Waar ben je naar opzoek?

Wanneer is het Black Friday 2021?

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Wanneer is het Black Friday 2021?

Black Friday valt altijd op de dag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Wanneer valt Black Friday in 2021? Wij gaan jou dat natuurlijk vertellen zodat je niet verder hoeft te Googelen.

Thanksgiving valt dit jaar op 25 november. Dat wil dus zeggen dat het op vrijdag 26 november Black Friday is. Toch is het niet zo dat je alleen op deze dag van de aanbiedingen kan genieten. De meeste winkels hebben namelijk al vaak pre-Black Friday aanbiedingen. Daarnaast lopen de meeste deals door van 22 tot en met maandag 29 november. Het kan echter per winkel verschillen vanaf en tot wanneer het Black Friday 2021 is.

Let op: Omdat de containerprijzen hoog liggen en producten moeilijk leverbaar zijn, gaan (web) winkels naar verwachting al eerder starten met Black Friday deals.

Black Friday 2021, wanneer op zoek naar deals?

Je kan gelukkig al ruim van te voren op zoek naar de zogenaamde Black Friday deals. Verschillende bedrijven beginnen al november met het afprijzen van de Black Friday 2021- artikelen. Op 11 november is er bijvoorbeeld de zogenaamde Singles day. Ook op deze kan je leuke deals scoren.

Welke winkels vind je de tofste kortingen?

Steeds meer winkels gaan mee met Black Friday. Op deze dag worden er hoge kortingen weggegeven en ieder jaar komt er een schepje bovenop. Amazon, Mediamarkt, Coolblue en bol.com zijn de meest vooraanstaande winkels wat betreft Black Friday-deals. Deze aanbiedingen gelden vaak een hele week of wisselen per dag. Zo kan iedereen optimaal van Black Friday 2021 genieten.

Speelgoedboek 2021 aanvragen: waar doe je dat?

Het grote speelgoedboek van bol.com is weer hot! Zo in de aanloop naar Sinterklaas zijn kinderen bezig met knippen, plakken en dromen over hun verlanglijstje. Ik was persoonlijk een beetje verbaasd toen ik zag dat je het Grote bol.com Speelgoedboek…

 • Denise Meijer

Wat betekent Black Friday eigenlijk?

Black Friday betekent ‘Zwarte Vrijdag’. Niet te verwarren met de Zwarte Zaterdag in de zomervakantie natuurlijk. In de jaren 50′ en 60′ namen veel mensen namelijk vrij op de dag na Thanksgiving. Op deze dag ging iedereen massaal kerstinkopen doen. Dit zorgde letterlijk voor een chaos.

In de jaren 80′ kreeg Black Friday echter ineens een positieve draai. In verband met de financiële crisis stonden veel winkels in de rode cijfers. Op de dag na Thanksgiving werden deze cijfers wel weer netjes zwart. Zo heeft deze dag uiteindelijk een veel positievere lading gekregen.

Kan je zelf berekenen wanneer het Black Friday is?

Ja! Je kan zelf heel makkelijk uitrekenen wanneer het komende jaren Black Friday is. Thanksgiving wordt namelijk altijd georganiseerd op de derde donderdag van november. Black Friday valt op de dag erna. Dit jaar valt Black Friday 2021 op 26 november en dit zijn de data voor komende jaren:

Wanneer is het Black Friday komende jaren?

 • Volgend jaar: Black Friday 2022 valt op vrijdag 25 november;
 • Black Friday 2023 valt op vrijdag 24 november;
 • Over 3 jaar: Black Friday 2024 valt op vrijdag 29 november;
 • Black Friday 2025 valt op vrijdag 28 november.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen