Waar ben je naar opzoek?

Wonen op Curacao: wij gaan een half jaar weg!

9 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Wonen op Curacao: wij gaan een half jaar weg!

Als je mij volgt op Instagram heb je hét nieuws misschien al voorbij zien komen: wij gaan wonen op Curacao. Een paar weken geleden hebben wij deze beslissing genomen. Afgelopen week waren wij op Curacao voor vakantie maar ook om een school voor de kids te bezoeken en een huis te zoeken. Na het naar buiten brengen van dit nieuwtje kreeg ik heel veel vragen over onze tijdelijke verhuizing en de situatie op dit moment op Curacao. In dit blog ga ik je er dan ook alles over vertellen en ook waarom wij deze keuze gemaakt hebben.

Waarom wonen op Curacao?

Wij gaan dus 6 maanden op Curacao wonen. Ik ga je vertellen over onze keuze en hoe we alles regelen als we op Curacao gaan wonen.

Op reis met kinderen

Al langer lopen wij met het idee om op reis te gaan met de kinderen. Er is namelijk nog zoveel te zien van de wereld. We hebben de mogelijkheden om ons elders te vestigen en onze kinderen worden ouder dus als we wat zouden willen dan zou het nu de beste tijd zijn.

In de zomer hebben wij een camper gehuurd en dat is ons goed bevallen. Na de zomer hebben we dan ook onze eigen camper gekocht. We hebben gedagdroomd over het op reis gaan met de camper en de kinderen. Zou een rondreis door Europa wat voor ons zijn? Maar nadat we de kinderen lange tijd thuisonderwijs hebben moeten geven, zijn we er wel achter dat wij dat nu niet willen. Als we op reis zouden gaan met de camper zouden we ook thuisonderwijs moeten geven. Het is niet zo makkelijk om dat te regelen want je moet dan je kinderen (tijdelijk) van school halen (wat ook niet makkelijk is) en mijn ambitie ligt niet bij thuisonderwijs geven (ook al heb ik mijn PABO diploma op zak, je eigen kinderen lesgeven is toch andere koek).

Nadelen reizen met kinderen

Wij liepen tegen nog een paar nadelen aan. Je hebt geen vaste woon- of verblijfplaats. De kinderen vinden het prima om voor vakantie veel te reizen, maar ze vinden het ook fijn om bij thuiskomst weer te kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes en hun eigen spullen om zich heen te hebben. Als je op reis gaat met de camper, dan kunnen ze zich nergens settelen. Het langere tijd rondreizen met de camper viel dus af (voor nu!).

We zijn verder gaan kijken wat op dit moment het beste bij ons past en wat wél mogelijk is. Toen kwamen we uit op Curacao!

Vakantie Curacao met kinderen

Een verre reis maken met kinderen is goed te doen. Inmiddels hebben wij al wat ervaring. Ongeveer één of twee keer per jaar maken wij een korte vliegreis naar familie in Italië en we gaan regelmatig naar een verre bestemming….

 • Linda Bosscher

Een half jaar wonen op Curacao

Onze wintersport ging dit jaar niet door (want corona enzo…) en we hebben gekeken naar wat wél mogelijk was. Wat kun je op dit moment wel doen? We konden naar Curacao! Een paar weken geleden hebben we een vakantie geboekt naar Curacao en eigenlijk kwamen we zo op het idee om met de kinderen naar Curacao te verhuizen. Vanaf toen is het balletje gaan rollen en de vakantie hebben we gebruikt om een en ander te regelen. Het kan dan snel gaan…

De redenen om voor Curacao te kiezen?

Wat zijn de redenen dat wij gaan wonen op Curacao?

 • We kennen het eiland (zijn er vaker geweest).
 • Ze spreken er Nederlands.
 • Er zijn goede scholen te vinden die aansluiten op het Nederlandse onderwijs.
 • De kinderen kunnen daar gewoon naar school dus minder gedoe met alles thuis te regelen en we gaan geen thuisonderwijs geven.
 • Het is er altijd mooi weer!
 • Veel vrijheid voor de kinderen.
 • Langere tijd op dezelfde plek wonen.
 • Mogelijkheid voor de kinderen om contacten te leggen.
 • Veel minder c-maatregelen, je leeft er véél meer in vrijheid.

Curacao is momenteel een erg aantrekkelijk eiland om voor langere tijd heen te gaan. Op dit moment verblijven er veel Nederlanders die uit Nederland zijn ‘gevlucht’. Curacao lokt buitenlandse werkenden met zon, goede wifi en weinig coronaregels. Als je daar bent merk je weinig van het c-virus en de sfeer is heel fijn.

Waarom gaan we weg?

Jullie hebben toch een mooi huis? In Nederland is het toch ook fijn? Heb je het hier niet naar je zin? Gaat dat wel goed met de kinderen?

Wonen op Curacao is voor ons een groot avontuur. Andere mensen zien vooral beren op de weg. Wij zien vooral heel veel voordelen. De reden dat we gaan is dat we het avontuur aangaan. We gaan naar een andere nieuwe plek, gaan genieten van het weer, het relaxte leven en de vrijheid op Curacao. Voor ons en de kinderen zal dit een hele leerzame tijd zijn. Wij kunnen relatief makkelijk uit Nederland weg. Omdat we allebei voor onszelf werken, kunnen we werken waar we willen. Waarom dan in Nederland blijven als je de rest van de wereld ook kan ontdekken?

De tijd die we daar wonen willen we ook benutten om te kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn als het gaat om ‘op reis gaan met kinderen’. We hebben verschillende opties die we gaan onderzoeken als gezin. Ook afhankelijk van wat de kinderen ervan vinden. In het begin waren ze sceptisch maar nu we de school bekeken hebben willen ze er heel graag heen. Sowieso komen we na 6 maanden terug omdat onze oudste groep 8 in Nederland af wil maken.

Ik kreeg veel vragen over wat we met ons eigen huis gaan doen. Deze gaan wij niet verhuren. Er komt een hele fijne oppas in ons huis voor die 6 maanden dat wij er niet zijn.

Als je tijdelijk naar een ander land gaat moet je wel een en ander regelen. Voor praktische tips is daar gelukkig het internet. Heb jij ook plannen om voor langere tijd op Curacao te verblijven? De website naarcuracao.com geeft veel informatie over emigratie en tijdelijk wonen op Curacao.

Naar school op Curacao

We hebben er wel bewust voor gekozen om de kinderen naar school te laten gaan. Omdat we ze inschrijven op een andere school krijg je geen gedoe met uitschrijven in Nederland en leerplicht. Op Curacao gaan ze naar een privéschool. Dit heeft meerdere redenen: het onderwijs sluit aan op het Nederlandse onderwijs én voor reguliere basisscholen zijn er wachtlijsten. Je komt daar niet zomaar tussen. Op veel scholen wordt er les gegeven in het Papiaments. De privéscholen sluiten het beste aan bij wat wij zoeken. De school start daar rond 19 augustus en dan kunnen de kinderen vanaf het nieuwe schooljaar meteen meedraaien. Voor ons is de keus makkelijk gemaakt om naar Curacao te gaan. We werken zelfstandig en hebben alleen een laptop en wifi nodig.

Op Curacao wonen: dit moet je regelen!

Twee maanden geleden deelde ik met jullie in een blog dat wij op Curacao gaan wonen. De tijd tikt voorbij en we zijn nu nog 12 weken verwijderd van onze emigratie naar Curacao. Zo ver weg als het nog leek…

 • Linda Bosscher

Huis op Curacao

Natuurlijk moet je ook een verblijfplaats hebben als je op Curacao gaat wonen. Omdat ik wist dat er nu veel Nederlanders naar Curacao zijn gegaan heb ik wat contacten gelegd en ben ik mensen gaan volgen op Social Media. Zo heb ik wat tips gekregen als het gaat om het vinden van een huis op Curacao. We hebben ook contact gelegd met verschillende makelaars die voor ons op zoek zijn gegaan.

We zochten een huis voor een half jaar, op een beveiligd resort en gemeubileerd. Dat is nog best lastig. Als je een huis zoekt voor een jaar is het alweer makkelijker. Tijdens onze vakantie hebben we meerdere resorts bekeken en kwamen we tot de conclusie dat we op Blue Bay wilden gaan wonen. Dat resort ligt 6 minuten vanaf de school, is een kindvriendelijke plek en met een eigen strand. We hebben een huis bekeken op het resort wat prachtig was maar middenin een bouwput lag. Omdat we overdag ook thuis zijn vonden we dat niet prettig.

Uiteindelijk vonden we een heel mooi vakantiehuis; Villa Casa di Barrio. We hebben contact opgenomen met de eigenaren en gevraagd of ze het huis ook voor 6 maanden aan ons wilden verhuren. De eigenaren verbleven op dat moment ook op Curacao en we zijn kennis gaan maken, hebben het huis bekeken en zijn samen tot een overeenkomst gekomen. Het huis kunnen we huren voor 6 maanden! Een prachtig huis waar we heel blij mee zijn. Zie hieronder een kleine sfeerimpressie.

Genieten van de vrijheid

Ik kreeg vaak de vraag ‘Hoe het is om in corona tijd op Curacao te verblijven?’ Een verademing! Je weet niet wat je meemaakt als je vanuit Nederland in Curacao komt. Je kan er uit eten, de winkels zijn open en Happy Hour is weer volop aan de gang. De mensen zijn aardig, vriendelijk en de sfeer is relaxed. Het was nog niet druk op het eiland maar er waren al wel veel vakantie vierende Nederlanders te vinden, die de vrijheid op hebben gezocht. Ook dit is reden voor ons om naar Curacao te vertrekken. De vooruitzichten in Nederland zijn niet al te best. Waarom jezelf op laten sluiten als je ook andere mogelijkheden hebt?

Op vakantie met negatief reisadvies

Wij gaan wonen op Curacao maar wil jij ook genieten van deze vrijheid en naar op vakantie naar Curacao gaan? Lees dan even verder.

Het reisadvies naar Curacao is negatief. Het is een advies en geen verbod. Op dit moment wordt het afgeraden om te reizen maar op Curacao kun je heel erg goed verblijven. Er is nog steeds een avondklok maar pas vanaf middernacht en je draagt een mondkapje in de winkels maar je hebt er zoveel meer vrijheid. Het land staat op oranje maar stuurt erop aan dat ze weer op geel worden gezet. De besmettingen daar zijn ontzettend laag en Curacao doet er alles aan om weer toeristen te kunnen ontvangen op het eiland. Ze zijn heel erg blij als je komt en ontvangen je met open armen!

Voor vertrek hebben wij ons heel erg goed ingelezen en alle regels opgevolgd. We hebben een PCR test gedaan (met verplicht certificaat), het benodigde papierwerk in orde gemaakt en zijn gewoon gegaan. Als je zelf je tickets (tip: boek bij KLM ivm goede annuleringsregelingen) en een accommodatie boekt dan kun je die kant op gaan. Er staat niemand bij de douane die controleert of je op noodzakelijke reis gaat. Als je naar Curacao gaat hoef je niet in quarantaine en als je naar huis gaat hoef je geen PCR test te doen en ook bij thuiskomst hoef je niet in quarantaine.

Op vakantie naar Curacao

Als je nog op zoek bent naar een fijn verblijf op Curacao dan kan ik je Villa Casa di Barrio van harte aanbevelen. De Villa is tot augustus nog te huur voor een vakantieverblijf. Als je gaat, lees je goed in en houd de ontwikkelingen in de gaten. Blijf op de hoogte en volg de ‘regels’ op. Als je alles op orde hebt dan kun je heerlijk genieten.

Last minute actie Villa Casa di Barrio
Wil jij er ook eindlijk weer eens tussenuit? Boek nu deze luxe spik splinter nieuwe villa. De maand Maart en April geen € 390 euro per nacht maar slechts € 300 euro per nacht!

Wonen op Curacao: ik neem je mee!

Vanaf nu zal ik actief gaan bloggen over onze tijdelijke verhuizing naar Curacao. Ik zal blogs gaan schrijven over het proces, wat je moet regelen en vele tips geven. Wellicht heb jij er wat aan. Of je nou naar Curacao wil gaan verhuizen, naar een ander land, je op zoek bent naar een 2e huis of je in Nederland blijft wonen en die ambitie niet hebt, ik hoop je te kunnen inspireren.

Heb je vragen?
Laat een berichtje achter, dan kan ik de antwoorden
meenemen in een volgende blogpost!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Corien zei

  Bon bini na nos dushi Korsou!

  Wat leuk nog wat Meppelers naar Curaçao!
  Geniet van jullie avontuur, met een klein beetje aanpassing gaan jullie vast een heerlijke tijd tegemoet!

  Saludos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen