Waar ben je naar opzoek?

Is het schadelijk om seks te hebben, terwijl de baby in dezelfde kamer slaapt?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Is het schadelijk om seks te hebben, terwijl de baby in dezelfde kamer slaapt?

Het is een van die dingen waar je als co-sleeping ouder tegenaan komt te lopen. Als je baby bij jou in bed of in dezelfde kamer slaapt, waar moet je dan als ouders zijnde nog seks hebben met elkaar? Nu heeft een huis gelukkig wel meer dan één geschikt plekje om de liefde te bedrijven, maar er gaat toch niets boven het comfort van je eigen bed. Is het erg om seks te hebben, terwijl je baby in dezelfde kamer als jou en je partner slaapt? Wij geven onze visie hierover en zijn ook benieuwd naar jouw mening!

Eén van de meest gehoorde clichés van het ouderschap, is toch wel dat je seksleven eronder te lijden heeft. Ouders lopen letterlijk op hun tenen rond het bed van de baby. Uit angst dat een iets te hard geluid de (toch al slecht weinig) slapende baby wakker maakt. Het is dus wellicht een cliché, maar je seksleven vangt hier als eerste de klappen van op. Zeker als je baby bij jullie op de kamer slaapt. Het laatste wat je wil is dat jullie ‘hot & steamy’-tijd ervoor zorgt dat je de rest van de nacht met een krijsende baby zit.

Seks met je partner als je een slaapkamer met de baby deelt. Is het schadelijk?

In het kort: Nee! Je baby is simpelweg te klein om door te hebben wat er gebeurt. Een mooie uitspraak die ik eerder heb gelezen: ‘Zolang je kind niet mee gaat zitten kijken en je aanwijzingen of verbeterpunten geeft, dan zit het vast wel goed’. Nu is dat natuurlijk even overdreven gezegd, maar het is wel de strekking van het verhaal. Een (pasgeboren) baby zal, zelfs als hij wakker wordt, geen benul hebben van wat er aan de gang is. Er is dan ook geen enkel onderzoek dat heeft uitgewezen dat seks met je partner, terwijl je baby zich in dezelfde ruimte bevindt, schadelijke gevolgen heeft. Wat dat betreft kan je dus genieten van seks en het comfort van je eigen bed. Ook als je aan co-sleeping doet.

Op basis van deze data staat Nederland aan de vooravond van een babyboom!

Wat is de staat na ruim een jaar (met een tussenpauze) in lockdown? Is er een babyboom opkomst of vallen deze cijfers mee? Wij van Love2BeMama hebben in samenwerking met TIC Online Marketing onderzoek gedaan naar het aantal geboortes en…

  • Love2BeMama

Ongemakkelijk

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij het geen probleem vindt om te vrijen met je baby in de buurt. Dit is ook heel persoonlijk. Er zijn dan een paar dingen die je kan doen. Je kan het wiegje bijvoorbeeld omdraaien, zodat (mocht je baby onverhoopt wakker worden) deze geen direct getuige is van de bed-sportactiviteiten. Ben je luidruchtig en ben je bang dat dit de baby wekt? Dan zit er niets anders op dan dat je bepaalde geluiden gewoon even moet inslikken. Lukt dit niet? Dan kan je altijd nog een sok in je mond stoppen.

Voel je jezelf absoluut niet prettig bij seksen met je baby bij jullie in de slaapkamer? Wat trouwens een stuk aannemelijker wordt als je kind een maand of zes is. Het risico dat je tijdens het moment suprême ineens in een paar, wakkere babyoogjes staart is dan een stuk groter. Dan is het wellicht een idee om de volwassenen spelletjes ergens anders te gaan spelen. Schadelijk is het niet, want ook dan snapt je kind op geen enkele manier wat jullie doen, maar of het goed is voor je sex-drive? Dat is een tweede.

Gezond seksleven geeft een goed voorbeeld

Meestal kom je er snel achter wanneer je kind te oud is om nog seks te hebben, terwijl deze zich in dezelfde slaapkamer bevindt. Dit is de leeftijd dat ze misschien bang worden van de geluiden of zich afvragen of papa en mama misschien aan het vechten zijn. Voordat je kind deze leeftijd bereikt heb je dus niets te vrezen. Een gezond en actief seksleven tussen jou en je partner is belangrijk om samen gelukkig te blijven. En gelukkige ouders zijn positieve rolmodellen voor hun kinderen. Je moet er soms een beetje egoïstisch voor durven zijn, dus als je baby slaapt (al dan niet bij jullie op de kamer), pak je kans! Want uiteindelijk wordt echt iedereen hier gelukkiger van.

Wij zijn heel benieuwd wat jij hiervan vindt. Laat het ons vooral weten in de comments!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen