Waar ben je naar opzoek?

Zwanger en klussen. Van babykamer inspiratie tot kleuren

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Zwanger en klussen. Van babykamer inspiratie tot kleuren

Het punt dat je eindelijk aan je babykamer kan beginnen is een heugelijk moment. Veel moeders (en vaders) kunnen niet wachten om het kamertje van hun ongeboren baby in te richten. Maar het is nogal wat, zwanger zijn en klussen aan de babykamer, want er is heel veel te vinden op dit gebied. Denk hierbij aan de kleuren en de talloze babykamer inspiratie bronnen die er bestaan, maar ook aan de meubels, accessoires enzovoorts.

Keuzestress

Kortom: er komt reuze veel op je af! Hier wordt je jezelf angstig van bewust wanneer je een willekeurige babywinkel binnenstapt. Ga je voor een ledikant of een wiegje? Een badje of een tummytub? Mag je nu wel of geen klamboe boven het bedje hangen en natuurlijk: Welke kleuren gebruik je voor de babykamer? Want ook hier is zoveel keuze in dat makkelijk beslissen je onmogelijk wordt gemaakt.

6 Huishoudelijke klusjes die je lekker mag laten liggen als je zwanger bent!

Stofzuig jij dagelijks en wijkt het vaatdoekje geen moment van je zijde? Zeker als je zwanger bent, doe je er verstandig aan om niet te overdrijven wat betreft het schoonmaak in huis. Doe het lekker rustig aan en vergeet je…

  • Love2BeMama

Zwanger en klussen: waar begin je?

Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen welke kamer de babykamer wordt. Misschien heb je al een ruimte in gedachten? Het is belangrijk om te weten dat een babykamer niet perse groot hoeft te zijn. Sommige ouders kiezen er zelfs voor om een apart gedeelte van een eigen slaapkamer in te richten als babykamertje. Zolang er ruimte is om je kindje te verschonen en te laten slapen dan zit je over het algemeen goed. Voordat je start met klussen kun je kinderkamer en babykamer inspiratie opdoen.

Wat kan je kwijt?

Als je een plek in huis hebt waar de babykamer gaat komen dan is de volgende stap om te bepalen wat je er ongeveer in kwijt kan. In je eigen slaapkamer heb je vanzelfsprekend minder ruimte dan wanneer je baby zijn eigen kamertje heeft. Is het tweede het geval? Dan is er meestal wel plek voor een kastje, ledikant en commode. Als je weet wat je kwijt kan dan weet je ook precies waar je uiteindelijk voor moet gaan winkelen. Desalniettemin is het verstandig om even op te meten hoe groot de kamer is. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan als je zwanger bent en gaat klussen.

Zwanger zijn en je huis verbouwen

Wat was ik blij dat de uitbouw van onze keuken eindelijk gerealiseerd ging worden! En nog blijer toen we erachter kwamen dat ik zwanger bleek te zijn. Ineens kwamen twee grote momenten in ons leven op hetzelfde moment. Niets om…

  • Lottblogt

Jongens,- meisjes-, of unisex kamertje

Weet je al of je een jongen of een meisje krijgt? Dan is het waarschijnlijk al iets makkelijker om ‘kleur te bekennen’. Maar het kan ook zomaar zijn dat je jezelf laat verrassen of gewoon sowieso meer voelt voor meer een genderneutraal ingericht kamertje. Verzamel zoveel mogelijk staaltjes van de kleuren waar je interesse in hebt voor de babykamer. Dit jaar zijn rustige, neutrale kleuren bijvoorbeeld helemaal hip. Dit kan je combineren met warme aardetinten.

Inspiratie zwanger en klussen

Kom je er niet helemaal uit? Dan kan je natuurlijk een beroep doen op het internet om jezelf van de nodige inspiratie te voorzien. De trends op het gebied van babykamers staan echter nooit stil. We benoemden net al de rustige kleuren en warme tinten, maar ook groene, klassieke en luxe babykamers zien we regelmatig voorbijkomen. Het is dus niet erg om wat inspiratie op te doen, maar blijf vooral ook bij jezelf en je eigen smaak. Het is natuurlijk verschrikkelijk om een kamertje van Pinterest te kopiëren om er enkel achter te komen dat dit totaal niet bij jou of je interieur past. Wat ook helemaal leuk is, zijn speelgoedkisten. Staat leuk en je kan er ook nog veel in kwijt. Later kun je hier weer de eerste babyspulletjes en dierbare herinneringen in bewaren.

Hamsteren!

Noem het een voordeel of een nadeel van het zwanger zijn en klussen aan de babykamer; nesteldrang! Dat natuurlijke gevoel wat een aanstaande moeder heeft om alles, maar dan ook alles op orde te hebben voor de baby eenmaal komt. Dit kan ervoor zorgen dat een tripje naar de babyspeciaalzaak uitloopt op een regelrechte plundering voor de babyuitzet. Lakens, flesjes, dekentjes, een aankleedkussen, zeven bijpassende hoezen… Je kan het jezelf zo gek niet bedenken of je hebt het nodig! Maar goed: wie zegt er precies nee tegen ongegeneerd shoppen. Zeker als je de inspiratie hebt om gericht met de babykamer aan de slag te gaan. Hamster er dus lekker op los. Je hebt een hele goede reden, dus geniet!

Zwanger en klussen: Doe voorzichtig!

Er zijn mensen die zeggen dat je niet zelf mag klussen als je zwanger bent. Dit is echter in de eerste maanden van je zwangerschap geen enkel probleem! In een later stadium zal je merken dat echt klussen wat lastiger gaat. Wees dus voorzichtig als het aankomt op het sjouwen van zware spullen en andere heftige arbeid. Doe rustig aan, luister naar je lichaam en beroep je, indien nodig, vooral op de leuke dingen! Zoals het inrichten en stylen van het kamertje.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen