familie)

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
9 Leerzame gadgets voor thuis – voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (en de rest van de familie)

In de klas maken wij veel gebruik van gadgets en de nieuwe digitale leermiddelen. Kinderen vinden dit fantastisch en kijken vaak hun ogen uit. In deze blog zet ik de leerzaamste gadgets voor je op een rij en laat ik je 9 leerzame gadgets voor thuis zien! Een gadget is iets cools, tofs, vaak technisch, maar bovenal moet het een Wow factor hebben. Leerzaam is het natuurlijk wanneer je kind er iets van opsteekt.

Het laten zien van deze gadgets aan de rest van de familie is op eigen risico. In deze blog staan 9 leerzame gadgets voor thuis. Super leuk maar ook verantwoord dus.

Onze gastblogger Meester Sander heeft weer een leuke blog geschreven. Hij neemt je mee in de wereld van de leerzame gadgets voor thuis. Meester Sander heeft zelf ook een hele leuke website. De moeite waard om een kijkje te nemen!

1. Marbotic Numbers
Wow factor: 🙀🙀🙀
Prijs: 💰

Leerdoel: Cijfers herkennen, sommen maken en het honderdveld
Leeftijd: 4 t/m 8 jaar

Houten cijfers die werken op een tablet. De Franse makers van Marbotic combineren oud met nieuw. Door de zachte nopjes op de achterkant van de cijfers herkent de tablet het cijfer. Er zijn 3 verschillende apps bij deze cijfers. Een app om de cijfers te leren kennen, een app om sommen tot 20 mee te oefenen en een app om het honderdveld te ontdekken.

2. Lego Boost
Wow factor: 🙀🙀🙀🙀🙀
Prijs: 💰💰💰

Leerdoel: Programmeren
Leeftijd: 7+

Lego Boost maakt programmeren mogelijk met gewone legostenen. Bouw een robot, kat of gitaar en programmeer deze in de bijbehorende app. Er komt geen papieren handleiding meer bij kijken. Alle instructies worden gegeven via de app. Bekijk wel eerst of je tablet geschikt is voor de app: Lego.nl/devicecheck

3. Play Osmo tangram
Wow factor: 🙀🙀🙀🙀
Prijs: 💰💰💰

Leerdoel: Ruimtelijk inzicht
Leeftijd: 4+

Zet de iPad in een standaard en laat de iPad opdrachten geven. Dat is het simpele idee van de Osmo. Het idee is nog beter geworden doordat de iPad ook kan zien wat je voor het scherm doet. Op de iPad staat een spiegeltje die precies kan zien wat er voor de iPad op tafel gebeurt. Er zijn verschillende spellen, maar het basispakket heb je nodig om te starten.

Lees ook: Programmeren kun je leren: coderen voor kinderen!

4. Noppentape voor Lego-blokjes
Wow factor: 🙀🙀🙀🙀🙀
Prijs: 💰

Leerdoel: Ruimtelijk inzicht
Leeftijd: 4+

Een gadget hoeft helemaal niet digitaal te zijn. Dat bewijst Noppentape voor Lego-blokjes. Plak het tape waar je maar wilt en jij kunt er gaan bouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Had ik dit maar gehad als kind…

5. Dash en dot
Wow factor: 🙀🙀🙀🙀🙀
Prijs: 💰💰💰💰

Leerdoel: Programmeren
Leeftijd: 4+

Mijn favoriete robots zijn Dash en Dot. In de klas zijn ze niet meer weg te denken, maar voor thuis zijn ze ook zeker geschikt. Met de bijbehorende apps kun je heel eenvoudig kennis maken met programmeren. In de spellen zitten verschillende levels en daardoor is het uitdagend voor jong en oud. Helemaal omdat Apple er ook een speciale Swift Playground omgeving bij heeft gemaakt. Met deze omgeving leer je echt programmeren in de programmeer taal van Apple: Swift. Deze robots zijn dus zeker geschikt voor alle leeftijden.

6. Fisher price co-de-rups
Wow factor: 🙀🙀
Prijs: 💰💰

Leerdoel: Programmeren
Leeftijd: 3 t/m 6 jaar

Wil je met de jongere kinderen aan de slag met programmeren dan zou ik kiezen voor co-de-rups. Een robot die je eenvoudig kunt programmeren met de verschillende onderdelen van de rups. Elk onderdeel van de rups zorgt voor een andere route. Hoe langer de rups hoe meer code er gebruikt is. Probeer het doelwit te raken met de rups en je hebt gewonnen! Ook nog uit te breiden met verschillende sets met onder andere speciale effecten.

7. Tiptoi Mysterie van het getalleneiland
Wow factor: 🙀🙀🙀
Prijs: 💰💰

Leerdoel: Leren tellen en rekenen
Leeftijd: 5 t/m 10 jaar

Een interactief spel met getallen en sommen. Door de interactieve TipToi stift kunnen kinderen dit zelfstandig spelen. Vooral het spelelement trekt mij aan in dit spel. Kinderen zijn actief bezig met rekenen en oefenen zo eindeloos de verschillende sommen.

8. Little Bits Rule your home kit
Wow factor: 🙀🙀🙀🙀🙀
Prijs: 💰💰💰

Leerdoel: Programmeren
Leeftijd: 8+

Een stroomkring maken is natuurlijk leuk, maar met Little Bits ook nog eens heel eenvoudig en veilig. Kinderen voelen zich een echte uitvinder en ontdekken hoe een stroomkring werkt, hoe je een motor maakt, een propeller laten draaien of maak je eigen zoemer. Wat vooral leuk is met deze set is dat kinderen echte ontwerpen kunnen maken. Beveilig je dagboek, spaarpot of computer met deze set.

 

9. Stikbot Zanimation Studio
Wow factor: 🙀🙀🙀
Prijs: 💰

Leerdoel: Maak je eigen film
Leeftijd: 8+

Ik ben groot fan van Stopmotion filmpjes. Stopmotion is een techniek om van een heleboel foto’s een filmpje te maken. Met deze starterskit kunnen kinderen eenvoudig hun eigen filmpjes maken in hun eigen mini studio met greenscreen effect. Hierdoor kan jezelf bepalen waar de poppetjes zich begeven. Ook erg leuk om lego of playmobil toe te voegen aan deze studio voor nog langer speelplezier.

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Origineel kraamcadeau geven? Check deze leuke ideetjes!

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Koken & Bakken

Barbecue thuis verzorgen: tips om de leukste thuisbarbecue te organiseren

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen