Waar ben je naar opzoek?

Zwanger zijn en je huis verbouwen

3 minuten lezen Lottblogt Lottblogt
Zwanger zijn en je huis verbouwen

Wat was ik blij dat de uitbouw van onze keuken eindelijk gerealiseerd ging worden! En nog blijer toen we erachter kwamen dat ik zwanger bleek te zijn. Ineens kwamen twee grote momenten in ons leven op hetzelfde moment. Niets om je in eerste instantie druk om te maken, want we konden tijdens de verbouwing, van de benedenverdieping van ons huis, bij mijn ouders bivakkeren, zo ideaal! Toch zal ik een (grote) verbouwing niet aanraden tijdens je zwangerschap. In deze blog vertel ik je hoe ik het heb ervaren: zwanger zijn en je huis verbouwen.

Eindelijk konden we verbouwen

Wij hadden al jaren het idee om een leefkeuken aan ons huis te bouwen. Nu kon dat eindelijk gerealiseerd worden en hebben we daar ook mee doorgepakt door de gehele benedenverdieping aan te pakken. Verbouwen terwijl ik zwanger was. Ik voelde mij de eerste weken van de zwangerschap prima en had dus genoeg energie om mee te helpen tijdens de verbouwing. Ik had geen last van zwangerschapskwaaltjes, de kleine deed het goed en ik was zoals altijd druk met van alles en nog wat.

Helaas kreeg ik vanaf ongeveer de 24ste week last van pijn halverwege mijn rug, die geleidelijk aan doortrok naar mijn onderrug en billen. Uiteindelijk heb ik een afspraak gemaakt bij de fysiotherapeut en ben ik later op advies van de verloskundige bij een bekkenbodemspecialist terecht gekomen. Wat bleek; ik had bekkeninstabiliteit. Jeetje, nooit geweten dat dat zoveel pijn kon doen!

Bekkeninstabiliteit it is

En dan krijg je adviezen om het rustiger aan te gaan doen. Afwisseling in liggen, lopen, zitten en staan, niet bukken, en vooral geen huishoudelijke taken uitvoeren zoals stofzuigen, dweilen, vegen of zware boodschappen tillen. Nou, succes tijdens een grote verbouwing aan je eigen huis en een fulltime job als verpleegkundige in de psychiatrie.

Stoppen met de pil; die keuze maak je samen

Als het aan mijn man lag, dan waren we al jaren geleden gestopt met de pil en als alles voorspoedig zou verlopen waren we inmiddels vast al bezig aan kindje nummer 3… Echter heeft hij te maken met een vrouw…

  • Lottblogt

Minder werken

Helaas werd het fulltime werken mij te zwaar en ben ik op advies van mijn bekkenspecialist minder gaan werken en ging ik van 32 uur naar 3 x 4 uur in de week. Ik ben nu 31 weken zwanger en moet zeggen dat het knap lastig is om het rustig aan te doen wanneer je dat niet gewend bent. Van alle kanten hoor ik dat ik dat advies het beste wel kan opvolgen, omdat het anders lang kan aanhouden na de bevalling, dus dat doe ik dan maar. Wel met heel veel frustratie, omdat ik graag mee wil helpen met schoonmaken, opruimen, etc. tijdens onze bouw en dat mag nu even niet… Gelukkig heb ik heel veel lieve familieleden en vrienden die willen komen helpen, dus daar moet ik dan maar gebruik van maken.

Nog geen babykamer

De babykamer is door de verbouwing op dit moment nog een opslag voor alle spullen van onze huiskamer en keuken en kan pas leeggehaald worden wanneer alles beneden af is. Ik merk dat de nesteldrang toch langzaamaan begint te komen, dus dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. Maar ik houd continu in mijn achterhoofd dat het geen zin heeft om me daar druk om te maken, want ik kan daar toch niets in veranderen. Echter is dat wel erg moeilijk hoor, pfff!

Maar… Mocht ik nu gaan bevallen, dan moet ik naar het ziekenhuis en zullen we daar de eerste weken wel moeten blijven, dus dan heeft manlief nog genoeg tijd om alles af te maken voordat we weer thuiskomen. Mocht de kleine nou nog lekker even blijven zitten, dan blijft deze dame het ook rustig aan doen en ik moet het maar over me heen komen, iets wat ik erg moeilijk vind, maar het is nu helaas even niet anders. 

Uithuilen

Natuurlijk wordt het mij allemaal soms ook even teveel, ik merk dat ik het dan prettig vind om even een potje flink te janken en er later met manlief goed over te praten. Mijn man weet me dan altijd weer gerust te stellen en daar word ik weer rustig van, precies wat ik nodig heb naast een kop verse muntthee en pure chocolade natuurlijk 😅 Zwanger zijn en je huis verbouwen is niet ideaal maar soms heb je geen keus en moet je er even doorheen…

Lottblogt

Ik ben Lotte, 30 jaar oud, getrouwd met Frank en en in verwachting van onze 1e mini. Op 10-03-2020 ben ik uitgeteld. Vanaf eind januari verlof. Eerder i.v.m. bekkeninstabiliteit. Ik werk als verpleegkundige in de psychiatrie op een gesloten opname afdeling. Momenteel zijn we nog bezig met de verbouwing van onze benedenverdieping en bivakkeren we zolang bij mijn ouders in huis.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen