Waar ben je naar opzoek?

De leukste trends voor de babykamer inrichting 2021

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
De leukste trends voor de babykamer inrichting 2021

Als je dit jaar een babykamer moet inrichten dan is het natuurlijk leuk om te weten wat op het moment hip is op het gebied van kleuren, kleurencombinaties en accessoires. Zo kan je inspiratie halen uit de huidige trends voor de babykamer inrichting.

Waarschijnlijk heb je al een idee van wat je leuk vindt of het beste bij je interieur of smaak past en ben je vooral op zoek naar wat extra inspiratie. Maar ook als je nog geen enkel idee hebt van wat je met de babykamer gaat doen, dan zijn de volgende tips en trends een geweldig uitgangspunt. Vooral omdat de trends voor de babykamer inrichting van dit jaar te leuk zijn om niet toe te passen.

10x leuke unisex babykamers

Zoek je leuke unisex babykamers? Doe hier je inspiratie op! Van alle drie de kinderen wisten wij het geslacht niet. Ik vond het super leuk om dit pas te horen te krijgen wanneer ik bevallen was. Het was hét moment…

  • Linda Bosscher

Trend babykamer inrichting tip 1: Rustige kleuren en warme aardetinten

Crèmes, grijs, wit… Als basis zien we dit jaar vooral veel rustige kleuren gecombineerd met warme en exotische tinten zoals okergeel, bordeaux en groen. Flexa heeft Tranquil Dawn als babykamer kleur van het jaar gekozen. Deze kleur ligt tussen de groen, grijs en blauw en past precies bij het kleurenpalet wat dit jaar happening is.

Trend 2: Jungle thema

Zoek je de leukste trends babykamer inrichting in 2021? Dan is het jungle thema ook leuk om aan te denken. Het jungle thema is dit jaar helemaal hot! Dit zien we terug in vrolijke dieren op de muur en de natuurlijke accessoires. Je ziet steeds vaker materialen zoals rotan, jute, hout en riet terugkomen in de babykamer. Er worden zelfs planten in de babykamer gezet om de natuurlijke sfeer helemaal af te maken. Een unisex babykamer is met dit thema makkelijk te verwezenlijken. Net zo makkelijk voeg je wat meisjesachtige of stoere invloeden toe aan het kleurenpalet zoals oud- of lichtroze en donkergrijs.

De nieuwe kamers van mijn kinderen!

Vorige week heb ik een blog geschreven over onze keuze voor de VELUX CABRIO® balkonvensters die wij in ons nieuwe huis hebben laten plaatsen. Tot op de dag van vandaag zijn we daar ontzettend blij mee. Door deze vensters hebben…

  • Linda Bosscher

Trend 3: Natuur

De planten passen tevens perfect in het thema ‘tuin’ wat dit jaar ook heel populair is. Dit thema kenmerkt zich door het gebruik van verschillende groentinten, gecombineerd met vrolijke kleuren. Planten, de botanische print, een tropisch regenwoud. De mogelijkheden met dit thema zijn eindeloos. Ook hier kan je gemakkelijk kiezen voor een unisex, stoere jongenskamer of wat meisjesachtige elementen toevoegen. Wat dacht je van vlinders, kleurige bloemen, vogels en andere dieren? Helemaal passend bij de trends babykamer inrichting.

Trend 4: Duurzaam

Bij trends babykamer inrichting kun je ook denken aan duurzaamheid. Milieuvriendelijkheid is anno 2021 een van de dingen waar (jonge) ouders mee bezig zijn. Daarnaast is het leuk om er een sport van te maken om zoveel mogelijk, gebruikte spullen bij elkaar te zoeken en het in zijn geheel bij elkaar zien te komen. Gebruikte meubels die zijn opgeknapt naar de eigen smaak zien we dit jaar dus heel veel terug, eveneens het gebruik van milieuvriendelijke materialen (zie het jungle en natuurthema).

Trend 5: De accessoires

Je babykamer is natuurlijk niet af zonder wat leuke accessoires. Dit past helemaal in de trends babykamer inrichting in 2021. We hadden het net al over de planten als onderdeel van de aankleding, maar dit jaar zien we bijvoorbeeld ook heel veel (rotan) spiegeltjes en houten elementen. Verder zien we goudkleurige accessoires (zoals beeldjes) ook veel terugkomen in de babykamer inrichting. Dit geeft het kamertje een rustige, doch luxe uitstraling. Het voordeel hiervan is dat je naast deze kleuren bijna iedere kleur wel kan laten terugkomen in de babykamer. Of je het geheel nu een unisex-, jongens- of meisjesachtige uitstraling wil geven: Je kan echt letterlijk alle kanten op met de trends babykamer inrichting tips.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen