Waar ben je naar opzoek?

Weekendje weg Nederland: De leukste plekken!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Weekendje weg Nederland: De leukste plekken!

Een weekendje weg boeken is populair, zeker nu bijna alles weer mogelijk is. De huisjes en accomodaties zijn niet aan te slepen. Mensen zoeken een plekje om even bij te komen van de drukte van alledag. Een verandering van de omgeving. Tenslotte zit het overgrote deel van Nederland nu eenmaal noodgedwongen thuis ‘opgehokt’. Iets wat op het gebied van stress, werk en relaties niet in de koude kleren gaat zitten. Een weekendje weg in Nederland is een leuke en fijne manier om als gezin te ontladen. Maar wat ga je doen?

Workation in Nederland

Je kan er tevens voor kiezen om een weekendje weg te boeken om te gaan werken. Ook dit is heel erg populair momenteel. Dit zijn de zogenaamde ‘workations’. Je doet je werk, maar in plaats van dat je dit thuis achter je saaie bureautje doet, ga je er op uit. Tijdens de lunch neem je een wandeling door de bossen en je hebt een vakantiegevoel. Iets wat sowieso wonderen doet voor lichaam en geest. Je kan ervoor kiezen om alleen te gaan of je kids mee te nemen.

Als je ervoor kiest om met je kinderen een weekendje weg te gaan dan vraagt dat wel meer voorbereiding. In dit blog geven wij tips voor een weekendje weg met kinderen.

Weekendje weg Nederland: Wat zijn leuke, betaalbare plekken?

Nu is een weekendje weg normaal gesproken best een kostenpost. Het is dan ook een plus als je, naast een fijne plek, ook een betaalbaar plekje in Nederland kan vinden. Kun jij nog weg buiten de vakanties om? Dat scheelt aanzienlijk. Hoe dichter je bij een vakantie komt, hoe duurder het wordt.

Heb jij zin in een weekendje weg Nederland? Dit zijn enkele leuke plekken waar je met je gezin naartoe kan gaan:

Texel

De waddeneilanden zijn mateloos populair onder de dagjesmensen en dus ook: de weekendgangers. Je kan op Texel zoeken naar een hotel, maar ook kiezen uit een van de vakantieparken die het eiland rijk is. Het weekendje weg in Nederland begint al als jullie de boot pakken. Eenmaal op het eiland zijn er een tal van dingen die je kan doen. Zoals lekker fietsen, zeehonden spotten op een van de stranden en ga zo maar door. Je kan naar zeehondenopvangcentrum Ecomare, krabben vangen op Oudeschild en naar de ijsboerderij vlakbij Cocksdorp. Dit is slechts een greep uit de dingen die je op Texel kan doen. Nodeloos om te zeggen dat je het hier gegarandeerd naar je zin gaat hebben. Zeker met het gezin!

Weekendje weg Nederland

Veluwe

Als je natuur op wil zoeken, dan kan je de Veluwe natuurlijk niet overslaan. Nationaal Park de Hoge Veluwe is een natuurgebied waar je jezelf niet hoeft te vervelen. Sterker nog: een weekendje is waarschijnlijk nog te kort. Je kan hier wilde dieren zoeken, fietsen, paardrijden, foto’s maken. Hier heb je het ultieme vakantiegevoel, maar dan gewoon tijdens je weekendje weg in Nederland.

De Biesbosch

Nog zo’n prachtig, Nederlands natuurgebied: De Biesbosch. Dit mag niet ontbreken als weekend weg Nederland. Ideaal als je gek bent op kamperen en varen, want de Biesbosch staat bekend om zijn waterlandschap. Houd je niet zo van tentjes, slaapzakken en een gaskookstelletje? Er zijn ook prachtige hotels in de omgeving van de Biesbosch. Zo kan je tijdens je weekendje weg in Nederland overdag lekker door de natuur struinen, om ‘s avonds van de luxe van je hotelkamer te genieten.

Weekendje weg Nederland

Weekendje weg in Nederland: Plezier in Drenthe

In Drenthe vind je alles wat je nodig hebt. Natuur, talloze leuke vakantieparken, bos, boerderijen en ga zo maar verder. Drenthe is dan ook onwijs populair onder de mensen die graag een weekendje weg willen. Er is tenslotte zoveel te beleven. Want met al die prachtige natuurgebieden heb je genoeg te doen. Je kan in Drenthe naar Wildlands Zoo in Emmen of naar Drouwenerzand. Een super leuk attractiepark!

Dagje weg met kind: leuke ideetjes wat je kan doen!

Heb jij zin in een dagje weg met je kind? Het is altijd leuk en gezellig om er een dagje op uit te gaan met je kind. De mogelijkheden zijn nu weliswaar nog wat beperkt, maar hopelijk kunnen we er…

  • Denise Meijer

Weekendje weg en gratis dagje uit

Een weekendje weg Nederland met kinderen kun je ook heel leuk combineren met een gratis dagje uit. Wij hebben de leukste dagjes uit per provincie voor jou samengesteld.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen