Waar ben je naar opzoek?

Sinterklaas speelgoed wordt duurder: tot 75%

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Sinterklaas speelgoed wordt duurder: tot 75%

We beginnen alweer na te denken over Sinterklaas en Kerst. De gezelligste periode van het jaar staat voor de deur. Maar wordt deze periode wel zo gezellig met het leven wat per dag duurder lijkt te worden. De gasprijzen stijgen, benzine is duur, boodschappen worden duurder en nu ook het Sinterklaas speelgoed. Je moet diep in de buidel tasten voor de al zo duurste maand van het jaar.

Beter bereid je je op tijd voor voor Sinterklaas en Kerst. Er zijn namelijk wat factoren waar we rekening mee moeten houden voor de komende feestmaand. Kunnen de cadeautjes op tijd bezorgd worden en is het Sinterklaas speelgoed nog te betalen?

Budgettips Sinterklaas vieren: tips voor een goedkope pakjesavond

We hoeven je denk ik niet uit te leggen dat de decembermaand een aanslag is op je portemonnee. En het lijkt wel alsof het elk jaar een stukje groter, decadenter en vooral… duurder moet. Onzin natuurlijk! En zeker niet realistisch…

 • Denise Meijer

Sinterklaas speelgoed wordt duurder!

Het Sinterklaas speelgoed wordt duurder. Tot wel 75 procent en dat is echt heel veel. Er is een oplopend tekort aan grondstoffen, de zeecontainervaart is ontregeld (en enorm duur!) en er sluiten fabrieken in China. Voor speelgoedgroothandels- en winkels wordt het spannend of het speelgoed op tijd wordt geleverd. Daarbij gaan de prijzen dus ook nog eens enorm omhoog.

Bestel op tijd Sinterklaas speelgoed

Elk jaar roepen winkeliers dat je op tijd je Sint- en Kerst inkopen moet doen om er zeker van te zijn dat je alles op tijd (en voor een normale prijs) binnen hebt. Ik had altijd het idee dat ze dat riepen om de verkoop te stimuleren maar dit jaar is het anders. Als je een beetje volgt wat er in de wereld aan de hand is dan weet je dat je het nu veel serieuzer moet nemen.

Wij wonen nu op Curacao en proberen al weken aan Pokemon kaarten te komen. Deze kaarten zijn hier heel moeilijk te krijgen. Mede doordat de fabrikanten moeite hebben met de productie en omdat de containerprijzen stijgen. Hier is het al goed te merken dat alles behoorlijk duurder wordt. En dan is het op een eiland ook nog eens extra duur omdat alles per boot moet komen. Hoe zal dat gaan met Sinterklaas speelgoed?

Diep in de buidel tasten

70 procent van de containerschepen vaart niet meer op tijd. Hierdoor komen bestellingen te laat aan, waaronder ook het speelgoed. Het is te merken in meerdere branches.

Een zegsman van bol.com laat weten dat de mogelijkheid bestaat dat artikelen, zoals speelgoed, de komende maanden niet meer beschikbaar zullen zijn. En als het nog beschikbaar is dan kan de prijs behoorlijk oplopen. Wees op tijd met het inkopen van je Sinterklaas speelgoed.

Tips om teleurstelling te voorkomen:

 • Bestel of koop je Sinterklaas speelgoed ruim voor de dag dat je ze nodig hebt.
 • Bestel of koop doordeweeks in plaats van in het weekend, om de piekdagen bij (web)winkels en bezorgers te vermijden.
 • Bij thuisbezorging: kies een moment dat je zeker weet dat je thuis bent. Wijzig de bezorging als de plannen veranderen, laat het bij de buren afleveren of op een afgesproken plek. De bezorger hoeft dan niet dubbel te rijden.  
 • Als je niet thuis bent, laat een pakket afleveren op een servicepunt. De pakketbezorger komt dan niet voor een dichte deur te staan en je kunt het pakket ophalen wanneer je wilt.
 • Veel (web)winkels geven ook kortingen in de periode voor de feestdagen, dus ook op Sinterklaas speelgoed. Ook zijn in de week voorafgaand aan Black Friday (26 november) al veel producten met korting verkrijgbaar. Wachten is dus in veel gevallen niet nodig.
 • Denk eens aan tweedehands Sinterklaas speelgoed, is goedkoper en tegelijkertijd duurzaam. 

   (Bron: thuiswinkel.org)

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 4 weken geleden
 • 7 minuten lezen