Waar ben je naar opzoek?

Redenen waarom je vandaag nog moet beginnen met de serie Bridgerton kijken

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Redenen waarom je vandaag nog moet beginnen met de serie Bridgerton kijken

Als je nog helemaal niets hebt gehoord over de serie Bridgerton, dan kan je zeggen dat je de afgelopen weken onder een steen hebt geleefd. Deze Netflix serie is namelijk hot, in de breedste zin van het woord en hiermee het antwoord op al onze gebeden tijdens de coronatijd.

In het kort: de serie is geproduceerd door Shondaland. Voor de diehard seriekijkers: dit is de producent van talloze hitseries zoals we ze kennen, zoals; Grey’s Anatomy, How To Get Away With Murder enzovoorts. Om eerlijk te zijn was Shonda Rimes de voornaamste reden dat ik begon met kijken. Iets waar ik geen moment spijt van heb gehad en ik ga je uitleggen waarom.

Redenen waarom je Bridgerton vandaag nog moet kijken!

Het heeft mij pakweg een dag gekost (lang leven corona) om het hele seizoen op mijn gemakje te bekijken, maar met afleveringen van 50+ minuten kan je ook je avonden op aangename wijze vullen. Dit heb ik dan ook gedaan, tijdens mijn tweede ronde. Seizoen twee, maar all over again. Voor het geval dat ik iets had gemist, toch? Of zijn er toch een paar andere redenen waarom Bridgerton hier op repeat stond.

Reden 1: De kostuums

Als je gek bent op couture met een vleugje geschiedenis, dan is Bridgerton een waar lust voor het oog. De meeste kostuumdrama’s zijn namelijk nogal grauw. Wat ongetwijfeld historisch correct is, maar gewoon niet zo leuk is om naar te kijken. Er zijn maar liefst 7500 kostuums gemaakt voor de serie Bridgerton. Ellen Milrojnik is hoofdverantwoordelijk voor het kostuumdesign en heeft zo haar eigen, moderne draai gegeven aan de klederdracht van het jaar 1813. Dit maakt de kleding een van de grote hoofdrolspelers van deze serie.

Reden 2: EDUCATIE, educatie

Bridgerton is vooral heel leuk om te kijken. Laten we dat voorop stellen, maar je kan er ook nog een pietsjebeetje van leren. Over de verstandhouding tussen man en vrouw, bijvoorbeeld. Niet te vergeten wat de basis voor een huwelijk en de uiteindelijke ambitie voor een vrouw. betekende. Mijn innerlijke feminist krijgt er een beetje jeuk van, maar goed: het is zo ongeveer wel hoe het vroegah ging. Dan ben je toch ineens heel blij dat je in het jaar 2021 leeft en je gewoon kan trouwen, zelfs al heb je 100 Tinderdates afgenaaid. Just sayin!

Reden 3: Eloise Bridgerton

Misschien ligt het aan mij, maar een van mijn favoriete karakters uit deze serie is toch wel Eloise Bridgerton. Tegendraads, rebels en vooral ambitieus. Eloise gaat niet op zoek naar de perfecte partner, maar naar het perfecte leven voor zichzelf. Vooruitstrevend voor in de tijd dat de serie zich afspeelt, maar ook iets wat menig vrouw (anno 2021) hoort na te streven.

via GIPHY

Reden 4: Lady Danbury

Een van de meest sterke karakters uit deze serie; Lady Danbury. Deze vrouw is alles wat je wil zijn als je later groot bent. Sterk, mooi, krachtig en ze runt de boel in haar eentje. Een van haar mooiste quotes vind ik toch wel deze: “I Knew I Would Have To Step Into The Light Someday And I Could Not Very Well Be Frightened. So, Instead, I Made Myself Frightening.” en zo heeft Lady Danbury een tal van deze scherpe, wijze quotes die verrassend genoeg toepasselijk zijn op heel veel aspecten van iedere vrouw haar dagelijks leven.

via GIPHY

Anyhow. Over naar het beste gedeelte!

Reden 5: Anthony Bridgerton

Geen echte hoofdrolspeler, maar toch een sterke (kuch) mannelijke bijrol. Die grimas, het beschermende gedrag naar zijn jongere zusje toe, hoe hij tot over zijn oren verliefd is op een dame die het trouwen niet waard is. Geloof je me niet? Kijk dan vooral de eerste aflevering en daar zie je nog een prominente reden in beeld waarom Anthony Bridgerton het kijken waard is (NSFW).

via GIPHY

Reden 6: The Duke

Al vanaf aflevering een weet je dat de situatie met The Duke ‘aan’ is. De verwaande blik, het arrogante karakter… Simon Basset geeft je instant alle redenen die je nodig hebt om the beginnen met Bingen.

via GIPHY

Reden 7: The Duke

Arrogantie, verwaand en supersexy. Er is echter een ding wat menig vrouwenhart nog sneller laat kloppen. Zeker in combinatie met de eerste drie eigenschappen en dat is een ‘tikkeltje beschadigd’. Simon heeft namelijk helemaal niet zo een leuke jeugd gehad en het is natuurlijk aan onze vrouwelijke hoofdrolspeeltjes Daphne Bridgerton, om hem weer bij elkaar te lijmen. Een taak die we allemaal met liefde op ons nemen.

via GIPHY

Reden 8: The Duke

Hebben we het er ook al over gehad hoe hij eruit ziet zonder shirt? Zo niet; bij deze!

via GIPHY

Reden 9: The Duke

Hij heeft ook nog eens een heerlijke stem. Dit kunnen we je niet laten horen, maar ik denk dat je dan maar gewoon moet gaan kijken om dit te begrijpen.

Reden 10: The sex!

Hot en steamy. Denk dat dit het wel samenvat. Voor verdere info moet je maar gewoon gaan kijken. Geloof me!

via GIPHY

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen