Waar ben je naar opzoek?

De 5 fijnste cadeaus of gebaren voor in de kraamweek

2 minuten lezen tilda Tilda Timmers
De 5 fijnste cadeaus of gebaren voor in de kraamweek

Als net bevallen moeder, krijg je vaak de volgende vragen: wat kan ik voor je meenemen? Kan ik iets voor jullie doen? Of wat wil je graag hebben voor je kindje? Super fijn als mensen zo met je meedenken. Vaak heb je alleen geen notie, wat je moet antwoorden op deze vraag. Andere moeders zijn hierin erg georganiseerd en maken voor de bevalling al online een verlanglijstje. Voor hun baby of voor henzelf. Maar de meesten hebben geen idee of hebben zelf al de hele uitzet verzameld en ingeslagen. Maar wat zijn nou de fijnste en beste kraamcadeaus?

Toch zijn er heel fijn presentjes of gebaren die je de kersverse ouders cadeau kunt doen. Namelijk:

1. Bakjes eten! Dat vond ik zelf zo’n fijn “cadeau”! Het maakt niet uit wat je meeneemt, zolang de ouders niet hoeven te koken die eerste periode, zijn ze zielsgelukkig. Je denkt namelijk ineens alleen nog maar aan je baby en voor je het weet is het 19.00 uur en ben je vergeten te koken. Daar zit je met je knorrende maag op de bank. Elkaar aan te kijken: zijn we nou weer vergeten te koken? Dan is zo’n voorraad bakjes in je vriezer een uitkomst!

2. Geef de oververmoeide ouders een tegoedbon voor een dagje/avond/middag oppassen. Als nieuwbakken ouders vergeet je al snel dat jullie samen ook nog wel eens leuke dingen deden. Dan is het fijn als je vrienden of familie hebt die op je baby willen passen. Zodat jullie lekker op kunnen laden samen. Dus maak een leuke tegoedbon voor een dagje of een nachtje weg, waarin jullie de zorg voor de kindje(s) op je nemen. Kunnen papa en mama even bijtanken en jullie hebben maximaal quality time met jullie nieuwe nichtje, buurmeisje, etc.

Lees ook: Mijn top vijf van handige babyspulletje ná de kraamtijd

3. Het klinkt heel basaal, maar geef je net bevallen vriendin een cadeaubon of gewoon simpel geld. Vaak krijg je als ouders een hoop nonsens cadeaus als je net bevallen bent. Hoe lief bedoeld ook, ouders kiezen toch het liefst zelf hun spulletjes uit. Dan is een bon of gewoon geld toch het fijnste. Dan kunnen ze eindelijk dat ene item kopen, waar ze al maanden voor sparen, of simpelweg te duur vonden. Of het in een spaarpotje doen voor later.

4. Regel als verrassing een newborn fotoshoot voor je net bevallen vriendin. Ze zal je later heel dankbaar zijn. Als mama vergeet je al snel hoe klein je kindje was en bij zo’n leuke photoshoot wordt alles tot in detail vastgelegd. Ik dacht zelf echt niet aan foto’s maken in die eerste weken na de bevalling, omdat ik in survival mode stond. Zo’n leuke shoot is dan een prachtig cadeau!

Lees ook: Weet wat je kunt verwachten van de kraamweek – deel 1

5. Een dag(deel) meehelpen in het huishouden. Zodra de kraamzorg de deur achter zich dichttrekt, moet je het als nieuwbakken moeder weer zelf rooien. Dan is er niks fijners als je zus/vriendin/moeder even komt poetsen, de was opvouwen of boodschappen doen. Je bent al zo druk met van alles, het huishouden heeft dan gewoon even niet je prioriteit. Dan is het heel fijn als iemand het even van je overneemt en jij niet constant in een ontplofte woonkamer of met een lege koelkast hoeft te leven.

Mocht je zelf een heel fijn cadeau of gebaar hebben ontvangen na de bevalling, deel die dan vooral in de comments hieronder!

Tilda Timmers

Tilda Timmer is therapeut en ervaringsdeskundige voor moeders en vaders zonder roze wolk. Ze heeft twee boeken geschreven: ‘Toen kreeg ik weer lucht’ & ‘This Is Post Partum’.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen