Waar ben je naar opzoek?

Aftellen Sinterklaas Kalender 2021: wanneer komt Sint?

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Aftellen Sinterklaas Kalender 2021: wanneer komt Sint?

Het duurt nog een kleine week en dan komt Sinterklaas weer aan in het land. Dit is het startschot voor een leuke, spannende en gezellige tijd. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn kinderen kunnen niet wachten. Een aftellen tot Sinterklaas 2021 kalender kan helpen bij de spanning vooraf.

Weet jij al wat je gaat doen met de intocht van Sinterklaas? Dat gezegd hebbende: weet je ook al wat je gaat doen in de periode tussen de intocht en pakjesavond? Hoe vaak mag je kind zijn schoen zetten en op welke dag ga je Sinterklaasavond vieren? Het is flink wat informatie om te onthouden. Zelfs voor ons volwassenen! Moet je voorstellen als je een opgewonden, klein kindje bent die bol staat van de spanning van deze leuke periode. Iets waar je met een kalender waarmee je kunt aftellen tot Sinterklaas 2021 gelukkig op een leuke manier wat rust in kan brengen. Download een gratis aftellen Sinterklaas kalender 2021.

Aftellen tot Sinterklaas Kalender 2021

Gelukkig kan je zo een kalender heel gemakkelijk zelf maken of gratis downloaden via het internet. Het enige wat je hoeft te doen is zoeken. Je hebt verschillende soorten aftellen tot Sinterklaas 2021 kalenders. Deze variëren van relatief simpel tot uitgebreide kalenders waar je ook op aan kan aangeven wanneer je kind zijn schoen kan zetten. Ze hebben echter allemaal een ding met elkaar gemeen: ze lopen van 14 november tot en met pakjesavond. Het moment suprême van de Sinterklaasperiode.

Aftelkalender Sinterklaas 2020: gratis uitprinten

Zaterdag is Sinterklaas weer aangekomen in Nederland. Wat fijn dat ze in deze coronatijd toch nog ‘veilig’ aan kunnen meren en wat hebben ze de intocht creatief ingestoken. Zo fijn dat dit voor onze kinderen gewoon door kan gaan. De…

 • Love2BeMama

Waarom is het gebruik van een Sinterklaas aftelkalender zo belangrijk?

Het is natuurlijk niet verplicht om een kalender te gebruiken voor het aftellen tot Sinterklaas. Toch kan het zeker helpen om je kind tijdens deze periode een beetje te ondersteunen in de spanning. De decembermaand kan, vooral voor jonge kinderen, een periode zijn waarin ze erg enthousiast zijn. Er is ook zoveel leuks gaande en het is best een spannende periode. Een aftelkalender voor Sinterklaas kan helpen om de kinderen houvast te geven. Je kan hierop ook aangeven wanneer ze hun schoen mogen zetten. Hang de kalender op een zichtbare plek en plak elke dag een sticker of streep een dag weg. Dit scheelt ook weer gedoe en teleurstellingen.

Schoencadeautjes voor 1 euro tot 5 euro: 55+ mega leuke tips!

De decembermaand is een dure maand. Tussen Sinterklaas en Kerst is het veilig om te stellen dat je portemonnee flink wat dunner wordt. Maar je kan het natuurlijk allemaal zo gek maken als je zelf wil. Om je een beetje…

 • Denise Meijer

Leuke dingen om te doen in de aanloop naar Sinterklaas

Een aftellen tot Sinterklaas kalender is natuurlijk een ding, maar wat voor een dingen kan je zoal doen in de aanloop naar Sinterklaas? We kennen natuurlijk het welbekende ‘schoentje zetten’, maar er zijn nog zoveel meer dingen die je met je kinderen kan ondernemen tot het pakjesavond is. We hebben een paar voorbeelden voor je op een rijtje gezet:

 • Gluurpietjes zoeken.
 • Maak samen een schoorsteen van een kartonnen doos. Ook leuk deze Sinterklaasknutsels.
 • Maak Sinterklaas raamtekeningen.
 • Samen pepernoten bakken.
 • Organiseer een leuke Sinterklaas- knutselmiddag.
 • Laat de rommelpiet een keertje langskomen.
 • Kijk een van de leuke Sinterklaasfilms.
 • Nog leuker is het om de Sinterklaasfilms van vroeger erbij te pakken. Nostalgie!
 • En vergeet natuurlijk het Sinterklaasjournaal niet.
 • Gratis inpakpapier Sinterklaas downloaden.
Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 5 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 6 dagen geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 6 dagen geleden
 • 4 minuten lezen