Waar ben je naar opzoek?

Berekening: zoveel kost een kat!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Berekening: zoveel kost een kat!

Wij als ouders klagen er wel eens over dat kinderen veel geld kosten maar ik schrok erg van de berekening van wat een kat je kost. Dan laat ik het wel even bij alleen kinderen want die zijn al duur genoeg. Als deze kosten er ook nog eens bij zouden komen… dat heb ik er niet voor over!

We love katten!

Een kat kost geld! Dat heeft Business Insider voor ons uitgerekend. Om ons even lekker met de neus op de feiten te drukken. Wij Nederlanders zijn gek op huisdieren. In Nederland leven ruim 1,5 miljoen honden en meer dan 2,5 miljoen katten.

Lees ook: Jullie kinderen en huisdieren!

Wat kost een kat?

Naast de zorg van een kat (waar gaat hij heen als je op vakantie bent, wie verschoond de kattenbak, al die extra haren die je moet stofzuigen) brengt een kat dus ook behoorlijk wat kosten met zich mee.

Vaak kopen we een huisdier zonder er teveel over na te denken wat voor zorg het met zich meebrengt maar we denken al helemaal niet aan de kosten. Daar komen we pas achter wanneer we zo’n dier hebben. Maar weet je ook wat het precies kost?

Lees ook: Fingerlings: het huisdier wat super leuk is maar je geen gedoe aan hebt

Business Insider gaat ervan uit dat een kat gemiddeld vijftien jaar leeft. Ook houden ze rekening met twee procent inflatie per jaar en dan komen ze uit op een berekening van 10.642,45 euro per kattenleven. Een kat kost je dus ongeveer 615,40 euro per jaar en dat is omgerekend 50 euro per maand. Ze hebben de berekening gemaakt zonder de kosten van een dierenarts. Die moet je er ook nog eens bij optellen. En houd ook even in je achterhoofd dat veel Nederlanders vaak meer dan één kat hebben.

Voor dit geld kun je heel wat luiers kopen, dagjes weggaan en leuke kleding voor jezelf en je kinderen…

Wil je weten welke vaste lasten een kat met zich meebrengt?
Dat lees je hier!

Bron: Business Insider, Lindanieuws.nl

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 7 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 7 dagen geleden
  • 4 minuten lezen