Waar ben je naar opzoek?

7 tips zo maak je snel en grondig je badkamer schoon

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
7 tips zo maak je snel en grondig je badkamer schoon

Als moeder van drie kinderen heb ik niet veel tijd over. Schoonmaken is dan ook niet mijn grootste hobby. Het moet wel grondig maar snel gebeuren. Na al die jaren heb ik heel wat tips verzameld om grondig te werk te gaan en in een korte tijd een schone badkamer te krijgen. Er zijn meer moeders die last hebben van tijdgebrek dus mijn tips deel ik graag met jou!

Mijn 7 tips badkamer schoonmaken: snel maar gronding!

 1. Maak elke dag je spiegel schoon na het douchen. Kost je weinig tijd en je hebt elke dag een schone spiegel.
 2. Ga je douche schoonmaken als je zelf gaat douchen. Sop het bad, de wastafels en de muren en ga daarna onder de douche aan de slag met een sopje. Even afspoelen en daarna lekker zelf douchen. 
 3. Zet boven altijd een emmertje met een doekje, schoonmaakspullen en een dweil klaar. Zo kun je in 10 minuten tijd snel door de badkamer gaan om het bij te houden. 
 4. Wanneer je kinderen in bad gaan heb je de tijd om de badkamer schoon te gaan maken. Vergeet ook niet het staande toilet en het hangende toilet mee te nemen.
 5. Ruim eens in de zoveel tijd je kasten op. Haal alles uit de kasten en de lades, sopje erdoor en zet alle producten bij elkaar. Zo weet je precies wat je nog hebt en dus vooral NIET hoeft te kopen. 
 6. Ik wil het even hebben over de toiletten: misschien niet het meest fijne onderdeel wat je graag schoonmaakt maar het moet wel gebeuren. Neem je toiletten eens grondig onder handen en houd ze dagelijks bij door er een doekje door te halen. Zo blijft hij lekker fris! Ik heb in elk toilet (en we hebben er vijf…) een flacon wc reiniger staan én schoonmaakdoekjes zodat ik ze elke dag een opfrisbeurt kan geven. Want met drie kinderen en vriendjes en vriendinnetjes die vaak komen spelen, zijn de wc’s vaak viezer dan schoon.
 7. Besteed ook eens extra aandacht aan je handdoeken. Ik heb elke dag wel een handdoek was want ze doen meestal ALLES met die handdoeken behalve zichzelf afdrogen. Het is hier onmogelijk om ze twee keer te gebruiken. Ook al lijken ze schoon (en zijn ze waarschijnlijk ook wel schoon); geef ze extra aandacht (en een opfrisbeurt) door ze te wassen met zuiveringszout en azijn. De vieze geurtjes verdwijnen dan ook. 

Lees ook: Persoonlijk: Onze droombadkamers zijn uitgezocht!

Dit zijn 7 tips die ik toepas tijdens mijn schoonmaakroutine. Als moeder van drie kan ik leukere dingen bedenken dan het schoonmaken van mijn huis. Het moet wel gebeuren gelukkig krijg ik ook hulp maar ik moet toch een en ander zelf doen. Om het mijzelf makkelijk te maken pas ik deze tips toe. Ik ben benieuwd of jij nog aanvullende tips hebt; ik hoor ze graag!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Drielingmoeder

Drieling zwangerschap: van 1 naar 4 kinderen!

 • 2 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Dit worden de babynamen van 2022!

 • 3 dagen geleden
 • 1 minuut lezen
Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

 • 1 week geleden
 • 3 minuten lezen