Waar ben je naar opzoek?

Krijg weer grip op je werk: 5x Timemanagement tips voor moeders

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Krijg weer grip op je werk: 5x Timemanagement tips voor moeders

Timemanagement tips voor moeders: wanneer je een baby hebt of thuiswerkt met kinderen die ook nog eens thuisonderwijs volgen door corona, kun je je afvragen hoe je de grip weer terugkrijgen op je werk. Vooral na een zwangerschapsverlof of afwisselende periodes met thuisonderwijs kan het lastig zijn om de draad weer op te pakken. Naast je werk heb je ook nog de zorg hebt voor een of meer jonge kinderen die je ook veel aandacht wil geven. Prioriteiten stellen is ten eerste het belangrijkste waar je mee zou kunnen beginnen. Wil je nog meer time management tips weten? Lees dan gauw verder! 

timemanagement tips: Creeer rust in huis 

Voor meer ruimte in je hoofd en een rustiger gevoel kun je het beste beginnen met het huis altijd netjes en schoon proberen te houden. Het is wetenschappelijk bewezen je een boost kan geven aan je energie en productiviteit door het leven en werken in een nette omgeving. Natuurlijk hoef je niet dagelijks je huis schoon te maken maar het helpt al door zo weinig mogelijk rommel te maken. Hierdoor kan schoonmaken of opruimen veel sneller gaan. 

Maak een to-do lijst en houd je aan de planning

Het opschrijven van je to-do’s helpt je om efficiënter te werken en concrete doelen te stellen. Daarnaast zorgt een to-do lijst er ook voor dat je niets vergeet. Andere voordelen van een to- do lijst zijn dat je minder stress voelt aangezien je jouw to-do’s op papier hebt staan en je ze daardoor uit je hoofd kan zetten. Hierdoor wordt het makkelijker om prioriteiten stellen wat helpt tijdens je werkzaamheden. Zet deze to-do’s in volgorde van prioriteit en deel ze in door middel van een planning. Probeer je dan ook zoveel mogelijk aan deze planning te houden om chaos te voorkomen. 

Zorg voor meer bewuste aandacht voor je kinderen

Nog meer timemanagement tips voor moeders. Als je thuiswerkt en je kinderen thuisonderwijs volgen kan je soms tijd tekortkomen om ze genoeg aandacht te geven. Kies ervoor om momenten op de dag in te plannen dat jouw kinderen “echte aandacht” geeft.  Door deze momenten in de te plannen weten jij en je kinderen waar ze aan toe zijn. Je kan in minder tijd meer kwalitatieve aandacht geven door bewust te genieten van het luisteren en praten, knuffelen, spelen en wandelen met je kinderen op een bepaald moment. Dit zorgt er bewezen voor dat het zelfvertrouwen van jouw kinderen toeneemt en hun probleemoplossende vermogen sterker wordt. Hierdoor neemt jouw effectiviteit toe en in je werk word je productiever. Probeer dit vooral toe te passen in je pauzes zodat je daarna zelf weer productiever aan het werk kan gaan. 

Timemanagement tips: Ga een uur eerder slapen

Uit een actueel wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat drukke mensen die veel te doen hebben op een dag structureel te weinig slaap krijgen. Om optimaal uitgerust te zijn voor de volgende dag en meer energie over te houden voor de kinderen en je werk is het aan te raden om zeker een uur eerder te gaan slapen en je computer en smartphone ook een uur voor het slapen gaan af te sluiten. Neem deze timemanagement tips serieus, je zal er echt wat aan hebben.

Zorg voor een rustig weekend

Na een drukke werkweek waarin alles strak moet worden geregeld is een weekend zonder drukte en verplichtingen ook wel eens prettig. Je lichaam kan dan ook beter herstellen. Hierdoor neemt je mentale kracht bewezen toe. Tijdens goede rust in het weekend kun je beter reflecteren en ga je veel zaken makkelijker vanuit andere perspectieven zien. Zo kan je na het weekend weer een frisse werkweek tegemoet gaan. Deze behoort zeker tot de top 5 timemanagement tips. 

Dit is een samenwerking.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen