Waar ben je naar opzoek?

Tamara’s traject zwanger worden als BAM’er

4 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Tamara’s traject zwanger worden als BAM’er

In de rubriek Mama’s verhaal zijn mama’s aan het woord die een verhaal te vertellen hebben. Vandaag het verhaal van Tamara. Op haar 30ste had ze nog steeds geen relatie maar ze wilde wel heel graag kinderen. Ze besloot dat ze BAM wilde worden: bewust alleenstaande moeder. Ze nam contact op met het centrum voor reproductieve geneeskunde in Brugge (België) en het traject werd gestart. Wil je reageren op het verhaal van Tamara? Dat kan (anoniem) in de comments.

Bewust alleenstaande moeder

Als je bewust alleenstaande moeder moeder wil worden dan komt daar wel wat bij kijken. Je hebt geen partner waar je het gesprek over een kinderwens mee hoeft te voeren, maar je doet dit alleen. Het traject van Tamara begon in 2011. Vele onderzoeken volgden te starten met een bezoek aan de psycholoog. Tamara heeft 12 inseminaties gehad; 6 gewone inseminaties en 6 IUI inseminaties. Dit bleek geen succes. Ze is toen overgestapt op IVF. Tamara heeft 6 pick ups gehad met telkens een terugplaatsing van 1 embryo, soms 2 en een paar keer een terugplaatsing van een bevroren embryo. Als je ervoor kiest om zonder partner zwanger te worden dan gaat daar een heel traject met medicatie om zwanger te worden aan vooraf.

Hierna was ze nog steeds niet zwanger en was ze op de helft van de behandelingen. Tamara is toen voor een second opinion naar Gent gegaan. Hier kwam ze terecht bij Professor De Sutter. Haar boodschap was: “Gewoon doorgaan!”

Eindelijk zwanger!

Na 6 pogingen hebben ze mij doorverwezen naar Brussel. Na de 1e pick up had ik 6 embryo’s, waarvan ik twee maal zwanger ben geraakt. Helaas eindigde deze zwangerschappen in een miskraam. Er volgde nog een pick up waarvan de terugplaatsing resulteerde in een zwangerschap die ik uit kon dragen. Mijn dochter is geboren! Inmiddels is ze 2 jaar oud.

Toen jij geboren werd was de wereld stil…

In de rubriek Mama’s verhaal zijn mama’s aan het woord die een verhaal te vertellen hebben. Vandaag het verhaal van Aimee (35). Aimee kreeg na 41 weken zwangerschap een dochter. Ze leek helemaal gezond maar ze slaagde niet voor de…

  • Love2BeMama

Bevallen als je ‘alleen’ bent

Drie dagen voor de uitgerekende datum ben ik opgenomen om ingeleid te worden wegens een hoge bloeddruk. Mijn zus was mee maar doordat de inleiding nog niet op gang kwam, na de vaginale tabletten, heb ik haar weer naar huis gestuurd. De weeën zijn die avond begonnen maar ik moest mij nog niet druk maken en proberen te slapen. Vroeg in de ochtend ben ik begonnen met overgeven. Toen ik voor de derde keer uit bed kwam om over te geven, braken mijn vliezen. De weeën werden heviger. Mijn bed werd nog ‘even’ verschoond maar ik kreeg al persdrang. Ik had volledige ontsluiting! Er werden extra mensen opgeroepen en mijn zus werd gebeld. Ze was er binnen 10 minuten maar ik was al aan de bevalling begonnen en werd het bevalbad nog snel gevuld. 15 minuten later was mijn dochter er al na een bevalling van 6 uurtjes. De gynaecoloog was nét op tijd.

Ook nog verhuizen

Toen mijn dochtertje 3 maanden oud was ben ik nog verhuisd omdat het appartement waarin ik woonde vol zat met schimmel en de regen naar binnen stroomde. Het was niet geïsoleerd en ook niet winddicht. Ik gaf borstvoeding dus de verhuizing was een uitdaging in combinatie met een kleine baby. Dit alles gaf behoorlijk wat stress en dan merk je dat je toch ‘alleen’ bent. Mijn ouders hebben mijn dochter fantastisch opgevangen en mijn vriendinnen hebben mij geholpen met verhuizen. Ik ben ze daar zeer dankbaar voor!

Nasleep van alle hormonen

Ik ben heel erg blij met mijn meisje want ik heb er veel voor moeten doorstaan maar ik wil sterk benadrukken dat het traject om zwanger te worden loodzwaar is. Na mijn zwangerschap heb ik veel last van mijn menstruatie. Ik heb last van rugpijn, migraine aanvallen en erge buikpijn. Na mijn menstruatie krijg ik na mijn eisprong weer heel veel last van allerlei kwaaltjes. Toen mijn dochtertje 13 maanden was begon ik hier heel veel last van te krijgen. Ook heb ik regelmatig een discussie met mijn ouders en zus. Door de hormonen ben je prikkelbaarder, geïrriteerder en ik was niet altijd een leuk persoon om bij te zijn. Deze discussies waren er alleen tijdens mijn traject, nu niet meer. Ik ben ze heel dankbaar voor hun steun!

Weer moeder worden

Na de laatste pick up zijn er nog 3 embryo’s ingevroren. Ik heb al 1 embryo terug laten plaatsen. Helaas heb ik een miskraam gekregen. Ik hoop heel erg dat ik nog een keer mama mag worden en daarna wil ik kijken of ik met anticonceptie de pijnen die ik heb, onder controle kan houden.

Bewust alleenstaande moeder zijn is niet altijd makkelijk. Ik werk in een woonzorgcentrum dus ik heb vroeg-, laat-, en onderbroken diensten. Ook werk ik in het weekend en met feestdagen. Mijn dochter gaat dan naar mijn ouders. Ze heeft fantastische grootouders. Ik heb veel geluk gehad met zulke fijne ouders. Dat maakt het voor mij wel makkelijker.

Ben jij ook een mama met een verhaal en wil je je verhaal delen?
Geef je dan hier op! Als je verhaal wordt gepubliceerd krijg je een goodiebag cadeau.

Photo by Ramona Duque from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar post@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen