Waar ben je naar opzoek?

Zo maak je van de kinderkamer de mooiste kamer

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Zo maak je van de kinderkamer de mooiste kamer

Vaak is de (toekomstige) kinderkamer een van de kleinste kamers in het huis. Dat neemt niet weg dat je het met een beetje creativiteit om kunt toveren tot de mooiste kamer. Het is belangrijk om te zorgen dat de basis in orde is. Leg er een mooie houten vloer of warm tapijt in. Schilder de muren in een rustige basiskleur waar je nog alle kanten meer op kunt. In dit blog geven we je nog meer tips hoe je van de kinderkamer de mooiste kamer maakt.

Kinderkamer verfen

Als de kinderkamer inderdaad niet al te groot is raden we je aan om lichte kleuren te gebruiken voor de vloer en de muren. Vergeet ook niet de kozijnen van het raam en de deur aan te pakken. Schilder bijvoorbeeld de deurkozijnen wit en de deur marineblauw. Het is ook leuk om de deur in krijtverf te zetten zodat de mensen die op kraamvisite komen er iets leuks voor de kleine op kunnen zetten. Ook met een droogbloemen boeket kun je iets unieks maken van de kinderkamer. Zoek een foto van een vaas en schik de echte droogbloemen zo alsof het lijkt dat ze in de vaas staan. Lijst het geheel in en je hebt een uniek kunstwerkje voor aan de muur. 

Droogbloemen van Flowerfeast zijn sowieso heel geschikt om de kinderkamer mee op te vrolijken. Koop of maak zelf houten letters die samen de naam van je kindje vormen en versier die met droogbloemen. Met een beetje fantasie maak jij de kinderkamer uniek, net als je kindje.

Geef licht de ruimte

Vaak is de kinderkamer een van de kleinste kamertjes in je huis. Daarom raden we je aan om het vooral licht te houden en lichte kleuren te gebruiken. Dus lichte vloerbedekking en muren, maar ook lichte raamdecoratie. Zorg dat het raam letterlijk een lichtpunt in de kamer is en zet er bijvoorbeeld geen zware kast vlak naast of teveel prullaria op de vensterbank die het daglicht blokken. 

Meubels maken de kinderkamer

Als de basis in orde is moet je meubels uit gaan zoeken. Wederom is het goed om te beseffen dat de kamer niet al te groot is en dat je daar dus rekening mee moet houden. Zorg dat de meubels passen bij de rest van de kamer en houd het hier ook weer lekker licht. Het is handig en veiliger wanneer je de commode zo inricht dat je makkelijk bij de luiers en dergelijke kunt komen zonder dat je weg hoeft te stappen. Een klamboe boven de wieg lijkt leuk, maar de kleine grijpgrage handje van je kindje kunnen het te pakken krijgen en in de wieg trekken. Denk bij alles na of het veilig is. 

10x leuke unisex babykamers

Zoek je leuke unisex babykamers? Doe hier je inspiratie op! Van alle drie de kinderen wisten wij het geslacht niet. Ik vond het super leuk om dit pas te horen te krijgen wanneer ik bevallen was. Het was hét moment…

  • Linda Bosscher

Grappig is goed

Een kinderkamer is geen kantoor, een beetje humor vrolijkt de boel op. Dat kan met vrolijke kleurtjes, behang met grappige afbeeldingen, stickers voor op de muur of het plafond, droogbloemen in een lijstje aan de muur. Weet je wat leuk is? Knip een boeket in stukken en lijst de stukken afzonderlijk in. Hang de verschillende ingelijste stukken op hun oorspronkelijke plek in het boeket aan de muur en je boeket is weer een geheel, maar dan opgebouwd uit verschillende lijstje. Probeer maar eens!

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen