Waar ben je naar opzoek?

Najaarsdip; heb jij er last van?

2 minuten lezen Leonie
Najaarsdip; heb jij er last van?

De zomervakantie lijkt alweer een halve eeuw geleden, de korte broeken liggen voor mijn gevoel alweer een tijdje bovenin de kast. De eerste bladeren vallen weer van de bomen. We kunnen er niet omheen, de zomer is voorbij!


Een hekel aan de herfst

Ik vond het najaar VERSCHRIKKELIJK! Wat was er nou leuk aan de herfst? De regen? Of juist die gekleurde bladeren in het bos? Misschien prachtig voor een eekhoorn, maar niet voor mij!

En dan die korte winterse dagen. ‘s Ochtends naar je werk in het donker, om vervolgens na een lange werkdag ook weer in het donker thuis te komen. Handschoenen waarvan je er gewoon altijd eentje vlak voor vertrek kwijt bent.

‘s Nachts vanwege de kou weer sprintend naar de toilet. In alle vroegte autoruiten krabben. En niet te vergeten; de jaarlijks terugkerende contest: wie-van-de-buurt-heeft-als-eerst-zijn-pad-sneeuwvrij. (om maar niet te spreken over alle bladeren die de weg naar de voordeur blokkeren)

Lees ook: Wat je denkt tijdens een wandeling met je kind(eren)

Dit moest anders…

Gelukkig zie ik het tegenwoordig al niet meer zo dramatisch in als een aantal jaar geleden.
Ik heb een tijd gehad dat ik na elke zomervakantie in een soort najaarsdip belandde. Hoe meer ik er bij stil stond dat het toch echt weer herfst zou worden, hoe somberder ik werd. Alleen het idee al dat de dagen weer korter zouden worden maakte me al sip!

Totdat ik bevallen was van onze oudste dochter. Dit kon zo niet langer, de knop moest om! En gelukkig is me dit aardig goed gelukt!

Ik kan tegenwoordig genieten van een prachtige herfstwandeling met ons gezinnetje door het bos.
 Ook kijk ik uit naar de fantastische gezellige decembermaand, en hoop ik stiekem dat er ook dit jaar weer een mooi pak sneeuw zal vallen. Een zomerse barbeque wordt vervangen door een gourmet- of pizzarette avond in huis. En zullen we dit jaar nog kunnen schaatsen? Ik hoop het maar!

Lees ook: 20x leuke kinderfilms en series op Netflix voor in de herfst (vakantie)

Eerlijk? Ik blijf een echt lente/zomer mens, en dit zal denk ik ook altijd wel zo blijven.
 De kunst is om er gewoon niet zoveel bij stil te staan en juist te genieten van de mooie dingen tijdens dit seizoen! Plan leuke dingen, maak het in huis gezellig, geniet van de mensen om je heen, en je zult zien dat ook dit najaar weer prachtig zal zijn!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen