Waar ben je naar opzoek?

Aankomst Sinterklaas 2021: Hoe de intocht leuk vieren?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Aankomst Sinterklaas 2021: Hoe de intocht leuk vieren?

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn kinderen zijn al klaar voor Sinterklaas als ze in de supermarkten de eerste pepernoten spotten. Wanneer is de aankomst van Sinterklaas in 2021 en hoe kan je de kinderen er op een leuke manier op voorbereiden?

De aankomst van Sinterklaas in de 2021 is op 13 november. De invulling van de intocht zal ongeveer hetzelfde verlopen als vorig jaar. Namelijk op een niet bekend gemaakte locatie en voornamelijk virtueel. Per gemeenten wordt het ook weer anders geregeld. Hoe jouw gemeenten dat doet, kun je het beste via je gemeente opvragen. Het is namelijk best verschillend hoe de intocht wordt georganiseerd. Je kan dus helaas nog niet met je kinderen naar de landelijke intocht van Sinterklaas gaan kijken in 2021. Toch zijn er nog genoeg andere leuke opties.

De aankomst van Sinterklaas in 2021 vieren

Als je in 2021 van plan was om bij de aankomst van Sinterklaas te gaan kijken heb je helaas een beetje pech. In verband met corona zal de intocht namelijk sobertjes verlopen. Gelukkig is er nog wel het Sinterklaasjournaal om voor de nodige voorpret te zorgen. Daarnaast zijn er nog een tal van manieren waarop je de intocht op een zo leuk mogelijke manier kan meemaken. We hebben een paar ideetjes voor je op een rij gezet:

1. Ga naar een lokale intocht

Je hoeft natuurlijk niet perse naar de ‘officiele’ intocht van Sinterklaas. De meeste lokale aankomst dagen van Sinterklaas in 2021 gaan namelijk wel gewoon door. Je vind deze intochten meestal in het (online) wijkkrantje, op de website van de gemeente of op de social media kanalen van de gemeente. Daarnaast worden de meeste lokale intochten vooraf en overal aangekondigd. Ga hier gezellig met je kinderen naartoe! Gezellig en ook nog eens minder druk dan de landelijke intocht normaal gesproken is.

2. Lekker voor de televisie

Je kan natuurlijk de aankomst van Sinterklaas in 2021 ook gewoon lekker voor de televisie bekijken. Dit kan je bijvoorbeeld doen als het weer niet helemaal meezit. Iets wat in Nederland natuurlijk tot een zeer aannemelijke optie behoort. Zet lekker een schaaltje pepernoten op tafel, pak er een kop warme chocomelk bij en geniet van de opgewonden kindergezichtjes als de Sint eindelijk voet aan wal zet.

Hoe vaak schoen zetten voor Sinterklaas en wat doe je erin?

Hoe vaak schoen zetten voor Sinterklaas? Kinderen die hun schoen zetten, het hoort erbij. Sterker nog: bij ons waren allebei mijn kinderen slechts enkele maanden oud toen ze voor het eerst hun (mini) schoentje mochten zetten. Het is het startschot…

 • Denise Meijer

3. Sinterklaas knutselen

Maak de dag van de intocht helemaal compleet met een leuke knutselmiddag. Laat je kinderen hun eigen schoen knutselen, bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een kartonnen open haard? Je kan ook een raamschildering voor de Sint maken.

4. Schoen zetten

Een van de leukste dingen aan de aankomst van Sinterklaas in 2021 is natuurlijk het schoenzetten. Zoals hierboven al omschreven kan je de kinderen een eigen schoentje in elkaar laten knutselen, maar je kan natuurlijk ook gewoon de echte schoenen bij de ‘open haard’ plaatsen. Tip: koop schoencadeautjes al ruim van te voren. Zo heb je altijd iets in huis liggen. Hoe vaak kan je jouw kind zijn schoen laten zetten? Je leest het hier.

5. Nodig familie/ vrienden uit om de intocht samen te kijken

Ga lekker met de familie naar de aankomst van Sinterklaas kijken. Haal wat lekkers in huis en maak er een gezellige middag van.

Meer tips voor tijdens de sinterklaas periode

Op Love2BeMama vind je een tal van tips om (de aankomst van) Sinterklaas ook in 2021 zo leuk mogelijk te maken. Hier zijn nog een paar leuke tips voor tijdens de Sinterklaas periode.

 • Download een aftelkalender om de voorpret compleet te maken.
 • Wees duidelijk over hoe vaak en wanneer je kind zijn schoen mag zetten.
 • Bak samen pepernoten.
 • Laat de rommel Piet een keertje langskomen.
 • Zet een pietenparcours uit door het huis. Natuurlijk krijgt je kind ook een pietendiploma als deze succesvol is afgerond.

Veel plezier!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen