Waar ben je naar opzoek?

Stofzuig jij dagelijks en wijkt het vaatdoekje geen moment van je zijde? Zeker als je zwanger bent, doe je er verstandig aan om niet te overdrijven wat betreft het schoonmaak in huis. Doe het lekker rustig aan en vergeet je schoonmaakdrift. Huishoudelijke taken tijdens zwangerschap? Laat deze 6 klusjes maar aan iemand anders over!

Huishoudelijke taken tijdens zwangerschap

Er zijn een paar huishoudelijke klusjes die niet veilig zijn voor zwangere vrouwen. Weet jij welke dat zijn? Vermijd ze om complicaties te krijgen.

Taken schoonmaakster: wat kan je wel en niet laten doen?

Een schoonmaakster nemen en de taken schoonmaakster. Wat kan ze allemaal doen? Enkele jaren geleden had ik de persoon die dit voorstelde waarschijnlijk keihard uitgelachen. Ik vond het idee nogal vreemd, ongemakkelijk, iets voor ‘luie’ mensen. De kraamverzorgster met een…

  • Denise Meijer

1. Badkamer schoonmaken

Beter doe je geen huishoudelijke taken tijdens je zwangerschap. We weten allemaal dat het schoonmaken van je badkamer gepaard gaat met een hoop chemicaliën. Zwangere vrouwen zouden deze giftige stoffen niet moeten inademen. Je kan voor je zelf deze regel aanhouden: Ruikt iets heel erg? Vermijd het. Je kan je werk uitbesteden aan je partner, ouders of je buurvrouw. Maar je kunt ook natuurlijke ingrediënten gebruiken om je wc te laten glansen, zoals citroensap, baking soda of witte azijn.

2. Stofzuigen en dweilen

Wil je relaxen en van je zwangerschap genieten of ga je liever gebukt onder pijn van de heupjicht/ischias na het dweilen van de vloer? Oké, dit is misschien een beetje zwart-wit gezegd, maar je snapt waar we naartoe willen. Activiteiten waarbij je voorover moet buigen veroorzaken pijn onderin je rug. Doordat je tijdens je zwangerschap een aantal kilo’s aankomt is ischias helaas een veelvoorkomende kwaal.

3. De was doen

Een hoge bloeddruk en premature bevalling kunnen het gevolg zijn van de was doen. De wasmand is altijd vol en het lijkt wel een bodemloze put. Tijdens je zwangerschap doe je er verstandig aan om dit klusje uit te stellen of je kijkt je vriend(in)/familie lief aan. Het zorgt vooroverbuigen en oppakken van je was uit de wasmand en naar het emmertje met knijpertjes graaien, het zorgt allemaal voor spanning in je rug. Als je oudere kinderen hebt kun je hen gerust vragen of ze je even een handje willen meehelpen.

4 tips voor een frisse geur in huis

Iedere dag hou er van als mijn huis schoon en fris ruikt. Sowieso vind ik het fijn als mijn huis schoon is. In een huis moet geleefd worden maar aan het eind van de dag zuig ik met liefde bergen zand…

  • Linda Bosscher

4. Kattenbak verschonen

Ook deze valt onder de huishoudelijke taken tijdens je zwangerschap die je beter kunt laten liggen. Net als de sterk geurende schoonmaakmiddelen, is kattenpoep in de kattenbak niet goed voor je zijn tijdens de zwangerschap. Er zijn infecties die overgedragen worden door de ontlasting van je kat. En dat kan gevolgen hebben voor je baby. Is er echt niemand in je omgeving die dit klusje voor je kan klaren? Doe dan handschoenen aan en draag een mondmasker om jezelf te beschermen tegen infecties. Vergeet niet om je handen goed te wassen als je klaar bent!

5. Zware dingen tillen

We kunnen hier kort en krachtig zijn: Til geen zware dingen. Als je buik groeit, drukt het meer naar je rug toe. En als je dan extra zware dingen tilt, zorg je juist voor spanning in je rug. Wees voorzichtig als je veel en zwaar tilt. Ga altijd door je hurken om iets op te pakken wat laag ligt en buig niet voorover. Heb je veel boodschappen gedaan? Vraag een medewerker van de supermarkt om je te helpen.

6. Huishoudelijke taken tijdens zwangerschap: Gordijnen ophangen

Misschien heb je het al ervaren, maar zwangere vrouwen kunnen hun evenwicht verliezen. Dit maakt dat je gemakkelijk valt. Zeker als je op een stoel staat om je kast af te stoffen of om de gordijnen recht te hangen. Klim dus niet op een trappetje om lampen schoon te maken. Vermijd het risico om een gevaarlijke val te maken. Vraag of iemand je wil helpen en dan houd jij gewoon de stoel of het trappetje vast.

Wist jij dat je sommige huishoudelijke taken tijdens zwangerschap beter aan iemand anders kan overlaten? Schroom niet en investeer in een fijne schoonmaakhulp!

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen